Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 743
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Керана не ми е симпатична с нейното постоянно хилене и глезене, поради което не мога обективно да я оценя.

# 406
  • Sofia
Моля, пуснете нова тема за 2026 г.

# 407
Здравейте! Вчера изгледах на запис предаването и останах със смесени чувства. Дара ми е симпатична, има добро сценично присъствие и добри песни, но изпълнението и не беше много добро. Напоследък е навсякъде и съм почти сигурна, че тя ще ни представя, а не мисля, че това е най-добрият избор. Моят фаворит от години като певица е Михаела Маринова - уникален талант и глас. Не знам обаче дали стига за този конкурс с доста съмнителни победители - обикновено атрактивни не с талант. Прея също се справи страхотно. И може би тя има повече шансове за добро класиране на Евровизия. Роксана има уникален глас, но дотам. Не ми харесва.
Искам да попитам - нали няма да ни представят с вече издадено тяхно парче на конкурса?
Допълвам - бях доста разочарована от изпълненията на Дара Екимова и Елизабет. "Дишай" я обожавам като песен, но изпълнението не беше никак на ниво. И двете пяха фалшиво и имаха голям проблем с високите тонове. В това отношение Дара се справи доста по-добре технически, въпреки че глас не и достига на моменти.
Мисля, че най-усешно биха ни представили Керана или Прея. Имат стил и сценично присъствие, което ще се хареса на по-широката публика. Прея има и много добър глас. Керана също беше на ниво.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 11:26 от EdelV

# 408
Да, ако @Tuon пусне с новата тема и анкета с осмината финалисти... ще е супер. С опция да се гласува за двама или трима.  После анкетата винаги може да се сменя в движение.
Керана не ми е симпатична с нейното постоянно хилене и глезене, поради което не мога обективно да я оценя.
Тя и при Драго се лигави снощи, от 19.00 и бяха събрали всички финалисти. Дара каза, че идната събота ще пее Thunder. Роксана ще пее някаква тежка народна бавна песен, Innеrglow нещо рок, Прея някаква чисто нова песен ще изпълни премиерно, нейна авторска.

# 409
  • Варна
Дара Екимова толкова се притесни..нито глас показа ,нито присъствие.А песента е много хубава!Направо беше ми трудно да я слушам, пълно разочарование беше за мен ,то се видя и  на гласуването колко добра
Песента на Мона -нищо особено ,не ми хареса.
Някой беше писал за песента на Молдова,верно е много шантава😆 .То не бяха рок елементи,поп ,рап ,че и фолк мотиви. Опитват се да изпъкнат , харесват ми😁.
Ще гласувам за Прея аз ❤

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 13:38 от Velina_p

# 410
Аз не разбрах и защо толкова хора гласуваха за Мона. Ако е заради фолклорните мотиви, за мен Диа има по-силно присъствие и по-хубав глас. Много ми хареса тя как се представи и според мен беше недооценена.

# 411
При Мона имаше организирана акция за гласуване и това е от ясно от месеци. Тя не е популярна толкова.
Докато при Дара има голям фенклуб и щеше да гласува за нея, независимо как се представи тя, фалшиво или не.
Малко са хората, които слушат и 15-те песни, та чак накрая вземат решение за кого да гласуват, спрямо изпълнението му на живо.

# 412
Аз не разбрах и защо толкова хора гласуваха за Мона. Ако е заради фолклорните мотиви, за мен Диа има по-силно присъствие и по-хубав глас. Много ми хареса тя как се представи и според мен беше недооценена.

вероятно заради скучната песен.
за мен Прея има най-добро присъствие на сцена и пее стабилно.

# 413
На сайта на БНТ пише, че изпълнителите се представят с авторска песен. Аз ли нещо не разбирам правилно този термин, не знам, но Роксана не трябва ли пее нещо писано от автори за нея, а не Едерлези и народни песни?..

# 414
Прехвърлих предаването от събота, водещите, обявяването и като цяло формата ми се видяха потресаващи.
На мен ми беше интересно да видя тези Мона, Диа, Елизабет, Молец, Венямин, дето само съм ги чувала, но изобщо не бях запозната с творчеството им. Диа май ми допадна най-много от изброените.
Но иначе моят фаворит е Прея. Смятам, че има най-силно присъствие и е най-подходяща за този конкурс. Само с външния вид да направят нещо, не знам дали защото червеното не ми е любимо, но визията не ми допадна.
За съжаление предполагам, че Дара ще спечели, а нея органически не я понасям.

# 415
  • Пловдив
При Мона имаше организирана акция за гласуване и това е от ясно от месеци. Тя не е популярна толкова.
Докато при Дара има голям фенклуб и щеше да гласува за нея, независимо как се представи тя, фалшиво или не.
Малко са хората, които слушат и 15-те песни, та чак накрая вземат решение за кого да гласуват, спрямо изпълнението му на живо.
Абсолютно, включително от политически фигури, даже във фейсбук ми се появиха призиви да гласувам за Мона. Нямам нищо против симпатичното момиче, но за мен гласа й е дразнещ.
Колкото и да не съм фен на Прея, снощи ми хареса и май е единствената, която съчетава хубав глас, излъчване и стабилност.
Аз гласувах за Михаела Маринова обаче, защото пя най-вярно от всички, бих казала много по-вярно от всички. Мен лично ме докосва това, а не толкова сценичното държание.

# 416
Това, че имало акция за гласуване за Мона, не знаех. Но това се видя от разминаването между мнение на жури и зрителски вот. Тук не става дума за спечелване на едни пари или една кола. Става дума за избор на най-достойния  да представи България. Няма значение дали е от Кюстендил, Бургас или Горно нанадолнище. Нека изберем наше момиче, пък дори да не се класира на Евровизия за финал, така ли?!? Що за мислене!
Пее момичето, но от всички, представили се снощи,  наистина е за 5-6 място.

# 417
Моля ви се, дайте контактите на организаторите на акцията за Мона. Имат да ми дават едни пет лева. А и не само на мен.

Иначе, извън вица, ако има организиране на "нещата" за някого, те няма смисъл да са в гласуването на зрителите. Видя се, че ако журито беше дало още по-малко точки на Мона, тя можеше и да не мине напред. Абсолютно неясен регламент и сумиране на резултата. Ако  журито се е нагласило да изпраща някоя от вечните кандидатки за големи звезди (Дара, Михаела, Прея), никакъв вот на зрителите не може да ги спре. Руши си каза ачик-ачик, че Прея му е фаворит. Какво гласуване, какви пет лева. Дано поне е Прея и дано й напишат някаква свястна песен, да не приспи публиката.

# 418
Снощи попаднах на този коментар от Люси Дяковска, относно изпълнението на Мона и цялостното озвучаване, което наистина беше трагично. Дано за второто издание да променят нещо, ама надали.

Иначе и в Плевенската група имаше призиви да се подкрепи Елизабет, но за мен нейното изпълнение беше трагично и не бих я подкрепила само защото съм от Плевен. Иначе нали знаете … той и самият конкурс Евровизия минава под знака на добросъседското гласуване.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 15:20 от Bobby®

# 419
Ама защо Руши да не си каже фаворита.  Явно ако той я е поставил на първо място, другите от журито не са. И драгият зрител дали би се повлиял от неговото мнение или ще си гласува както си иска. Аз не харесах никого снощи. Но гласувах за Михаела Филева, макар че ми беше ясно, че няма шанс.

Общи условия

Активация на акаунт