Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 294
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Аз гласувах за Дара, защото тя просто си привлича вниманието. Харесвам песните й, визията й, наистина с пеенето нещата има накъде да се оправят, но е много атрактивна и то в хубавия смисъл и мисля, че ще има успех.

# 721
Не разбирам...какъв точно е бил скандалът с blackface? Михаела е направила/казала нещо ли? Прочетох по-голямата част от написаното в линка - вярно, може би не съвсем съсредоточено - обаче не видях какъв е бил големият проблем, а и защо се говори за расизъм...🤔
Ок съм с избора на Дара. Дано да е добра и песента, а и да може да я изпълни достатъчно добре.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 01:40 от dolce miele

# 722
Държавите, които вече изкараха песните имат огромно предимство. Месец, два техните песни ще се слушат тук и там. Каквито и да са, малко или чного му стават познати на човек и по-лесно ги приема, смила, започват да му харесват.
Мен ако не ме грабне веднага една песен, вече решаващ фактор е колко пъти ще ми промият мозъка с нея.
Не е фактор това, защото малко хора слушат песните отрано, а и доста песни, които студийно са готини, на сцената се провалят и обратното. "Шум" на Украйна много хора я пишехме първото некласиране на финал за страната, а на сцената беше поставена фантастично.
Така например Intelligent Music Project бяха първият потвърден изпълнител през 2022 и пуснаха първи песента си в началото на декември, а накрая завършиха почти последни.
Не разбирам...какъв точно е бил скандалът с blackface? Михаела е направила/казала нещо ли? Прочетох по-голямата част от написаното в линка - вярно, може би не съвсем съсредоточено - обаче не видях какъв е бил големият проблем, а и защо се говори за расизъм...🤔
Ок съм с избора на Дара. Дано да е добра и песента, и да може да я изпълни достатъчно добре.
Има надолу клипчета от бекстейджа, как ѝ свалят маската на цветнокожа. То като цяло това бял човек да се боядисва тъмно е много обидно заради начина, по който са изобразявани тъмнокожите в миналото. Отделно и маската беше грозно захвърлена настрани.
Още като ѝ се "падна" тази изпълнителка в Капките, Михаела реагира с "уга-буга", но това май не го отразиха много на Запад.
Тя Жени Джаферович беше виновна тогава, защото тя беше качила клипчето.

# 723
Накарахте ме да се върна почти 9 години назад (леле, кога са минали). Мисля, че обявихме Крис сутринта, а премиерата на песента е била следобед, макар че във видео обръщението на официалния клип има тийзър от нея. Grinning Точно тогава бяхме яко в зелено при букмейкърите. Както и да е, не е това темата на деня.

# 724
Казаxстанец е наполовина (Кр.Костов). Той сам припомни това и миналата събота при Жоро Любенов, в сутрешния блок по БНТ1.

# 725
  • София
Участието на Intelligent Music Project беше пълен провал. Скучни, монотонни, без никакъв живец. Срам за рок историята. Разбрах, че Иво Димчев също е трябвало да участва. Ако бяхме изпратили него, образът му със сигурност щеше да ни класира по-напред в състезанието. Според мен той е най-креативният и запомнящ се артист от нашумелите в България напоследък.
За Дара не знам какво да очаквам. Дано е добре, макар че се съмнявам, но все пак ми се струва по-добър вариант от Молец. Моят фаворит бе Прея, но нищо. Керана и Космонавтите не им помня реакцията на финала, а и те ми идват доста скучни. Не знам защо, но българските ни рок групи звучат монотонно и без особен заряд.

# 726
Резултатите от анкетата в темата:

41 гласа / (24.4%) Дара
34 гласа / (20.2%) Михаела Маринова
27 гласа / (16.1%) Прея
21 гласа / (12.5%) Innerglow
18 гласа / (10.7%) Керана и космонавтите
13 гласа  / (7.7%) Мона
11 гласа / (6.5%) Молец
3  гласа / (1.8%) Роксана

Извадка: 104 гласували

Да се пуска ли нова тема (съответно и анкета)... на всеки 50 стр.  или се пише само в тази тема за ESC2026?

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 02:29 от diziler

# 727
  • България
Очаквам Молец като хайдути, InnerGlow - четници, а Керана като Райна княгиня.
Топ коментар преди да съм гледала интервизията от днес. 😭😭😭😭😭😭

# 728
  • София
А Михаела Маринова къде е в класацията, че не я виждам в твоя пост?

# 729
Ако ми опрат пистолет и ме накарат да избера бебето чакал Мона или началника гара Дара, ще избера куршума.

По реакцията на Керана си личеше колко "честно" е избрана Дара.
Как е реагирала Керана, че аз явно в този момент не съм гледала? Тя ми харесва най-много от всички участници и гласувах за нея, надявам се да не се е разочаровала много от резултатите тази вечер...

Иначе имаше прекалено много етно и прекалено много мустаци за моя вкус Joy По едно време се зачудих Евровизия дали не са променили концепцията и да са станали фолклорен фестивал, че толкова са наблегнали на това с избора на песни или визия Rolling Eyes

# 730
Ако ми опрат пистолет и ме накарат да избера бебето чакал Мона или началника гара Дара, ще избера куршума.

Как е реагирала Керана, че аз явно в този момент не съм гледала? Тя ми харесва най-много от всички участници и гласувах за нея, надявам се да не се е разочаровала много от резултатите тази вечер...

Иначе имаше прекалено много етно и прекалено много мустаци за моя вкус Joy По едно време се зачудих Евровизия дали не са променили концепцията и да са станали фолклорен фестивал, че толкова са наблегнали на това с избора на песни или визия Rolling Eyes
Докато Сани Жекова четеше от листа, момчето до Керана видя името, каза на Керана "Дара", тя поклати глава, наведе я надолу и започна да се смее.

# 731
  • София
Не са променили концепцията, но нашата креативност през последните десетилетия не може да произведе нещо повече от поредната фолклорна чалгария, защото най-малко се критикува от обществото. Бухай да има носия, шевици, ризници, хайдути, девойки и стомни да замазват положението.

# 732

Защо да се разочарова, тя нали не иска да печели? Когато член на журито, не си спомням кой точно, каза, че иска тя да ни представи на Евровизия, нейната реплика беше: "Това прави един от нас". Тоест тя в прав текст си заяви, че не иска да ходи там. И това си е моя конспирация, но мисля, че песента, която пя днес, е избрана точно, за да отрази отношението ѝ към участие в Евровизия.

"Не те харесвам и не искам да съм тук, но съм тук, затова нека просто бъда кратка
Не желая да участвам във това и за теб е по-добре да се правиш, че те няма
Не те харесвам и не искам да съм тук, но съм тук - нека бъда кратка"

А Михаела Маринова къде е в класацията, че не я виждам в твоя пост?
Михаела е на второ място с 34 гласа.

# 733
@Alexa10, под “организиран вот” се има призоваване в десетки ФБ страници “Гласувайте за Мона”, платени публикации във ФБ, ИГ и тубата. Тагване на фирми, организации, спонсори, пари играят тука. Какво общо има моето си домашно гласуване 6 пъти с организирания вот, за който говорех?

p.s. И ако може, не ми говори в женски род, благодаря.
"Истинско престъпление", нечувано досега по света. Сигурна съм, че другите участници са се надявали и разчитали само на обективен вот за тях. За тях не е имало организиран вот.

# 734
BronzeIce, щом се е записала за участие, значи е искала да спечели, едва ли е само фен на олимпийския принцип. Но не се знае дали не са научили нещо междувременно и това да е довело до тази ѝ реакция.

Общи условия

Активация на акаунт