Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 418
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Четох критиките на Митко Щерев, подробен анализ на самите песни! На този човек някой обясни ли му, че в събота не избирахме ПЕСЕН? Или само той не разбра? Крайно време е да излиза в пенсия.

Абсолютно наясно е той за какво е конкурсът и коментира песните, доколкото разкриват или не вокалните възможности на кандидатите.
Но коментарът му има и друг подтекст. Едва ли не всички певци се заявиха, че били автори на музика. А в анонсите към конкурса беше обявено, че избраният певец ще участва в създаването на песента. Няколко пъти върнах финалните надписи, за да изчета внимателно авторските екипи на песните, и почти във всички участваха самите изпълнители. Или пък участваха в песни на колегите си, като например Вениамин, който не беше автор на своята песен, но фигурираше в авторския екип на песента на Елизабет. Въобще доста са си повярвали в днешно време певците. Всеки с компютър се е хванал да "прави" музика, без да познава нотите даже.
Та в тази градина бяха камъните на Митко Щерев.  Един вид, че изпълнителите даже за себе си като пишат музика и не могат да преценят, кое  е подходящо за гласа им и кое не.
Ясно е, че проявява професионална ревност, но не е като да няма основание - по негово време композирането изискваше сериозно висше образование. Освен това песните на международния конкурс ще се оценяват и от професионално жури, а композицията е заложена като критерий за оценяване.

# 466
По принцип съм съгласна, но обстоятелствата тази година наложиха друг тип формат.
Като цяло в България не е удачно да има демократичен избор за Евровизия. Сигурно знаете, че една от обмисляните песни през 2017 беше I'm the queen на Гери-Никол в английска версия..........

Значи подценяваме публиката, че не е достатъчно компетентна да избере песен, а й се доверяваме да избере изпълнител и да прецени вокалните му възможности?! Тука в темата не остана изпълнител, за който да не се писа, че пял фалшиво. Някой да не би да им знае партитурите или да познава толкова добре песните? Специално четох дали Митко Щерев е казал нещо по въпроса, защото е много критичен и не е спестил на никого нищо, но точно за фалшиво пеене не критикува никого.
Между другото I`m the queen никога не е била сред обсъжданите.
Да, Готина и луда е било, обърках годините.
Аз като цяло не смятам, че българската публика трябва да избира песен. Буквално през всичките опити имаме само една, стигнала до финал. Не харесвам концепцията на тазгодишния конкурс, но приемам, че не са имали много избор.
Четох критиките на Митко Щерев, подробен анализ на самите песни! На този човек някой обясни ли му, че в събота не избирахме ПЕСЕН? Или само той не разбра? Крайно време е да излиза в пенсия.
И аз си го мислех, но на няколко места подчертава, че тези песни не им показват възможностите, за Елизабет визира и френска песен, така че явно знае човека, просто критикува изборите им.

# 467
Гласувах за Михаела и Инърглоу.
Всъщност Митко Щерев учудващо за мен, се е изказал обективно.
Спорд мен изхожда от мисълта, че, въпреки че няма да се явяват конкретно с тези песни, логично е да са избрали нещо от репертоара си, което считат че става за явяване на конкурса и би ги представило добре.

# 468
В последните години обръщам внимание на надписите за авторите и невинаги изпълнителят е част от тях.
Много малко автори на музика биха се съгласили да впишат някой като такъв, ако не е участвал наистина. Защо да делят на повече части, отколкото реално се полагат?
Доколкото знам някои се вписват като автори дори и да сменят само две думи в текста, но това вече е друга тема.

# 469
Надявам се БНТ да са си взели бележка и шоуто в събота да не изглежда като случайна вечеринка.

# 470
Надявам се БНТ да са си взели бележка и шоуто в събота да не изглежда като случайна вечеринка.
Ами, ами, ами.... повечето от екипа, както и всички изпълнители са в потрес от това как са ги карали да излизат по двама, по двама на сцената, на принципа "ти ставаш, ти не ставаш", това е по настояване на някаква продуцентка там Валя Гиздарска. Също и зверски криндж от настояването на Драго Драганов всеки финалист да предложи "кой да ни представи на Евровизия" като не посочва себе си...

# 471
Изгледах полуфинала, най-впечатлена бях от InnerGlow. Групата ми е непозната иначе.

# 472
Виктория Сваровски, наследница на Сваровски, и Михаел Островски ще са водещи на Евровизия 2026.

# 473
Аз съмо съм на мнение, че конкурсът няма особена музикална стойност и победителите често се избират на политически принцип или под влияние на някаква лична трогателна история. Моите уважения към португалеца, който победи Кристиян Костов, но песента му изобщо не я помня вече и според мен личната му история със сърдечното заболяване наклони везните.
Ние нямаме особен шанс за победа, който и да пратим и дори песента да е шедьовър. Но все пак има и добри открития на конкурса и това е най-вече шанс за изпълнителите да спечелят международна популярност.

# 474
Аз съмо съм на мнение, че конкурсът няма особена музикална стойност и победителите често се избират на политически принцип или под влияние на някаква лична трогателна история. Моите уважения към португалеца, който победи Кристиян Костов, но песента му изобщо не я помня вече и според мен личната му история със сърдечното заболяване наклони везните.
Ние нямаме особен шанс за победа, който и да пратим и дори песента да е шедьовър. Но все пак има и добри открития на конкурса и това е най-вече шанс за изпълнителите да спечелят международна популярност.
За първи път прочитам, мнение,като моето! Т.е : че Евровизия е повече Геополитически конкурс и много малко музикален.

# 475
Виктория Сваровски, наследница на Сваровски, и Михаел Островски ще са водещи на Евровизия 2026.

Мислех, че са някакво комедийно дуо с тези фамилии, но се оказва, че са им това имената. Виктория Сваровски е наследница на бижутерийната компания, която била австрийска - не знаех.
Жената е на 32 години, а на снимката ми изглеждат почти като набори с Островски.

# 476
Даа, много ме е яд за португалеца тогава! На публиката и стана жал и гласува за него. Супер тъпо.

# 477
Даа, много ме е яд за португалеца тогава! На публиката и стана жал и гласува за него. Супер тъпо.
На единия полуфинал Кристиан Костов спечели първото място, на другия полуфинал Салвадор Собрал спечели първото място. И вече на финала... Кристиан остана втори.

# 478
За първи път прочитам, мнение,като моето! Т.е : че Евровизия е повече Геополитически конкурс и много малко музикален.

моето мнение е същото. отделно не знам кой какво пише или е писал, но музиката в този век вече е поизчерпана и незадоволителна. рядко има нещо по-впечатляващо.

# 479
Да, тя борбата беше между тях двамата.
Имам някакъв спомен, че преди финала на португалеца излезе сестра му (на сцената или беше видео?) да обяснява колко е болен, как не се знае дали ще оживее изобщо...
Това е сериозна лична драма. С риск да изглежда безчувствено, но не мисля, че е редно да се споделят подобни неща.

Общи условия

Активация на акаунт