Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 1 309
  • 40
  •   15
Отговори
70-o юбилейно издание на Конкурса за песен на Евровизия - Виена 2026

Първи полуфинал 12 May 2026
Втори полуфинал 14 May 2026
Финал - 16 May 2026

Място: Wiener Stadthalle

Участват 35 държави:

Първи полуфинал:

Към финала продължават 10 държави

Втори полуфинал:

Към финала продължават 10 държави

Финал:

На финала участват 25 държави
Big 5+ класиралите се 20 от полуфиналите

Конкурсът за песен на Евровизия (Eurovision Song Contest) се провежда от 1956 година. Първото издание е в швейцарския град Лугано с участието на 7 държави.  През 2008 се поставя рекордът с участието на 43 държави.
През 2026 се отбелязва юбилейното 70-о издание на най-мащабния музикален конкурс в света. България участва на "Евровизия" от 2005 година, като БНТ е член на EBU (Европейския съюз за радио и телевизия) от 1993 и е заявила желание за участие още оттогава
.

Резултатите от анкетата в тема 32:

Кой искате да спечели българската селекция?

41 гласа / (24.4%) Дара
34 гласа / (20.2%) Михаела Маринова
27 гласа / (16.1%) Прея
21 гласа / (12.5%) Innerglow
18 гласа / (10.7%) Керана и космонавтите
13 гласа  / (7.7%) Мона
11 гласа / (6.5%) Молец
3  гласа / (1.8%) Роксана

Извадка: 104 гласували

ЛИНК КЪМ ПРЕДИШНАТА ТЕМА

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 14:49 от diziler

# 1
Наистина много грозна статия от Actualno. Дара не е "Шиши" на музиката и който е гледал поне веднъж турнето на  Coca-Cola The Voice, със сигурност е забелязал, че публиката реагира много бурно и позитивно на Дара.

Ако спретнат някоя песен, подходяща за нейния глас, ще се котира добре на конкурса.

# 2
Шиши на музиката го асоциирам със Саня, не с Дара, и е много точно определение.

# 3
  • София
@IriS - И аз тъй го разбирам (макар да не е спомената изрично) - понеже у нас отдавна се знаят нейните "прийоми" за налагане на изпълнителите от каталога.
И вече с доза шега - освен Димчев, като се имат предвид "странностите", които са харесвани там - един Дони в образ на Далай Лама също може да се пробва (поне ще си напише сам песента, а и не е като да не знае какво е положението; но той никога няма да се съгласи.)
Дизи, благодаря за продължението; гласувах. От наличното - Дара си е прагматичният избор. Може да идат заедно със "Стойков" с подкрепата и на Кауф-а. Да направят парче, че футболът обединява света, а ние знаем това. И Ицо да бие дузпи на сцената. Simple Smile

# 4
Е, ако е Стойков, да е с Тони Димитрова и братя Аргирови, да не се излагаме все пак. 😅

Шегата настрана, по анкетата: не съм доволна от избора, нека пее на български, че английският е като на Валентина Хасан (Кен лий).

Халкити от журито беше при Боряна преди малко, чух само края. Пожелавала на Дара да бъде себе си, но да не забравя постоянството и увереността в пеенето. Елегантен начин да кажеш, че това липсва.

# 5
  • Варна
Само дето Саня никъде не се споменава.

# 6
Само дето Саня никъде не се споменава.
А не можеш ли да се досетиш?

# 7
  • Варна
Ако не ми бяхте казали - не. После проверих каква връзка има Саня с Дара.
Но Дара не е единствения представител на Саня там, а статията обвинява Дара / Шиши/ че е "ограбила" Мона.
И съм сигурна че това Шиши не е случайно избран епитет.
Отвратителен материал.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 12:37 от Хексе

# 8
Дара има най-голям опит за мащабна сцена като Евровизия. Има и характера за такова участие. Може да е била болна и да има проблеми с гласа в момента. Вярвам, че ще се справи успешно.
Не е така, Михаела е с по-големия опит заради многото повече международни конкурси. Тя е участвала и в Детската Евровизия 2011 заедно с Иван Иванов. Дара има много повече опит с клубните участия, но това е съвсем различно.

В първи кръг казаха, че не е зачетен съмнителен вот от Китай, както и още някакви гласове. По снимката Дара и Мона имат твърде голяма разлика и може да са ѝ дисквалифицирани отново гласове.

Дара и Мона не се представиха стабилно вокално, но едната и не е известна. Така че за мен много по-неочаквано щеше да е Мона да спечели.

За видим каква песен ще ѝ направят.
Всъщност да - не е изключено да се е анулирал вот за Мона и Михаела (вероятно купен, за да се противопостави на Дара) и така Дара да е излязла първа. Но това не обяснява и журито - Михаела е с доста точки след Дара.
Самият факт, че не направиха най-популярното нещо в останалите вътрешни селекции - да назначат международно жури, което също да оценява, ме кара да мисля, че не искаха да оставят нещата на избора.

Ако не ми бяхте казали - не. После проверих каква връзка има Саня с Дара.
Но Дара не е единствения представител на Саня там, а статията обвинява Дара / Шиши/ че е "ограбила" Мона.
И съм сигурна че това Шиши не е случайно избран епитет.
Отвратителен материал.
Не е така, точно заради Саня е. Дара си изглежда много добре и не е масово нападана, че не е като вейка, не сме 2006.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 12:44 от Clouded

# 9
Аз съм фен и на Михаела Маринова и я слушам още от началото на появата и на сцената. Гласът й е на световно ниво и може да се нареди спокойно до певиците с големите гласища. Някак обаче, това си е лично мое мнение, е започнала да подражава в сценичното си поведение на Кристина Агилера. Вчера много ми напомни на нея, не знам защо, просто усещане. Не че вдъхновението от друг артист е нещо лошо, напротив, но ми се губи точно истинската Михаела. За мен тя в момента е певицата с най-добър глас на българската сцена, бетон е просто.
Дара също има много потенциал и ако беше родена в англоговоряща държава, сигурно отдавна щеше да е на световната сцена. Като стил и излъчване ми напомня на Риана - променяща се, различна и много запомняща се.

# 10
Благодаря за хубавата тема! И аз пожелавам успех на Дара! Има потенциал! Дано има късмет на хубава песен!
И аз прочетох статията на ,, актуално" Съзнателно не е с главна буква! Отвратително написано и грозно.

# 11
Клюката е, че композиторите са от Гърция и с опит в Евровизия.

# 12
Тя пък Гърция, щото е много успешна на Евровизия...

# 13
Не гласувах за Дара, не я и харесвам като певица. Но тази помия, която се излива в момента върху нея основно от феновете на Монa, е много грозна. А пеенето на Мона беше кич като сценичния ѝ тоалет. Ужас ужасен. Добре е феновете ѝ да изгледат още веднъж изпълнението ѝ от снощи и да замълчат.

# 14
  • в сърцето на един мъж...
Тя пък Гърция, щото е много успешна на Евровизия...

Е, доста по-успешна е - всички помним Елена Папаризу

Общи условия

Активация на акаунт