Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 2 125
  • 66
  •   8
Отговори
# 15
Тя пък Гърция, щото е много успешна на Евровизия...

Е, доста по-успешна е - всички помним Елена Папаризу
Доста по-ясно помня последните 15 години, в които не ги представляваше шведска изпълнителка с гръцки произход.

Уникално успешна държава, да им вземем всичките продуценти. А догодина от Сан Марино.

# 16
  • София
Може да сте го коментирали в по-предни теми, но само аз ли си мисля, че никога няма да спечелим този конкурс? Поне не и през следващите 20-30-50 години. И то не само заради некадърността на екипа ни всеки път, все пак стигнахме веднъж до второ място, но и защото не мисля, че самите организатори на евровизия намират държавата ни за подходяща да се състои конкурсът тук? Говоря откъм инфраструктура/подходяща зала където да се състои? Дори пред Азербайджан сме като някаква дупка пред тяхната Baku Crystal Hall.
Скрит текст:

# 17
Ще спечелим, ако България даде знак, че е готова да плати масрафа на такова събитие. А това са доста пари. Не вярвам в тази обстановка да могат да се отделят от бюджета. По тази причина Дара ще падне жертва на бюджетни съображения. Отделно не ми е симпатична, но това няма нищо общо с евентуалната и "победа". Решаващи са икономически фактори. Лично аз предпочитам да се появи нещо стилно, спретнато и изискано да ни представлява, но кой ме пита.

# 18
  • Варна
Аз не държа  да вземем 1 място. Искам обаче да се представим добре и да ни запомнят с хубава песен.

# 19
Факт е, че националната селекция беше пълен фарс и се надявам БНТ да си дадат сметка, че нямат капацитета да я организират и да възложат задачата на външен продуцент. Формата има голям потенциал, но не и в тази си форма... Въпреки всичко се радвам, че България отново участва в Евровизия и че не ни сервираха изпълнител и песен просто ей така, както предни години.

Мисля, че е хубаво да си дадем сметка, че Евровизия не е певчески конкурс и не най-добрите певци печелят. Моите любими изпълнения от конкурса не са на най-гласовитите, а тези, които ме впечатляват и карат да се забавлявам - мисля, че това е и целта на конкурса (без да игнорирам политическия субтекст на гласуването и участието). В този ред на мисли, шведите наистина имат право в това как да направиш успешна песен за Евровизия Joy

DARA не ми е любимка (гласувах за Керана и космонавтите, въпреки че нямаха шанс), но мисля, че е добър избор да ни представи, защото умее да забавлява и гарантирано ще направи шоу. Колкото и да е компрометирана Саня и компания, Кристиян Костов ни е най-доброто представяне в конкурса, а то се случи под нейната опека, така че съм сигурна, че и за Дара ще се постараят.

# 20
Може да сте го коментирали в по-предни теми, но само аз ли си мисля, че никога няма да спечелим този конкурс? Поне не и през следващите 20-30-50 години. И то не само заради некадърността на екипа ни всеки път, все пак стигнахме веднъж до второ място, но и защото не мисля, че самите организатори на евровизия намират държавата ни за подходяща да се състои конкурсът тук? Говоря откъм инфраструктура/подходяща зала където да се състои? Дори пред Азербайджан сме като някаква дупка пред тяхната Baku Crystal Hall.
Скрит текст:
Baku Crystal Hall я строиха след като спечелиха Евровизия.
Няма да повярвате в какви залиЧКИ е провеждан конкурса миналите години, освен това БНТ няма да го прави сама, така че можем да се справим. Със сигурност ще е по-добре от Торино 2022.
Арена 8888 е идеална за стандартите, по-големите зали са проблемни за озвучаване. В Малмьо и Базел бяха на места със същите капацитети.

Много държави не са печелили никога, а много са традиционно слаби и изведнъж от нищото са печелили. Просто трябва правилната песен в правилното време. Но няма как да спечелим, ако не участваме.

# 21
А как ще коментирате, че съотношението “зрителски вот/жури” не беше 50/50, както беше обещано отдавна?

Зрителският вот беше класация, която приравнява гласовете от осмо до първо място, съответно с 1 точка за този с малко гласове до 8 точки за този с най-много гласове.

А видяхме, че от журито Дара има 22 точки. Какво значи това? Че всеки един от журито класира от 1. до 8. място (съответно от 8 до 1 точки). Следователно максимумът точки, които може да получи някой от журито е 5х8=40 точки.

С две думи: съотношението жури/зрителски вот е било 5 към 1.

# 22
  • Варна
Общо дадените точки от журито са 143, не се дели нито на 5 нито на 8. Друга е логиката май.

# 23
Каквато и да е Дара, има много грозни коментари за нея из мрежата.
Надявам се да й подберат добри песни и най-вече да ги изпълни подобаващо.

# 24
# 25
На мен ми изглежда като всеки от 5-тимата от журито е можел да дава от 1 до 5 на всяко изпълнение. И така максимумът е 25 точки, който може да получи изпълнител. Дара е получила от 2-ма 5-ци и от 3-ма 4-ки и има 22 точки. (примерно)

# 26
Общо дадените точки от журито са 143, не се дели нито на 5 нито на 8. Друга е логиката май.
Ти гледаш колко са получили всички сумарно. Аз казах, че един изпълнител може да получи сумарно максимум 40 точки от журито (ако всеки един го постави ма първо място, тоест…. 8 точки по 5 души  в журито). А ти си преброила колко да са събрали всичките 8 изпълнители сумарно, нямах предвид това.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 15:53 от diziler

# 27
Дара поне е свикнала да я плюят и явно това не я отказало, така че не мисля, че ще я ударят особено по самочувствието неприятните коментари, които между другото щяха да се случат по адрес на всеки краен победител.

Аз харесвам Михаела Маринова, но чак смешно ми става цялото гъзолизане, което в момента й се дава, след като в останалото време е една от най-брутално подигравани, унижавани и обиждани български изпълнители, въпреки че нито е била замесена в големи скандали, нито е демонстрирала липса на възпитание, лош нрав, или каквото и да било. Най-големият й грях е, че е малко скучновата. Сега голямо хвърляне на сълзи колко е талантлива, гласовита и заслужила, а дори преди 3-4 седмици да й напишеш името в социалните мрежи, коментарите масово бяха брутални и омерзителни, даже относно пеенето й. Голямо лицемерие. Тя не е добра певица от вчера.

# 28
А може и да в така, както @hoaxy казва. С максимум 25 точки за един изпълнителн от журито. Но щом в зрителския вот е 8 т. като максимум… пак е далеч от 50/50, а съотношение 3 към 1 (жури/зрители).

# 29
Арената е покъртителна откъм озвучаване. Мисля, че е доста рано да се притесняваме, къде би се провел конкурса при евентуална победа.

А цялата драма около изпълнителят, който ни представлява, ми е супер излишна. Евровизия е всяка година, в един момент всички ще се изредят...Мона, Маринова и прочие. Единствено се надявам повече да не преживяваме недоразумения като Краси Аврамов.

Общи условия

Активация на акаунт