Октомврийски бебчета 2026 🤩💞

• 31 717
  • 791
  •   1
Отговори
# 60
  • HH
Здравейте и от мен.
С термин на 03.10. и първа бременност на скромната възраст от 37 години 😅
Днес бях на втори преглед, първият беше в 5+3 точно преди две седмици в сряда. Днес вече се видя и ембрионът , и мехурчето и се видя как тупти сърчицето.
Понеже живея в Германия и тук бременността се проследява доста скромно така да се каже, очаквах следващият преглед да е на 25.03. съответно включваш скрийнинга за първи триместър и nipt теста, който е задължителен за “рискови бременности” тук. Но докторът ме изненада и ме извика след 2 седмици , защото искал пак да погледне. Надявам се да е просто да е заради годините ми. Рискова се водя, защото съм над 35.  Иначе всички изследвания са ми в норма.
Чувствам се добре, не ми се гади. Но мога да заспя и права.

# 61
Мисля, че това е стандартна практика за жени над 35. Аз скоро ще навърша 35, също ми е първа бременност - доктора каза, че ще ме вика на две седмици, за да следи, не защото има конкретни притеснения.

# 62
Здравейте, момичета💗
Бременна съм в 4+6г.с. по мои изчисления, тъй като не съм ходила на лекар, но имам доста положителни тестове, всички от които са правени вечер , тоест не с първа урина...Въпроса ми може да не е за тук, но ще питам, ако отида сега на лекар, дали ще успее да се види нещо, понеже предния път имах биохимична и сега доста се притеснявам...🤔🤗

# 63
Здравейте! След два месеца ще стана на 40 и в момента съм в 6г.с.  /по моите сметки/ с трето дете. Имам момче на 18 и момиче на 11. Днес съм на първи преглед при гинеколог. Живея в Пловдив. ПРМ 12/01/26. На 13/02 направих уринарен тест - положителен. В понеделник пуснах ЧХГ -- 10983.

# 64
Здравейте, момичета💗
Бременна съм в 4+6г.с. по мои изчисления, тъй като не съм ходила на лекар, но имам доста положителни тестове, всички от които са правени вечер , тоест не с първа урина...Въпроса ми може да не е за тук, но ще питам, ако отида сега на лекар, дали ще успее да се види нещо, понеже предния път имах биохимична и сега доста се притеснявам...🤔🤗
В 4 г.с едва ли ще се види нещо аз отидох в 5 и 3 дена и се видя само сак ,после отидох в 6+5 и вече чух пулс ембрионче видяхме изчакайте още малко а за в коя седмица сте изчислете си в нета с датата от първия ден на последен цикъл

# 65
Здравейте днес и ние бяхме на преглед в 5 сесмица видяхме само сак 3 мм, доки каза че след две седмици ще видим и ембрионче със пулс, последен МЦ на 9.01. На 10 правих тест със бледа чертичка, на 14 отново, беше малко по наситена и така! Другото което е доки ми каза че трябва да се пазя и да не вдигам тежко, посъветва ме да взема болничен от личната, но личната ме отряза тотално! На работата ми вече знаят и няма проблем каквото е тежко няма да го върша аз,но все пак ме наболява кръста а съм права по цял ден и имаме само една почивка от 30 минути за 8 часа и се притеснявам! Дано по бързо да минат тези две седмици, след това доки ми каза че ще може да ми даде вече от нея!

# 66
Здравейте!
До моя следващ преглед има цяла седмица, изобщо не ми се чака до тогава, защото нямам търпение за първи път, живот и здраве, да чуем пулс и да видим ембриончето. Тогава би трябвало да съм 8 г.с.  Иначе, предния уикенд, точно на Св. Валентин, се събудих с 38.5 градуса температура и 3-4 дни ме държеше хрема. Разминах се без лекарства, за мое успокоение. Наивно се надявах, че това, че съм млада ще ме спаси от разни неприятни симптоми, но уви 😂 От седмица насам имам ужасно гадене, без повръщане е, но се храня с 300 зора и съм -2кг. Взех си Антиметил, който не мисля, че имаше някакъв ефект върху мен. Това гадене доста ми пречи на работа, ноо ще стискам зъби, докато не премине, няма как.

# 67
Здравейте!
До моя следващ преглед има цяла седмица, изобщо не ми се чака до тогава, защото нямам търпение за първи път, живот и здраве, да чуем пулс и да видим ембриончето. Тогава би трябвало да съм 8 г.с.  Иначе, предния уикенд, точно на Св. Валентин, се събудих с 38.5 градуса температура и 3-4 дни ме държеше хрема. Разминах се без лекарства, за мое успокоение. Наивно се надявах, че това, че съм млада ще ме спаси от разни неприятни симптоми, но уви 😂 От седмица насам имам ужасно гадене, без повръщане е, но се храня с 300 зора и съм -2кг. Взех си Антиметил, който не мисля, че имаше някакъв ефект върху мен. Това гадене доста ми пречи на работа, ноо ще стискам зъби, докато не премине, няма как.
Оф ужасно е това гадене пробвай с лимон да смучеш и леки глътки спрайт или газирана вода …дано премине бързо

# 68
При мен гаденето беше много силно точно в периода 5-7 седмица. Сега в началото на 8 нещата са по-добре определено. Дано и при теб стане по-поносимо скоро.

Четох, че гаденето е свързано не толкова с възрастта, а по-скоро с нивото на гонадотропин и теглото - жените, които са по-слабички в момента на зачеването, често имат по-рязък скок на нивото на този хормон и оттам повече гадене.

Последна редакция: чт, 19 фев 2026, 16:17 от Little Queen

# 69
При мен гаденето беше много силно точно в периода 5-7 седмица. Сега в началото на 8 нещата са по-добре определено. Дано и при теб стане по-поносимо скоро.

Четох, че гаденето е свързано не толкова с възрастта, а по-скоро с нивото на гонадотропин и теглото - жените, които са по-слабички в момента на зачеването, често имат по-рязък скок на нивото на този хормон и оттам повече гадене.
Даа точно така или просто организма им реагира по-бурно на самия хормон

# 70

Благодаря и на двете ви с babydollmexx за мнението и съветите. Искрено се надявам да стане по-добре толкова скоро, още в 8 г.с., и да съм се разминала само с това. Също така - съветът за газираната вода се оказа доста действащ, особено с лимон.

# 71

Благодаря и на двете ви с babydollmexx за мнението и съветите. Искрено се надявам да стане по-добре толкова скоро, още в 8 г.с., и да съм се разминала само с това. Също така - съветът за газираната вода се оказа доста действащ, особено с лимон.
Радвам се че те е облекчило и като човек с нервен стомах с често гадене винаги държа лимон и газирана студена вода под ръкаа и ментови дъвки от онези супер лютите еъруейс мисля бяха

# 72
Здравейте! Записвам се и аз. На 32 години съм и това е първата ми бременност. Термина си изчислих сама – 05.10.2026 г. Преминах първия преглед и имаше сърдечна дейност, но бях доста притеснена, защото имах леко кафяво зацапване.
В момента приемам Дуфастон и Но-шпа – по 1 таблетка, 3 пъти дневно. Засега нямам проблеми с гадене -рядко вечер може би.Нямам и непоносимост към храни.
В момента съм в 7 г.с. + 3 дни. Преди да разбера, че съм бременна, пушех електронна цигара (вейп). Веднага я спрях, но започнах доста да посягам към сладко, старая се да го контролирам и постепенно да намаля количеството. Също така четох че не е хубаво и кафе да пия, но пък едно кафе на ден не мисля че е проблем. 🙄
Пожелавам на всички лека и спокойна бременност. 😊

# 73
Момичета искам да ви попитам за болничния как се изчисляват тези 180 дни
180 дни само за бременност ли трябва да е или общо за всичко през цялата година 🙂

# 74
Привет, момичета 🤗
Включвам се и аз. На 36 години, след 5 години борба, операция на тръбите и отстраняване на ендометриозни сраствания, забременях естествено веднага след операцията, а бяхме на крачка от инвитро. Още не мога да повярвам, че се случва. Вчера бях на преглед и чухме сърчицето ❤️ в 7 г.с. съм и термина ми е 13.10, но док каза, че сигурно ще се измести за 9-10.10.
Гади ми се почти денонощно... Нямам грам апетит и дори сладко не ни се яде, а преди беше задължително за мен след всяко хапване 😅
Имам и менструални болки доста често и болки в гърдите, умора... А, бе общо взето от всичко.
Има ли някоя от вас с "обърната" матка и дали това е причина за болките?

Общи условия

Активация на акаунт