Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 10 731
  • 761
  •   8
Отговори
# 735
@Alexa10,  нещо не ти разбирам проблемът? Какво “престъпление”, какви 5 евро? Просто отбелязах, че е нелепо да сравняваш платен и организиран вот с това, че някой си гласувал 6 пъти вкъщи (в случая аз)… Симона (Мона) не е нарушила нищо. Просто е неспортсменско, спрямо останалите. Но слава Богу не й се получи! Добре, че има и жури.
А Михаела Маринова къде е в класацията, че не я виждам в твоя пост?
На второ място.

# 736
BronzeIce, щом се е записала за участие, значи е искала да спечели, едва ли е само фен на олимпийския принцип. Но не се знае дали не са научили нещо междувременно и това да е довело до тази ѝ реакция.
Хич не е задължително, много хора се записват за участие в подобни предавания с цел да придобият по-голяма популярност и самата победа не им е важна и даже предпочитат да не печелят. Много дивиденти носи и самото участие. Ако Керана беше фен на Евровизия, нямаше да се изказва подигравателно и пренебрежително към нея и участниците ѝ.
Скрит текст:

# 737
Може и да греша, но някъде четох, че имало поканени да участват в селекцията, но са отказали. Та Керана е могла да откаже. Никой не може да я задължи. Не ми е симпатична с поведението си, но снощи бяха най-стабилни. Според моето непрофесионално мнение.

# 738
  • София
Керана вчера се представи много добре, но, самият факт, че не са фенове на Евровизия, не го гледат и не е тяхното място, беше достатъчен, за да не ги подкрепя. За мен трябва да отиде някой, който наистина го иска, ще се подготви и ще стои добре, ще общува с другите държави и ще влезе в настроението.

Аз не мисля, че Саня е плащала да бъде избрана Дара. Виждам в темата за Компроматите как хората се радват, че е избрана. Може и да не са гледали вчера и че не е пяла добре, но има много хора, които като чуят името ѝ само смятат, че тя е най-подходяща от предложените имена. Аз също смятах, че тя и Прея са най-подходящи, но вчера Прея беше скучна, закопа се с тази песен, нямаше енергия, а Дара пък не пя добре, затова дадох своя глас за Михаела. Мишето обикновено ми е скучна, но вчера се представи добре и затова я подкрепих.

# 739
То и за Монескин Евровизия не беше подходящ за изяви, а виж какво стана. Безапелационна победа, с рок песен на италиански и после им донесе голяма известност, за разлика от други победители и песни.

# 740
  • София
Снощи беше възмутително. С 20-тина минути минаха времето и само увъртаха докато кажат, кой отива.

Навсякъде плъзна информация, че Дара отива на Евровизия още преди месец, тогава изобщо за какво беше това нискобюджетно шоу, което ни извъртяха? Озвучаването безумно. Аз принципно я харесвам като артист, но снощи за мен пя много фалшиво. Изобщо не се постара, сякаш знаеше, че просто това трябва да мине и че не трябва да си дава много зор.

Дадох моя вот за Михаела Маринова - гласът ѝ се лееше, тя е за световната сцена. Керана също има страхотен глас. Молец са сладури, но има още върху какво да работят.

Във фейсбук се завъртяха и скрийншотове от вота, в които обаче победителката на зрителите бе друга.

В крайна сметка.. изборът е направен, та дано да има успех.

# 741
За мен всичко това беше евтино "шоу", което ме кара да се замисля... Защо водещите и някои от журиращите повтаряха, че избираме ГЛАС? По-добре директно да бяха казали изпълнител. Защото при Дара миналия път, и този включително, стана ясно, че глас лиспва. Може да е акратквина, но при нея всичко е провокативна визия, движения и мимики. Затова със сигурност глас не се избираше, нито този път, нито миналия. И ако кажем, че наистина Дара има много фенове и затова води по гласуване от зрителите, то защо два пъти различно жури гласува именно тя да ни представи на Евровизия. Като и двата пъти, в които обра най-много точки, беше вокално нестабилна. Тоест каквото и да беше направила най-вероятно щеше да има максимум точки от журито. Лично за мен това е съмнително и обезсмисля появяването и представянето на всички останали участници.

# 742
Във фейса се върти една публикация на ИТ специалист, който “отворил” кода на сайта. Не разбирам термините. Дара с този си ID номер в кодировката била всъщност трета. Първа е Мона, втора Михаела.

# 743
Ако и двете журита дават максимум точки на Дара, не можем да говорим за някаква конспирация. Какво, подкупили ли са ги? Въобще не виждам Карадочева да позволи да ѝ диктуват как да гласува. И не само тя. Отбелязвам, че не съм фен на Дара.
А инак наистина не ставаше дума само за глас, а и за самочувствие, визия, движение, въздействие. И за сравнение с останалите по тези показатели.
С какво ще запомня Мона - с нелепия костюм.
Във фейса се върти една публикация на ИТ специалист, който “отворил” кода на сайта. Не разбирам термините. Дара с този си ID номер в кодировката била всъщност трета. Първа е Мона, втора Михаела.
Дори да се така, при сбор на точките с тези на журито, пак Дара е първа.

# 744
  • София

Вижда се и урл адресът.  ID-то е по реда, по който се представиха. И се вижда, за всеки колко души са гласували...

# 745
Керана каза “Това прави един от нас” в отговор на Криско, който каза, че ще е спокоен за тях ако те участват в Евровизия.

# 746
То още като се заговори, че ще се връщаме на Евровизия, Дара беше изпълнителят, който дойде като първа асоциация за подходящ, така че логичното се случи. Със сигурност можеше да се представи по-добре на самата селекция, защото аз съм я чувала да пее на живо и може да пее доста по-добре от това, което предложи.

Според мен с трениране на песента и пеене й до откат може да се представи солидно. По-запалените фенове на Евровизия сигурно помнят колко поляците реваха за избирането на Бланка пред 2023. То не беше реване, че вотът в националната селекция е наговорен. Че не можела да пее. Че песента била тъпа. Че Бланка не можела да говори на английски. Накрая на самата Евровизия Бланка се представи повече от задоволително и беше една от най-популярните песни в телевота, закопана само от журито, което даже не гласува базирано на представянето, което ние гледаме на екран.

Аз очаквам същата съдба и за Дара. На Евровизия ще си я харесат, докато тук ще се заклеват колко ни излагала. Grinning

# 747
  • София
В първи кръг казаха, че не е зачетен съмнителен вот от Китай, както и още някакви гласове. По снимката Дара и Мона имат твърде голяма разлика и може да са ѝ дисквалифицирани отново гласове.

Дара и Мона не се представиха стабилно вокално, но едната и не е известна. Така че за мен много по-неочаквано щеше да е Мона да спечели.

За видим каква песен ще ѝ направят.

# 748
Керана се представи супер на самия финал и абсолютно мога да я представя като успешен участник на Евровизия, но тя е прекалено вглъбена в НАТФИЗ-ката си натура, където най-голямата им гордост е, че могат да казват правилно Л и си мислят, че разбират изкуството на по-високо ниво, защото са гледали два филма на Ингмар Бергман. За това и Евровизия в техните очи е смотана и под нивото им. Истински смотано е да не можеш да разбереш какъв обхват ти дава Евровизия и че ако си верен на себе си, пак може да запазиш есенцията си като изпълнител, независимо дали пееш на Евровизия, или на циганска сватба.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 10:07 от Oliboo

# 749
  • София
А представяте ли си ако беше участвал(а) Рашия, какъв ураган щеше да бъде?

Общи условия

Активация на акаунт