Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 83

• 24 298
  • 724
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Здравейте. Днес си пуснах контролни изследвания. Резултатите са в норма, но отново далеч от оптимални, а планирам бременност. Утре съм на преглед при ендокринолог. Според вас какво увеличение на дозата Акутирокс да поискам? От 3 месеца приемам по 2 мл.

# 721
  • Варна
Еми мина прегледа. Лекарката ми вдигна дозата на 3,5 мл и каза да изчакам още месец - месец и половина с опитите. Ще обсъдим следващите ми резултати тогава.

# 722

Здравейте, може ли да изкажете мнение за моите изследвания?
Четох,че ТСХ трябва да е около 2,5 до 3.
Благодаря предварително!

# 723
Момичета, идвам малко да помъдруваме заедно. Усетих леки симптоми и малко на интуиция си пуснах изследвания. Паднали са ми резултатите в сравнение с пролетта, не драматично, но се чудя дали съм за вдигане на дозата, или да пробвам да адресирам тези антитела с пробиотици и хранене някак, и да проверя за дефицити, преди да вдигам хормона. Принципно се храня с доста месо, яйца и дроб, не очаквам да имам проблеми с феритина и с Б12, витамин Д бях докарала до прилични нива миналата година. Дали пък конверсията не е по-важният въпрос, като се вижда, че в процентно съотношение фт3 пада повече, отколкото фт4?

Сега съм на 87.5 мкг Еутирокс. Последните месеци (за пореден път) преживявах много стресови ситуации, през декември минах сериозна операция, сънят ми също не е добър с малко дете. Но йогата и медитациите няма да ми премахнат житейските трудности, така че не знам какво мога да направя с този стрес, освен да го отчета като фактор 🤣

Ендокриноложката вероятно ще каже, че всичко ми е топ, та разчитам на съвети от вас Simple Smile

# 724
За дефицити си е редно да се провериш според мен, защото не е важно с какво се храниш а дали усвояваш. Иначе и моят мъж също яде доста месо и като се изследва В12 и желязо на долна граница, когато не са ок червата каквото и да ядем всичко влиза и излиза директно. А това Д от миналата година не се знае как е сега ако не приемаш редовно, още повече че си имала интервенция т.е. трябвал е Д за възстановяването и вероятно е изчерпан. Отделно  при проблем с щитовидната дефицита на Д си ни е спътник редовен.Определено конверсията не е ок, но като гледам как и ТСХ е паднал, според мен и кортизола ти е нисък. Вероятно с този стрес си изтощила надбъбречните жлези.

Общи условия

Активация на акаунт