Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 470
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Почти е сигурно, че песента ни няма да е конкурентна. Съжалявам, че го казвам, ще се радвам да греша. Затова трябва поне изпълнителя да се отличава някак. Все пак и да пее вярно на живо Simple Smile За мен единствените двама отговарящи на това са Дара и Прея.
P.S. Всъщност сега се замислих - кои ще са авторите на песента? И защо има селекция на изпълнители, но не и селекция на автори? Нима песента е по-малко важна от изпълнителя?

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 10:40 от *Дорис*

# 451
Аз гласувах за Прея. За мен тя е единствената, която има потенциал за финал, особено, ако отиде заедно с Мария, Ася и Ваня, които пяха с нея и в събота.
Михаела пя като змей, но ми е скучна. Дара и Мона пяха зле, да ме извиняват.
Нафталин въобще няма да ги коментирам.
Инерглоу ми харесаха и бих ги гледала на живо, но за Евровизия не знам доколко са подходящи.
В крайна сметка вероятно ще отиде Дара, дано ѝ изберат песен, която да може да изпее.

# 452
Лично аз, смятам че вече не си струва нито да си бием главата с нашия избор, нито с крайният победител. Самият конкурс вече изгуби стойност и не показва Визията на европа, а просто безмислени песнички.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 13:43 от Александър Петров

# 453
Кой конкурс загуби стойност? Нашият или Евровизия? А коя е визията на Европа? Много глобално.

# 454
Лично аз, смятам че вече не си струва нито да си бием главата с нашия избор, нито с крайният победител. Самият конкурс вече изгуби стойност и не показва Визията на европа, а просто безмислени песнички.
Това изобщо не е така.

Въпреки всички скандали, обвинения и бури в чаша вода, Евровизия продължава да е един форум без аналог в областта на поп музиката. И това става кристално ясно, като просто се сметнат посетителите на живо в дните на провеждане, телевизионните зрители на местните квалификации и финалите, гледанията на живо в социалните мрежи, ротациите в радиата, гледанията в ютуб и слушанията в спотифай на отделните песни...

За изпълнители от малки страни като нашата, това е огромен шанс, за повечето от тях, единствен в живота. Кой как е успял да се възползва от този шанс, и да "монетизира" предоставената възможност, е съвсем друга тема.
Но да се "отписва" Евровизия, да се подиграва и омаловажава, е несериозно и говори повече за самия човек, отколкото за конкурса.

Искаме или не, Евровизия отразява реалността в Европа, каквато е - с хомосексуални, с хора с физически и психически увреждания, с мюсюлмани, със сериозни  тематики, с веселяшки моменти. На който не му харесва - има Сан Ремо, там всичко е като през миналия век.

# 455
Почти е сигурно, че песента ни няма да е конкурентна. Съжалявам, че го казвам, ще се радвам да греша. Затова трябва поне изпълнителя да се отличава някак. Все пак и да пее вярно на живо Simple Smile За мен единствените двама отговарящи на това са Дара и Прея.
P.S. Всъщност сега се замислих - кои ще са авторите на песента? И защо има селекция на изпълнители, но не и селекция на автори? Нима песента е по-малко важна от изпълнителя?
Правилно! Дори си мисля,че песента, музиката,са по важни.
Помним Крисия колко хубаво пееше като малка ( Е,и сега) ,но ако Евгени Димитров маестрото и екипът му не бяха сътворили тази песен ,, Детска планета " ,дали щяхме да имаме това второ място тогава.

# 456
Крисия изобщо не пее добре вече.

Гласувах за Прея и Керана. Втората има страхотен английски, ако се стигне до такова изпълнение.

# 457
Съвсем сериозно си мисля, че още не са се уговорили с автори, затова не обявяват.
Това изобщо не е така.

Въпреки всички скандали, обвинения и бури в чаша вода, Евровизия продължава да е един форум без аналог в областта на поп музиката. И това става кристално ясно, като просто се сметнат посетителите на живо в дните на провеждане, телевизионните зрители на местните квалификации и финалите, гледанията на живо в социалните мрежи, ротациите в радиата, гледанията в ютуб и слушанията в спотифай на отделните песни...

За изпълнители от малки страни като нашата, това е огромен шанс, за повечето от тях, единствен в живота. Кой как е успял да се възползва от този шанс, и да "монетизира" предоставената възможност, е съвсем друга тема.
Но да се "отписва" Евровизия, да се подиграва и омаловажава, е несериозно и говори повече за самия човек, отколкото за конкурса.

Искаме или не, Евровизия отразява реалността в Европа, каквато е - с хомосексуални, с хора с физически и психически увреждания, с мюсюлмани, със сериозни  тематики, с веселяшки моменти. На който не му харесва - има Сан Ремо, там всичко е като през миналия век.
+10000000000000000

# 458
За мен лично конкурсът в този си вид - за изпълнител - е безпредметен. Трябва да се избира песен и когато местните конкурси бяха за песен, бяха много по-интересни. Както се вижда и от темата, няма такова нещо като "обективно" най-добър певец. Всеки си е харесал някой и не можеш да го убедиш, че другият е по-добър. Същевременно често се е случвало изпълнител, който не е масово харесван, да направи супер хит и да избухне.

Митко Щерев се е изказал за всеки от кандидатите: https://fakti.bg/kultura-art/1030330-mitko-shterev-za-kandidatit … everi-na-stila-si

# 459
За мен лично конкурсът в този си вид - за изпълнител - е безпредметен. Трябва да се избира песен и когато местните конкурси бяха за песен, бяха много по-интересни. Както се вижда и от темата, няма такова нещо като "обективно" най-добър певец. Всеки си е харесал някой и не можеш да го убедиш, че другият е по-добър. Същевременно често се е случвало изпълнител, който не е масово харесван, да направи супер хит и да избухне.

Митко Щерев се е изказал за всеки от кандидатите: https://fakti.bg/kultura-art/1030330-mitko-shterev-za-kandidatit … everi-na-stila-si
По принцип съм съгласна, но обстоятелствата тази година наложиха друг тип формат.
Като цяло в България не е удачно да има демократичен избор за Евровизия. Сигурно знаете, че една от обмисляните песни през 2017 беше I'm the queen на Гери-Никол в английска версия. Ами мислите ли, че ако мегазвездата по онова време се беше явила с вече нашумялата си песен, щяхме да изберем сто пъти по-талантливия, но към онази дата позабравен Кристиян Костов?
Евентуално някаква мини-версия на Евровизия с жури и публика, но журито да има по-голяма тежест от сегашната ситуация, но пак не мисля, че е удачно, докато конкурсът не се наложи (20 години след дебюта ни още не е ....) и публиката не свикне с него.

# 460
Моите уважения към журито, но не мисля че точно тези бяха удачни. Дундаков, понеже е композитор, можеше да бъде когато се избира песента, а не певеца. Една Поли Генова или Мариана Попова или Люси Дяковска, като утвърдени певици и участвали в Евровизия, биха били адекватно жури.

# 461
По принцип съм съгласна, но обстоятелствата тази година наложиха друг тип формат.
Като цяло в България не е удачно да има демократичен избор за Евровизия. Сигурно знаете, че една от обмисляните песни през 2017 беше I'm the queen на Гери-Никол в английска версия..........

Значи подценяваме публиката, че не е достатъчно компетентна да избере песен, а й се доверяваме да избере изпълнител и да прецени вокалните му възможности?! Тука в темата не остана изпълнител, за който да не се писа, че пял фалшиво. Някой да не би да им знае партитурите или да познава толкова добре песните? Специално четох дали Митко Щерев е казал нещо по въпроса, защото е много критичен и не е спестил на никого нищо, но точно за фалшиво пеене не критикува никого.
Между другото I`m the queen никога не е била сред обсъжданите.

# 462
Гери-Никол кандидатства през 2017 с английската версия  на Готина и луда(One of a kind).
Скрит текст:

Друг кандидат беше Алек Сандър с Ride
Скрит текст:

Иначе с много слаби песни кандидатстваха нашите артисти във вътрешните селекции. Композиторката Вида Пиронкова вдигаше панаири, че нейната песен останала на осмо място. Изтри версията на Жана Бергендорф и направи нова с Роберта.
Скрит текст:

Рут Колева кандидатства с песента A New Home през някоя от онези години.
Скрит текст:

Почти на сто процента съм сигурна, че самата Дара е кандидатствала с песента Cold As Ice
Скрит текст:

# 463
Четох критиките на Митко Щерев, подробен анализ на самите песни! На този човек някой обясни ли му, че в събота не избирахме ПЕСЕН? Или само той не разбра? Крайно време е да излиза в пенсия.

# 464
Най се впечатлих от "Визуално шоуто е доста на ниво" Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт