Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 10 736
  • 761
  •   8
Отговори
# 750
  • Пловдив
Наистина снощи Дара не се представи добре, но за мен беше най-добрият избор. Младите я харесват. Аз съм на 53 и я харесвам. Най-голямата изненада за мен беше, че мама на 75 я е харесала снощи, а аз си мислех че с тази визия ще отблъсне възрастното поколение.
Вярвам, че Саня ще я подкрепя в начина, по който да се представя не само на сцената, но и в интервюта. Това също има значение.
И изобщо, моето усещане е, че тази година ще имаме добри позиции, макар и да не е най-добрият глас (какъвто е Михаела).

# 751
Кой ще се грижи за облеклото на Дара?
Тя самата или някой дизайнер? Снощи беше доста неподходящо облечена, да не кажа гротескно.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 09:48 от W

# 752
  • sofia
Дара има най-голям опит за мащабна сцена като Евровизия. Има и характера за такова участие. Може да е била болна и да има проблеми с гласа в момента. Вярвам, че ще се справи успешно.

# 753
Дара е в БНТ1 в момента, гостува на Любенов!
Пуснаxa пак момента, в който единия от Космонавтите казва на Керана "Дара" и тя казва "axa" и поглежда надолу през смях Grinning

# 754
Интересно, че Любенов приготви таблета, за да чете мнения на зрителите, но не прочете нищо. Може да не стигна времето, може да е имало само критики и нищо хубаво.

# 755
За това и Евровизия в техните очи е смотана и под нивото им. Истински смотано е да не можеш да разбереш какъв обхват ти дава Евровизия и че ако си верен на себе си, пак може да запазиш есенцията си като изпълнител, независимо дали пееш на Евровизия, или на циганска сватба.

За тях проблемът даже не е Евровизия, а участието в измисленото гласуване. Ако ги поканят като гост-изпълнители в паузата, никой няма да откаже. И Мадона пя на Евровизия като гост. Но това да се молиш и трепериш за измислен зрителски вот не е някакъв признак на широкоскроеност. Вечерта на Евровизия половината зрители са подпийнали и са в режим домашен купон, други са ЛГБТ и си гласуват по техните критерии, трети по съседски, и т.н. Идваш ти с добра подготовка и сериозна песен, но след теб минава финландецът по прашки със сценична хумореска тип Бени Хил и дотам с вота... Просто това не е публиката, която ще ти плати 50-100 лв билет да ти дойде на концерт или ще ти купува албумите. А артистите творят и пеят именно за тази публика, не за другата, която няма да плати и не се интересува. Отделно, че в зависимост от моментната геополитическа обстановка, времето, сушата, кишата и настроението на купонясващия вкъщи един и същ комплект песни може да излязат с различни резултати ако Евровизия се проведе не през май, а през октомври.
Друго е било по времето на Евровизия от АББА или на Златния Орфей, защото тогава са гласували само строго професионални журита с много сериозни критерии, и няма какво толкова да те обезкуражи да участваш.

# 756
  • София
Кой ще се грижи за облеклото на Дара?
Тя самата или някой дизайнер?
Simple Smile Как кой? - Кауфланд, оф корсе.

Съгласен с мнението на @Alcor - но и поради това (само наглед е диспропорционално), трябва да иде някой, който го иска, малко по-смахнат от праволинейните да е и да се радва, че е излязъл на такава сцена. (Нямам против Дара. Бях по-пристрАстен за Глоу-групата, но пък там нормална рок група може да бъде забелязана, само ако денят е в ретроМеркурий за всички евро-гласуващи.). Иво Димчев си е като нарисуван за целта.
Скрит текст:
Още преди да узаконят Дара се измайтапих в Спам-темата:
Да избират Дара, да напишат песен с етно рефрени и друг модерен микс (Стунджи маа с пръчка по тъпан, Рокси и Мона припяват "Юначе, евроюначе...", Прея вкарва стих от химна ни в гърлен соул, рок групата пуска по някой риф в слабо време); тия гореизброените участват на сцената там като реквизит и бекграунд. Simple Smile
Точно на Дара ще й върви модерно парче, не поредните етно-плагиатства. Та затова, като се видят/чуят 3-те песни за нея, ще има храна за размисъл и прогнози.

С "Шиши на музиката" и свирен мач: Симулацията "Евровизия"
https://www.actualno.com/actualno/s-shishi-na-muzikata-i-sviren- … news_2550148.html

# 757
Много насериозно се взема при нас този конкурс - да ги разбием другите, да спечелим първо място, да се чуе името на България и т.н. Все едно като си на първо място и това ще означава, че си направил нещо супер стойностно. Хареса ми, че Дара не тръгна да се изхвърля и тя в този дух, а каза, че идеята е поне малко да се открехне европейският пазар за българската музика.
И аз като Богдана Карадочева ще повторя, че най-важното е да се направи една хубава песен, която да бъде забелязана и запомнена, пък класиране - колкото толкова.

# 758
  • Варна
Това ""Шиши на музиката" е изключително грозно. Направо не мога да повярвам как може да напишат такъв материал.

# 759
Вярно, че публиката на Евровизия не е тази, която ще плати да иде на концерт. Или поне не цялата. Но за да се появи такава публика, трябва да те видят някъде, чуят и харесат. И не само в твоята родина. Пак споменавам Монескин като пример. Та демонстрираното пренебрежение към Евровизия е малко лекомислено. А за някои важи поговорката, че "гроздето е кисело."

# 760
  • София
И аз съм на мнение GG*, а и въпреки че гласувах за Михаела Маринова, не смятам, че тя има по-големи шансове и с нея щяхме да вземем първо място. Представи се по-добре и затова я подкрепих да си изживее тя отиването на Евровизия. Без готови песни гласуването е стреляне в тъмното.

За мен Дара си е екстра на външен вид, на Евровизия не се цели тяло и да влезеш в калъп, по-важно е присъствие и да се отличиш. Все едно дали ще свали 5 кг или не, няма да се отрази на оценките, по-добре да се фокусира върху другото.

# 761
Все едно дали ще свали 5 кг или не
НЕТТА от Израел спечели преди време, все пак... Wink

НОВА ТЕМА И АНКЕТА

Общи условия

Активация на акаунт