Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 738
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
На сайта на БНТ пише, че изпълнителите се представят с авторска песен. Аз ли нещо не разбирам правилно този термин, не знам, но Роксана не трябва ли пее нещо писано от автори за нея, а не Едерлези и народни песни?..
С любима,по желание, доколкото разбрах.Не съм чула да казват авторска.

# 421
Вениамин също не беше с авторска песен, а с една от няколкото популярни руски песни на които прави кавър, така че явно не е задължително условие да дойдеш със собствена песен.

# 422
На две места в сайта на БНТ пише, че на 24.01. певците "представят по една песен от своя авторски репертоар."
(https://eurovision2026.bg/)
Затова попитах, какво се разбира под това. Явно аз го разбирам по грешен начин. Другият вариант е да са го подкарали през просото.

# 423
В края на февруари ще се избира и песен за Евровизия.
https://bnt.bg/news/gledaite-nacionalnata-selekciya-za-izbor-na- … 6-345727news.html

# 424
ОК, ама същият тонрежисьор, дето е "за уволнение" беше и при изпълненията на Кристиан Костов, Роксана, Михаела Маринова... как при тях нямаше фалшименто? Или поне беше сведено до минимум? Просто едни могат да пеят, други просто правят добри студийни версии. А на лайв - всичко лъсва.

# 425
Ако прочетем внимателно пише "и за повечето изпълнители" и никъде няма дума за "фалшименто", а за лошо звучене, което не е същото. Явно някои нямат нужда от тонрежисьорски магии. Няма съскане и шъшкане, каквото леко има Елизабет, например.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 17:43 от W

# 426
  • sofia
Е тя Елизабет има няколко дефекта в говора.

# 427
Ама защо Руши да не си каже фаворита.  Явно ако той я е поставил на първо място, другите от журито не са. И драгият зрител дали би се повлиял от неговото мнение или ще си гласува както си иска. Аз не харесах никого снощи. Но гласувах за Михаела Филева, макар че ми беше ясно, че няма шанс.
Всъщност всички от журито са поставяли оценки от 1 до 5 като де факто могат да дадат 5 на всички. Така Дара имаше 25 точки, но явно никой друг не е получил максимума от всички.
Не мога да преценя дали това беше добър метод, но е факт, че журито не промени нищо освен да прати 8 вместо 7 изпълнители, тъй като Инърглоу и май Роксана бяха с равни точки.

Вие какво мислите - на какъв език да е песента?

# 428
Според мен трябва да е на английски. Може и с някакви фрази на български. Но най-важното е песента да е добра и да е изпълнена добре - на какъвто и език да е.
Не на последно място - не искам да чувам смешен английски в стил Ken lee.😂

# 429
Ако песента е добра и е изпята подобаващо, нямам против да е на английски, но много си личи, когато произношението и фразите не се произнасят както трябва и някои думи просто се "изяждат". Предпочитам обаче да отидем с песен, изпята на български.

# 430
Хареса ми представянето на всички.
Дара я харесвам много, борбена е, танцува и пее страхотно, но си е сложила огромни зъби и това пречи на изговарянето на думите.
Най-добре би било да направят една разкошна песен и да пратят Дара, двете Михаели, Керана и Прея, които пеят като зверове. Според мен ще се получи страхотна женска група.

# 431
Предпочитам на български, може само някоя фраза на английски да се вкара евентуално. Връщането към националните езици в последните години добави нов чар към конкурса. Дори шведите се представиха миналата година с неанглийски текст, дори те. Латвийската песен щеше да изглежда нелепо на анлийски също. Албания също спечели като спря да си превежда песните. Германия най-сетне се осмели да прати песен на немски. Литва колко вече поредни години пращат само литовски доста успешно. Това е един страхотен и дългоочакван тренд.

# 432
Няма значение на какъв език е песента за мен. Хубавата песен си е хубава и на патагонски.

Михаела Маринова е пуснала своя нова песен и дочух, че щяла точно нея да изпълни тази събота.
Скрит текст:

Прея също щяла своя нова, неиздавана досега песен да пее.

Впрочем някои от участниците са се активизирали и си пускат нови песни и се чудя, особено при този неясен регламент, дали тези нови песни биха имали шанса да участват и при избора за песен по-късно. Ето, Вениамин например вчера е пуснал нова песен, за която имам съмнения, че би била потенциален кандидат, ако беше спечелил.
Скрит текст:

# 433
Да, Венямин си я е подготвил и може би я е къткал за селекцията за Евровизия, но отпадна.
Той пя тази вечер на наградите на БНР “Сирак скитник” заедно с Елизабет, Михаела Маринова, Тино и Роби, дует и на Тино и Михаела. Ще го излъчват по БНТ скоро.
 И Дара е пуснала преди няколко дни нова (Онче бонче).

# 434
Пуснала съм си отново част от изпълненията от Селекцията. По време на живото предаване съм пропуснала шегата на водещите, че "За Евровизия не стига пеене под душа", както и това, че Молец не могат да вържат едно смислено изречение (особено се впечатлих как Евровизия изглеждала като следващата стъпка и те били готови да стъпят отгоре)...😅

Общи условия

Активация на акаунт