Какво ви пречи да шофирате?

• 3 047
  • 107
  •   3
Отговори
# 60
Ако е към мен, май освен да шофираш, не знаеш и препинателните знаци.
И много други са неграмотни. Окуражаващо е, спокойно.
Доообре, благодаря за забележката  Simple Smile
Но, ако не е към теб, ги знам. Интересна логика. Успокояващ аргумент е този, че някой бил неграмотен. Но ти си агресивна и не искам да те срещам на пътя. Нито като шофьор, нито като пешеходец.

# 61
Плашещо е когато на оживен булевард (трилентов) тръгва да пресича жена с детска количка. Колата от първата лента спира, колата от втората лента спря след майката с количката, с оставени около 7 метра спирачен път в самото кръгово!!!!!!!!! Благодаря на Господ, че въпросният шофьор не му беше писано да ни прегази. Колата от третата лента също беше спряла.
Питам аз, като виждаш, че колите от двете странични на теб ленти са спрели, закъде аджеба ти фучиш и какво очакваш, че те са спрели, за да си направят почивка ли?
Ето това е безхаберие и опасно задкормилно устройство!

# 62
Enter Sandman, малко като леля с вечно предимство в черен джип звучите Grinning
Помня едната такава как ѝ бяха нужни 8 души да ѝ дават насоки как да се размине с друга кола в тясна улица, но иначе жената е уверен шофьор, седнала зад 500 коня. После дали не излетя с 200 в кръстовището, понеже се беше напрегнала, въпреки богатия шофьорски опит Grinning

# 63
  • Варна
Нищо окуражаващо няма в тази тема, а си е баш плашеща. Виждам колко много неадекватни шофьори карат по пътищата. И преди да ми скочите, по същия начин осъждам и онези, каращи като състезатели наравно с описаните в тази тема. И двете категории не трябва да са на пътя, но както се вижда, май даже преобладават.

# 64
А пресичащата майка на зебра ли пресича или на място, на което си е обичайно да си пресечеш въпреки липса на зебра?
За такава ситуация - многолентов път, без пешеходен светофар, без маркировка за пешеходна пътека, но място, където хората пресичат инструктора ме учеше да не им спирам. Точните му думи бяха “спреш ли му го убиваш!” Колите до теб може да спрат, но може и да не спрат. Пресичам винаги на обозначени места.

# 65
ако е многолентов или пресечена линия... ако спреш гледаш за него във всички ленти назад.
но иначе аз спирам за не ми се метнат пред колата.

# 66
То ако е тръгнал вече ясно, че няма да го блъснеш.
Обикновено в средата на острова между двете посоки го затварят с преграждения, но ако някъде липсват, най-често между автобусни спирки виждам, пешеходците ди правят път от там и си минават. И ти като имаш рефлекс да спреш на пешеходеца той тръгва, въпреки че пътеката е на 200 метра.
Разбира се ако има пешеходна пътека няма какво да го коментираме, но на многолентовите обикновено има светафар точно защото се движиш бързо.

# 67
колко пъти минават на червено съвсем бавно и спокойно, знаейки че колата ще спре.

# 68
Нищо окуражаващо няма в тази тема, а си е баш плашеща. Виждам колко много неадекватни шофьори карат по пътищата. И преди да ми скочите, по същия начин осъждам и онези, каращи като състезатели наравно с описаните в тази тема. И двете категории не трябва да са на пътя, но както се вижда, май даже преобладават.
Опасни са такива изказвания и аз като адресат на това изказване (понеже не съм нито природен талант за каране, нито лесно се научих, но факт е че се научих) не мога да се съглася. Когато човек веднъж достигне до състояние, в което е сигурен в шофьорските си способности, миналото му на неставащ според еди кой си се изтрива. Важното е веднъж да стане и да потръгне по този начин. И това е абсолютно възможно както с много други способности. Често дори точно тези ултра предпазливите шофьори, които са били много зле в началото, са точно максимално внимателни в последствие. Аз като гледам родителите ми как превишават скорост дори с 10 км/ч се дразня, как се пропуска спазването на някои знаци, не се дава мигач понякога....Обаче имат точно огромно самочувствие и си карат по техния начин, който често е доста опасен.
Тренировки, тренировки и пак тренировки са нужни-като с всичко. Единствено хората, които не искат да минат през това самоусъвършенстване и не им се практикува, не могат да се научат да карат кола. Познавам вече доста хора с първоначален проблем да шофират и всички са се научили. Само тези, които изобщо отказват да пробват и да упорстват, не са.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 16:02 от Flowersintheair

# 69
Но ти си агресивна и не искам да те срещам на пътя. Нито като шофьор, нито като пешеходец.

Спокойно сега, не се разстройвай, все едно е трябвало да караш по нова улица. Агресията ми е там, където са ми и удивителните знаци в изказванията.
Примерите, които давате, не говорят добре за уменията ви като шофьори и колкото и да скачаш на коментарите по този повод, няма да промениш нищо.
Подкрепям мнението, че нито притеснителните и тревожните, нито самонадеяните, надрусани и бързащи имат място в движението.

# 70
А пресичащата майка на зебра ли пресича или на място, на което си е обичайно да си пресечеш въпреки липса на зебра?
За такава ситуация - многолентов път, без пешеходен светофар, без маркировка за пешеходна пътека, но място, където хората пресичат инструктора ме учеше да не им спирам. Точните му думи бяха “спреш ли му го убиваш!” Колите до теб може да спрат, но може и да не спрат. Пресичам винаги на обозначени места.
Обещавам, че ще Ви изпратя снимки от пешеходната пътека, Вие да прецените тази майка с бебе в количката на зебра ли е или в друг участък на пътя.

# 71
Активен шофьор съм, по-активен даже, от колкото ми се иска и определено е свобода (с много отговорности, както би казал Чичо Бен).
Освен олигофрените навън, с друго превозно средство или пеша, много ме натоварват пътниците в колата. Сама или с децата шофирам без проблем. Качи ли се още някой, особено, ако и той е шофьор не съм ок. Смешно, тъпо, нелогично, ама ей на. Возя някого в мнооого краен случай и на максимално кратко разстояние.

# 72
Обещавам, че ще Ви изпратя снимки от пешеходната пътека, Вие да прецените тази майка с бебе в количката на зебра ли е или в друг участък на пътя.
Изобщо не ми трябват снимки. “Тръгва да пресича” не винаги е на пешеходна пътека.

# 73
Аз за останалите не мога да отговарям, но за себе си мога - така, че  - Да, пресичащата майка(аз) винаги пресича на пешеходна пътека, както и в случаят.

# 74
На мен ми пречи страх, несигурност в себе си, тревожност, недостатъчно практика и защото съм разглезена с много шофьори на мое разположение.
Имам книжка от 15 години, току що я поднових, но не мога и не мога още да се пречупя и да почна да шофирам. Най-просто казано страх ме е. И съм заплаха и за себе си и за другите на пътя, поне докато не придобия увереност.
Грешката ми беше, че веднага след като изкарах курсовете не си купих кола и не започнах да карам. Винаги ме е било страх. Никога не съм била спокойна зад волана
Имам необходимост голяма да започна, защото ми писна да съм зависима, да звъня, да ангажирам хората и вечно да се съобразявам в графика си според това кой кога може да ме кара.
Ще чакам да ми падне съвсем пердето и тогава ще го реша отведнъж. Явно не ми е опрял ножа до кокала достатъчно.
Желанието ми не се е появило, че да го поискам, а аз не правя нищо на сила..
Майка ми започна на 50+ при цял живот некаране.
И сега не може да си представи живота без кола и се научи за няколко месеца.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 15:12 от Caroline_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт