ChatGPT като приятел

• 998
  • 77
  •   6
Отговори
# 45
  • Beyond the stars
Леле, тези неща, които чета от някои от вас, направо ме стъписват. Толкова ли много нямаме доверие в себе си, в хората, близките ни, толкова ли се страхуваме да се появим уязвими и раними пред другите, толкова много ли се страхуваме от отхвърляне и обществено порицание Scream

А каква е разликата с форума ? Дали ще се пише тук анонимно с проблем или ще питаш AI.
Все нямаш доверие в близки, познати, страх да се появиш уязвим и всичко останало.
Ааа ама тук има обществено порицание, дам.

# 46
Форумът не е обучен в добрият тон. Често се дава искрено мнение.
За мен между двете има планина разлика.

# 47
  • над кукувичето гнездо
Тук лични драми не съм споделяла и не бих. По ред причини, които нямат място в дискусията.

Дълго и с приятели и близки не съм споделяла дори в най-тежкия период за мен, заради чувство на срам, че не съм достатъчно силна да асимилирам сама това, което ми се случва. Ама после си разбрах грешката. Раздбрах, че приятелската среда може да бъде един вид референт, като не се чувстваш добре от нещо дали ти си луд, или нещо нередно се случва с теб. А и ако приятелите са точни, няма да те съдят, а ще са ти гръб.

П. П. Съвсем скоро гледах Блейд рънър... Един опит за поглед в бъдеще с ИИ. Ми, не са хубави така нещата.

# 48
  • Beyond the stars
Форумът не е обучен в добрият тон. Често се дава искрено мнение.
За мен между двете има планина разлика.

Искрено мнение и добър тон са напълно възможни заедно.
Мнение, което е искрено и в рамките на добрия тон не засяга и не обижда прекомерно участника в дискусията, дори когато отрича напълно неговото мнение.
И добрия тон не е лицемерие, а възпитание (и емпатия в друг контекст).

# 49
Вълшебство, няма да се обяснявам и задълбавам. Който както иска да разбира поста ми, а и той не е срещу теб.
Обяснението ти е само една страна на монетата.

# 50
Ако в общуването с изкуствения интелект целта на занятието е някой просто да ти каже, че си безупречен и че винаги си прав, според мен лесно може да намериш и истински човек, който да те излъже така (че даже и по-убедително). И пак да му вярваш колкото си искаш.

# 51
  • Beyond the stars
Вълшебство, няма да се обяснявам и задълбавам. Който както иска да разбира поста ми, а и той не е срещу теб.

Идеята на дискусията е да се обясни гледна точка, не ли ?
Или както е казано "В спора се ражда истината".

bell_87 конкретно моята цел с изкуствения интелект като приятел е доста далеч от това.

# 52
Колежка се беше консултирала сhatgpt как да реагира на кофти отношение от друга колежка. Робота й даде доста гадни и злобни идеи как да я контрира, как да й отмъсти. Тонът беше абсолютно и неподправено злобен, което мен лично ме стъписа. Имаше съвети от сорта "приклещи я в някой ъгъл и й дай да разбере, че с теб шега не бива". И всичките тези глупости винги гарнирани с усмихващи или смеещи се човечета... все едно е най-редното нещо на света да набиеш колежката в някой ъгъл, защото е вечно кисела... И после казвате, че това било робот и нямало как да говори с чувства. Абе баш злобен си беше и подкукуросваше пишещата. И ако някой е с по-лабилна психика, ще стане беля. Чували ли сте за младежа, дето се самоуби със съвети как да го направи от ИИ?

П.с. аз го ползвам като по-разширен Гугъл.

# 53
Скрит текст:

Идеята на дискусията е да се обясни гледна точка, не ли ?
Или както е казано "В спора се ражда истината".

bell_87 конкретно моята цел с изкуствения интелект като приятел е доста далеч от това.
О, нямам предвид никого конкретно. Просто ми хрумна и тази мисъл, четейки някои от мненията в темата.

# 54
Е, къде ще си губиш времето  да търсиш сега пък и човек, който да те хвали. Аз едвам с триста зора намерих луд да се ожени за мен, ако можех, отдавна щях да съм намерила някой  да ми поддаква. Друго си е АИ-  бързо, удобно и за без пари. Simple Smile

# 55
Е, къде ще си губиш времето  да търсиш сега пък и човек, който да те хвали.
Според моя опит не е трудно, пълно е с лицемери.

# 56
  • Наблизо
Предпочитам да ида на психолог,но разбирам идеята защо го правят.

Приятелите имат една представа за нас и понякога нямаш нужда от ''Оо ама ти не си такъв човек,как може''.Еми може.
Затова психологът е по-добър вариант,защото той не те познава,не прави заключения на база като какъв те познава и може да си напълно искрен,без да е страх за какъв те мисли.
В това отношение ИИ е (с много ако-та) безплатен психолог.
Но е криипи и е опасно.Най-вече за лабилните,защото той няма душа и емпатия.

# 57
  • Обран бостан ;)
Все повече хора ми споделят,че се консултират с чатжпт като приятел.
Скрит текст:
Питат въпроси какво да направят,някои казват,че го ползват като психолог.Аз пък го ползвах да ми направи хороскоп и смея да кажа не е хич неточен.
За мен не трябва да се прекалява и трябва да се има винаги едно на ум,че всъщност е IA и всичко,което казва,е компилация от интернет.
Какво мислите вие?

Това е защото много хора предпочитат да чуят приятна лъжа, вместо горчивата истина, която би ти казал истинския приятел.

# 58
Ето ви един лайфхак. Аз мразя да си губя времето с кофти книги и често зарязвам. Обаче пък понякога все пак ми е интересно какво се случва накрая. На помощ ми идва ИИ. В послдния месец отметнах така 5-6 книги, които ми бяха адски скучни, но поне задоволих любопитството си кой е убиеца Grinning

# 59
Ели-Мели, да но при мен точно този хак развали мн сериали. Нямам време да бинджвам, а като се зарибя и искам да знам как свършва и пусто любопитство питам и разбирам и после не мога да гледам сериала. Губя удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт