Тревожност, без апетит, гадене, замаяност

• 139
  • 6
  •   2
Отговори
Здравейте. Живея в чужбина и от седмица имам симптоми, които ме побъркват и не ми дават мира за нищо. От миналия понеделник имаше едно леко гадене и замайване, кръвното ми беше ниско леко, но разбира се като го премерих и започнах да се притеснявам и започна да се качва леко. Веднага си записах час за преглед, защото няколко дни преди това имах в 2 дни пак такива замаяности, но го отдавах на това, че може би ниско кръвно и недохранване. Имах преди проблеми със сърцето. Прескачаше, но са овладяни до момента, защото си пия лекарствата всеки ден (амаритон и м конкор). Пуснаха ми доста кръвни изследвания + екг : Левкоцити, еритроцити, хемоглобин, хематокрит, е-еритроцити, е-хемоглобин, тромбоцити, разпределение на размера на червените кръвни клетки, lasko b-la, alaniiniaminotransferaasi, калий, креатин, натриум, тироксин, тиреотропин, u-bakteria.

Всичко излезе нормално, но аз продължавам да съм под напрежение, постоянно мисля защо нямам апетит. Беше изчезнал, леко, после се върна за ден и сега от 2 дни се храня много малко и се насилвам общо взето за да не ми падне кръвното и да имам някаква енергия. Вече съм за една седмица почти с 2 кг надолу от недохранване. Нямам никакви други симптоми до момента. Взех мерки и за психолог. Имах вече 2 сесии тук в чужбина + днес ще имам и с Бг психолог, защото разбирането на наш език е много по важно и успокоително според мен. Психолога тук ми каза, че имам окр, според симптоми които описах, че имам някакви знаци, които понякога ми помагат да не мисля за нещата които споделих, но казаха, че може и да се наложи психиатър. Страх ме е от това, защото ще ми изпишат АД, а отзивите за тях не са хубави от много хора и не искам живота ми да стане тотално зависим от лекарства. Стигнах сам до извода, че имам хипохондрия и напълно описва положението ми. От днес също се чудя дали е възможно да имам някакъв вирус на корема с тези добре изследвания? Например Хеликобактер пилори? Също забравих да спомена, че си мерех кръвната захар и кръвното постоянно, но отпадна версията за диабет или ир, защото и в това се съмнявах. Чувствам се много зле. Имам нужда от най-близките хора около мен, те са, но не можем да бъдем заедно постоянно защото и те работят и не живеем заедно. Приятелката ми не е българка, не усещам разбиране на 100%, но в същото време е до мен под някаква форма. Тя е по панирана от мен на моменти, което не помага. И това и моята история…. Ще се радвам всеки, който е минал през подобно нещо да ми даде съвет. Не мога да спра да мисля за тези неща, искам да се разсейвам, но съм като обладан от chatgpt и гугъл и постоянно питам неща. Втората ми работа е като композитор, от седмица нямам желание и музика да правя. Стресиран съм и имам чувството, че умирам….

# 1
Всичките изредени симптоми са описани като странични ефекти на Амаритон. Говорете с кардиолога да ви смени дозата или лекарството.

# 2
Но аз го пия от много години и не съм имал до такава степен симптоми като сега. Дори днес още не съм си пил лекарствата, защото ги пия след ядене и пак имам напрежения..

# 3
Aми, зле си психически и трябва да приемаш, каквото прецени психиатърът. Разбира се, можеш и трябва да комуникираш с него за действията на лекарствата.Може да се променят и/или намалява дозата, нп не ги спирай рязко. Предполагам, че ще избереш " да не те тъпчат с лекарства". Абсолютно неадекватен си в момента. "Кръвното ми беше леко ниско и аз се притесних" От какво?! Кръвно, кръвна захар е нормално да варират според активността на човек. Но ти се забиваш като пирон в кисело мляко от паниката си. Не те упреквам и не ти се подигравам. Мерене, питане -си минал нормалните полезни граници и тези действия ти вредят. Но то е извън твоя разум и за това имаш нужда от фармацевтична помощ , да успокои психиката ти. Ако не се храниш, ще се чувстваш зле. Но това пак е от психиката. Гледай да приемаш макар и по малко, но редовно храна и вода. Вода без храна не е много добра идея. Конгнитивно поведенческа терапия е задължителна, ако можеш да плащаш.

# 4
Но аз го пия от много години и не съм имал до такава степен симптоми като сега. Дори днес още не съм си пил лекарствата, защото ги пия след ядене и пак имам напрежения..
Едно доста неприятно странично действие на лекарство за хипертония се прояви при моя съпруг след около 10 години прием, та не е задължително някой такъв ефект да се прояви веднага.

# 5
Какъв страничен ефект е получил?

# 6
Какъв страничен ефект е получил?
Започнаха да се подуват глезените му. То си беше описано като странично явление, но се прояви след близо 10тина години прием на лекарството. Смениха му го и подуването изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт