Октомврийски бебчета 2026 🤩💞

• 30 513
  • 777
  •   2
Отговори
# 765
Здравейте, някоя от вас страда ли от косопад? Sad ..."
И моята много капе! Аз от вече един месец някъде, свалям по 2 големи шепи сутрин и вечер 😒,  а при къпане... да не говоря. До края на 4ти месец нямаше нищо и от един път се започна. По кръвните, всичко ми е в норма. Отдавам го на ниския хемоглобин и хормоните. Но... надявам се, да остане все нещо до края на бременността 🙃🥴😟

# 766
Здравейте, някоя от вас страда ли от косопад? Sad ..."
И моята много капе! Аз от вече един месец някъде, свалям по 2 големи шепи сутрин и вечер 😒,  а при къпане... да не говоря. До края на 4ти месец нямаше нищо и от един път се започна. По кръвните, всичко ми е в норма. Отдавам го на ниския хемоглобин и хормоните. Но... надявам се, да остане все нещо до края на бременността 🙃🥴😟

С майка ми сме лекували косопад с Геритамин, тя наскоро а аз преди 30 години. Сега периодично си правя маска с ампулите за козина на кучетата (може да ме помислите за луда, но съм много доволна).

# 767
Засилен косопад по време на бременност може да е резултат от ниско желязо. А запасите му намалят рязко около втория триместър и точно тогава тялото започва да търси големи количества. Ако не сте изследвали си заслужава, защото е важно и за бебето и за майката. Не се съди само по хемоглобина в ПКК, изследва се отделно феритин, желязо и ТЖСК. И вече лекаря трябва да изпише доза, ако изобщо е необходима допълнителна. Друг симптом е задух, умора.
Може да е свързано и с дисбаланс на щитовидните хормони или дефицит на Д3. Иначе знам, че косите на бременните стават гъсти и лъскави, заради хормоните. При мен обаче не е така…

# 768
Момичета, как сте? Ритат ли бебоците вече активно? ☺️ Моят мъник е активен, особено сутрин рано и по нощите, та сънят е мираж, събудя ли се - край.
В коя сед. записахте 3та фетална? Чета такава вариация между седмиците, че се колебая много. На места е от 28-30 гест. седмица, а на други 32+ ...

# 769
Рита, особено докато съм на работа големи ритници раздава.
За феталната още не съм запазвала час, ама трябва да звънна, защото времето лети и ей сега ще дойде.
Аз имам едно въпросче към вас, началото на август сме на море и малко ме е страх. Ще съм в 29-та семица, засега се чувствам добре, бях писала, че имах стягания долу ниско, но това се дължи на това, че я нося ниско. Иначе се чувствам добре, освен че вече започва да ми тежи. Ако се сетите за някой съвет за морето, ще се радвам да го чуя! Simple Smile

# 770
Ритат, ритат… все по - активни стават 🥰
На мен докторката, при която ходя на ФМ ми каза да отида около 32г.с.
[/b][/b]
Момичета, как сте? Ритат ли бебоците вече активно? ☺ Моят мъник е активен, особено сутрин рано и по нощите, та сънят е мираж, събудя ли се - край.
В коя сед. записахте 3та фетална? Чета такава вариация между седмиците, че се колебая много. На места е от 28-30 гест. седмица, а на други 32+ ...
За феталната още не съм запазвала час, ама трябва да звънна, защото времето лети и ей сега ще дойде.
Аз имам едно въпросче към вас, началото на август сме на море и малко ме е страх. Ще съм в 29-та семица, засега се чувствам добре, бях писала, че имах стягания долу ниско, но това се дължи на това, че я нося ниско. Иначе се чувствам добре, освен че вече започва да ми тежи. Ако се сетите за някой съвет за морето, ще се радвам да го чуя! Simple Smile

И ние скоро ще ходим на море. Ще съм в 25/26г.с.
Аг-то каза, че няма проблем да влизам във водата, но да не стоя дълго време с мокър бански, да използвам висока слънцезащита и повече време под чадъра да съм.

# 771
Момичета, как сте? Ритат ли бебоците вече активно? ☺️ Моят мъник е активен, особено сутрин рано и по нощите, та сънят е мираж, събудя ли се - край.

Аз съм запазила за 28+6 г.с . Искаше ми се да е след 29 г.с , но лекаря при когото ходя е в отпуска и каза, че той я прави между 28-30 г.с , след това в сайта виждам, че има и друга 32-34 г.с , но не съм питала дали пак трябва да ходя.
Активните мами тренирате ли все още ☺️

# 772
Ритат, ритат… все по - активни стават 🥰
На мен докторката, при която ходя на ФМ ми каза да отида около 32г.с.
[/b][/b]
Момичета, как сте? Ритат ли бебоците вече активно? ☺ Моят мъник е активен, особено сутрин рано и по нощите, та сънят е мираж, събудя ли се - край.

И ние скоро ще ходим на море. Ще съм в 25/26г.с.
Аг-то каза, че няма проблем да влизам във водата, но да не стоя дълго време с мокър бански, да използвам висока слънцезащита и повече време под чадъра да съм.

Не знам дали да рискувам с влизането във водата, все имам някакви гъбички и не знам колко ще е ок.

# 773
За морето - ние ходихме и ако всичко е ок, още един път за кратко ще идем - аз си питах АГ, преди да заминем, дали може,  защото и аз съм със стягания, че и в болница бях, заради тях. Та, каза ми нормалните неща - да не се пека в никакъв случай и генерално да не се седи на слънце, много вода, spf 50+, шапка, на сянка и на хладно, колкото може повече и повечко седене във водата, както и да внимаваш къде и какво ядеш, от гледна точка на хигиена и прясна храна.

# 774
Ние няма да ходим на море тази година вероятно. Жегата ме мъчи, трудно навигирам с корема и не ми се разхожда бременна по бански.

# 775
При мен рита най - вече когато си полегна. Според мен е,  защотото съм с предна плацента. Почнах да усещам и като стягане. Колко килограма качихте? Аз сега съм 25г.с. и съм +5 кг от началото на бременността.

# 776
При мен рита най-вече вечер след вечеря, като си полегна, както и през нощта и рано сутрин Grinning И аз съм с предна плацента, не знам дали това има значение. Иначе, при мен килограмите са +6/7 в 26 гс.

Аз пък исках да ви попитам относно кошниците за кола. Тези, които гледахме, винаги имат наклон. Не би ли трябвало бебенцето да е напълно легнало? Някак си ми се струва неудобно и опасно вратлето да му е извито под ъгъл или пък така трябва? Ще съм благодарна за съвет какво да търсим ☺️

Последна редакция: чт, 09 юли 2026, 15:46 от Elizabeth1997

# 777
Моя час за фетална е в 32 г.с.
Бебето е мноого активно, особено вечер и сутрин. Много е интересно, че когато как му му говори и "почуква" е най-активно, вечер като я гушно за сън и всяка вечер бебето я рита по гръбчето и дупето и тя се залива от смях.  Аз съм с почти постоянни болки в кръста, все ми е неудобно и седнала и легнала, място не си намирам. На последния преглед пак ми казаха, че бебето е мноого ниско и че трябва пазене, това ми носи много стрес... За килограмите +5 съм

Общи условия

Активация на акаунт