Казус с детската градина

• 537
  • 22
  •   2
Отговори
# 15
Работното време на държавната ДГ е до 19:00
Разговорът с директора може и да няма нужното внушение , защото разговорът е разговор. Може после да се получи, че не сте се изразили правилно, или не са ви разбрали правилно или вие не сте ги разбрали. Разговор е неофициална форма на комуникация и не поакзва сериозността на вашите намерения. Напишете една жалба или сигнал до директора. Входирайте ги в канцеларията. Впишете че ако няма развитие ще пишете до РУО . Не се обяснявайки как и къде работите, имате или не свободно време, кой и как плаче и т.н. Това не им влиза в работата, спазвайте нужната дистанция. Бъдете конкретна, че работното време на тази организация е до 19:00 и съответно вие сте в правото си да решавате,  кога ще вземате детето до 19:00.След като подадете жалбата напълно е възможно да се окаже, че вие сте разбрали госпожите неправилно и те нямат нищо против това , кога точно ще си вземате детето.

И тази "услуга" е създадена за работещи предимно. Затова в София децата с работещи родители вземат повече точки, отколкото с безработни.

Това не е верно. Услугата е за всеки. Едни просто имат повече предимства. Жената е в статут - майчинство.

# 16
  • София
И откъде сме сигурни, че има възможност да си взема детето майката?
Това, че не ходи на работа, значи ли, че е свободна?
Дай хич да не го води, защото така е решил някой си в някакъв форум.
Така е решило семейството и детето е прието, значи има право да получава тази грижа, а учителките трябва да си спазват работното време. Вече, че някой може да си вземе рано детето, не значи, че трябва всички да хукнат.
Интересно ми е пък бързащите да ги вземат в 16 часа защо го правят, когато обикновено тогава децата излизат да играят навън и тогава им е приятно да общуват, а те го лишават точно от тази свободна игра на открито, зор да ги приберат вътре и тях и лелките да си ходят.
Да не говорим, че съм виждала как си вземат децата в 16 и се връщат с тях в офиса да работят до 18, че да не се дразнели лелките. Хайде де.

# 17
  • SF
Въпросът е съвсем друг. Защо една майка, която има възможност(не е на работа), не иска да си вземе детето при положение, че другите деца вече са ги взели и то се тръшка и реве.

Не е това въпросът. Кой го задава този въпрос? От къде се взе този въпрос?? Авторката на темата не ни пита такова нещо.
Омекни малко и не критикувай. Успя ли да прочетеш форумните правила? Лекичко се говори тук, и мекичко. Темата си има първи пост и там са зададени въпросите. Ако нещо те вълнува, си пускаш тема и не цапаш чуждите.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 18:20 от Esmee

# 18
Въпрос на индивиди. Градината на голямото ми дете бяха до 18:30, в два от дните излизах от работа в 18:00 и докато стигна ставаше 18:15, в два от дните плащах на жена да взема детето след 17:00, защото пък след обед имаха ситуации също до към 17:00 или се провеждаха различни допълнителни занимания - танци, спорт... Половината група ходеха и в събота, ако се отработва, и на сцорни групи лятото. То нашата група рядко падаше под 15-16 деца от 29 по списък. Отсъстващи рядко имаше. Нашите учителки си бяха свикнали, но това 1 от 8 групи е другите се сърдеха, защото раздаваха децата до 7-17:15. Градината, в която беше малкия имаха твърдо работно време до 19 и нямаше проблем и в 18:50 да си взема детето. Не малко деца ги вземаха и след 18:00. Учителките са ми казвали, че и в 17:00 да са взети всички деца те не могат да мръднат до 19:00. И нямаше сърдити и подканяне на родителите.

# 19
  • София
Точно, защото е малък град и са свикнали да си кютат от време оно̀ по този начин и да притискат майките до откат, смятам че тези прийоми трябва да се спрат.
Твърд разговор с госпожите, ако не стане - с директора, ако съвсем не стане, в зависимост заведението държавно или общинско е - жалба на по- високо ниво.

На потребителя, който в пряк текст вменява вина на майка, задала въпрос във форум за майки - много му здраве. Да ходи да тормози собствената си жена, не да е були на чужди.

# 20
Понеже моя близка приятелка е госпожа в детска градина, от първа ръка знам, че са длъжни да стоят до края на раб. време независимо дали има или няма деца. Дори на обяд да се вземат децата, г-жите си стоят до края на раб. ден. Подготвят си материалите за ситуациите за другия ден, подреждат и т.н.

# 21
Може би да е така. В градината нямам забележки,стояха си до 19 ч. накрая в обща група, но в яслата още в 17,30 бяха на вратата, децата навлечени и само ги бутнат на родителите, врътвайки ключа. Отделно е имало и други неуредици в тази ясла, ама не съм се оплаквала, че в София е най-трудно да ти приемат детето в ясла и градина, всичко друго е лесно....училище, университет....

# 22
Децата ми са в различни градини, като и на двете места работното време е до 19 ч. В едната градина винаги повтарят, че 19 часа е много късно за взимане на дете, как трябва да остава време на детето да си е вкъщи, което е хубаво, така е. Само че всичко зависи от работното време на родителите, разстоянието от работа до градината, отделно някои нямат баби/дядовци на разположение.
В другата градина масово децата се взимат до 17. Аз също взимам детето някъде до тогава. Обаче един ден ми се наложи да закъснея и взех детето в 18 часа. Беше останал сам и аз бях в ужас сега как ще ме нахокат и т.н. Почнах да се извинявам и да обяснявам, че съм водила другото дете на тренировка. Госпожата каза, че работното им време е до 19:00 и че няма за какво да се извинявам или да обяснявам защо съм дошла по-късно и че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт