Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 1 843
  • 61
  •   18
Отговори
# 30
Аз мисля, че който и да беше спечелил щеше да е масово оплют, че е връзкар, че вотът е манипулиран, че всичко е нагласено. То си ни е в народопсихологията и ме яд за Дара, защото сега ще обере цялата мърсотия, а тя не заслужава. Май беше по-добре за утвърден изпълнител да не се занимава с Евровизия.
Мила Робърт е толкова противна, пошла и бездарна, че въобще не ми се коментира.

# 31
Михаела има невероятен глас, много по-добре пее наживо, отколкото известни световни певици на запис. Ще дойде и нейното време да ни представи.
Но Дара е интересна и има много фенове. Харесвам и нея, много е талантлива и като певица, и като танцьор. Не я намирам дебела, секси е, чудесна. Единствено ме дразнят по-големите зъби, които пречат на звука. Преди май не бяха чак такива. Ще свикне с тях и ще се оправи това.
Саня - добра или лоша ни докара до второ място на Евровизия. Много харесвам песента на Кристиян и той много въздействащо я изпя.
Прея също има страхотен глас и енергия. И в нейната, и в на другата ми любимка Керана се пее за "самодива саможива".
Мона не беше зле, но всичко е толкова нагласено и пренагласено при нея - прическа, тоалет, символи с ръцете. Има си фенове и тя, все пак е известна в социалните мрежи.
Групата ми хареса, ненатрапчиво приятно. Ще ги слушам и занапред.

# 32
  • София
При Дара ме е дразни вечно отворената уста и увиснала долна челюст, създава ми мъчително усещане за силно запушен нос и болезнен синузит. Иначе има много приятни песни, които често си слушам в колата и макар представянето й вчера да беше бездарно, ще стискам палци да се представи добре на конкурса.

# 33
Да ви кажа, не вървим на добре. Дори на музикалния фронт не можем да се обединим и да подкрепим българското участие! И няма значение кой кого е харесал. Това, което се пише тук, стига и до чуждите форуми и фенове. Ще бъдем за смях, както традиционно беше в украинската селекция. Нямам предвид пишещите тук, а във Фейса.

# 34
Единствено се надявам повече да не преживяваме недоразумения като Краси Аврамов.

Днес специално изгледах всички наши участия в конкурса, спомняйки си колко критично бях настроена към представителите ни първите години. От тогава представата ми за конкурса много се промени, повлияно от факта, че от години живея в чужбина и общувайки с други европейци, просто спрях да вземам конкурса толкова насериозно. Гледайки и английското коментаторско студио с Греъм Нортън, започнах да възприемам Евровизия просто като забавление, а не състезание, защото то не е такова. Трябва да си дадем сметка, че даже австралийците схванаха това по-рано от нас - в началото бяха започнали да изпращят сериозни изпълнители, но последните години се впускат в хаоса и абсурда на Евровизия Satisfied

Както и да е, идеята ми е, че от днешна гледна точка дори Краси Аврамов и компания (сред тях е и Петя Бу! Joy) не ми се сториха толкова зле в контекста на Евровизия. Искрено се забавлявах и с коментарите и то не само под тяхното изпълнение (между другото липсва всякакъв хейт!). Под това на група Кафе, например, има конспирация, че седем години по-рано са знаели, че Лорийн ще спечели за Швеция Joy

Като цяло останах с впечатлението, че сме много добре приети на Евровизия и всички много се радват, че отново участваме. Единственият хейт, който съм срещала, е по нашите си социални канали и той е защото сме се взели много насериозно. Реално, причината да не спечелим не е в песните, които изпращаме, а чисто геополитическа, но мен лично и това ме забавлява. Кипър и Гърция редовно са освирквани за това, че си разменят по 12 точки на всяка Евровизия. На нас кой може така лоялно всеки път да ни дава точки? Пък и победата ли е най-важна? За мен е по-важно, че просто участваме.

(въпреки, че завръщането ни в година, компроментирана от участието на Израел, е малко разочароващо, но това е друга тема)

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 17:48 от Aether-

# 35
Отчасти ще се съглася с горния пост. За мен нещо като Краси Аврамов е в пъти по-добре от Intelligent Music project. Поне му се смееш след години, докато тяхната претенция на фона на нулево качество е абсурдна.

Относно причината да не спечелим - не е геополитически. Огромни държави като Германия, Франция, Великобритания и Испания се дънят, бруталните диаспори като Албания и Сърбия също не са особено успешни. Геополитиката засяга малки (ама наистина малки) държави като Сан Марино и Люксембург, както и тези по-отдалечените като Армения, Грузия и разбира се Австралия. И разбира се Русия, Израел и Украйна, но не искам да отварям темата.

България си е в сърцето на Европа и географски, и политически и когато сме имали силно представяне като Кристиян Костов, сме получавали 12 точки от публиката на Беларус и Северна Македония, с които нямаме изрядни отношения; тогава буквално нямаше държава, която да не даде точки на Крис, като само Украйна бяха скромни - вероятно заради руската връзка на Кристиян.

Няма причина да не спечелим конкурса, самите EBU дори много искат това да се случи, защото нова държава победител е чудесен имидж за тях. Имат добър опит от работата с нас покрай Детската Евровизия. Просто нямаме опит, конкурсът не е от интерес за държавата и ако се случи успех е по-скоро късмет, отколкото традиция. Ако участваме, все някога ще стане. Португалия спечелиха от 50-тия опит. Кипър, Исландия и Малта са в 30-те си опита. Испания не са печелили от 60-те, Германия също имаше поне 30 години пауза между двете победи. На нас сега ще ни е едва за 15-и път.

# 36
Напълно съм съгласна с горното мнение и истината е такава, че който и да представя България на Евровизия винаги ще е с връзки, някой ще го е бутнал и несправедливо ще представя държавата 😃. И Михаела Маринова да беше спечелила, и Мона да беше, който и да е- все щеше да е нечестно.
Аз преди бях доста по-запалена по Евровизия и винаги ми е правило впечатление например, че песните на англичаните са безумни и защо не участват добри певци, каквито имат много.
Затова наистина защо просто не се наслаждаваме на самото събитие и да си подкрепим момичето и толкова 😁.

# 37
Да ви кажа, не вървим на добре. Дори на музикалния фронт не можем да се обединим и да подкрепим българското участие! И няма значение кой кого е харесал. Това, което се пише тук, стига и до чуждите форуми и фенове. Ще бъдем за смях, както традиционно беше в украинската селекция. Нямам предвид пишещите тук, а във Фейса.
Фейса,по принцип не е качествена аудитория,според мен! Там според мен,пише всеки който има смартфон и си мисли,че като разпознава буквите на клавиатурата,е някакъв капацитет!
Но писанията и коментарите, наистина са грозни и показват НЕ ХУБАВ манталитет.

# 38
Относно причината да не спечелим - не е геополитически. Огромни държави като Германия, Франция, Великобритания и Испания се дънят, бруталните диаспори като Албания и Сърбия също не са особено успешни. Геополитиката засяга малки (ама наистина малки) държави като Сан Марино и Люксембург, както и тези по-отдалечените като Армения, Грузия и разбира се Австралия. И разбира се Русия, Израел и Украйна, но не искам да отварям темата.

И аз отчасти се съгласявам и може би трябваше да кажа, че не победата, а доброто ни представяне е жертва на това, че реално няма кой да гласува за нас. Затова и често не стигаме до финал и отпадаме на полуфиналите.

А причината Великобритания и Германия да се представят толкова зле, често с "nul point", е Брекзит и специалното отношение, което британците винаги са изисквали от Европа. А и не мисля, че света е простил на германците за Втората световна Wink Отделно, че изпращат наистина много лоши песни напоследък, особено британците, които дори не се опитват Simple Smile Франция и Испания си се представят добре по принцип, поне според мен.

Съгласна съм, че реално няма причина да не спечелим, стига да направим запомнящо се изпълнение, а това не зависи само от гласът или гласището, което ще изпратим. Затова и не съм съгласна в това как БНТ бяха формулирали националната селекция.. Очевидно беше, че и на журито не му беше комфортно да дава оценка за певческите способности на утвърдени певци (повечето от участниците).

Хванах се да гледам първата такава, която организираха и честно казано, много по на ниво е от това, което е гледахме последните две седмици. Прави ми впечатление, че песни като "Ако има рай" на Графа и "Единствени" на Слави и Софи Маринова са от там.. Не знаех, че и Поли Генова е участвала като част от група Мелоди.. Жалко, че предаването е опорочено от гласуването и бойкота на Слави...

# 39
Аз също не приемам конкурса супер сериозно, но участието на Аврамов беше истински криндж. Селекцията тази година беше съвсем прилична, така че който и да беше отишъл, щеше да е приемливо (поне според мен).

# 40

Лично аз предпочитам да се появи нещо стилно, спретнато и изискано да ни представлява, но кой ме пита.
+1
Преди малко гледах Поли Генова в "120 минути" при Светльо Иванов. Е, тя е такава. Изказ, стил, а е и много добра певица.

# 41
Цитат на: Aether- link=topic=1851348
А причината Великобритания и Германия да се представят толкова зле, често с "nul point", е Брекзит и специалното отношение…
Не, мноооого отпреди това. Това е от поне 25 г. И беше някакво супер “уау”, че Германия спечели 2010, а следващата година в Дюселдорф България даде 12 т. на UK и реакцията им беше огромна благодарност (I can се казваше песента).

# 42
За потенциалното участие догодина ни пожелавам по-ясен регламент, прекратяване на формата "България търси глас" и състезание между песните на различните артисти, че цялата тази енергия, която се хвърля сега за тръшкане и реване, е излишна. Дано догодина поне има смисъл в пененето, като се гневим, че не спечелила нашата си любима песен. Какво значение има дали ще ни представя Дара, Михаела, Мона, Прея или Фики? Всичките могат да представят чудесно с подходяща песен. Този формат в момента е идиотски.

# 43
  • София
След този отзвук сега може би няма да им се занимава догодина. Навсякъде спекулации, че Мона е истинският победител и как е ограбена. Ако сега мине добре, догодина можеше и да е тя. Ще е натрупала повече опит.

# 44
Че то да не е за сефте отзвукът? Всяка година, като участваме, има рев и обвинения.

Общи условия

Активация на акаунт