🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 8 457
  • 265
  •   1
Отговори
# 225
Герчек Адам този Чаатай Тек. (Нези, да ме поправиш)

"Siz hepiniz, Çağatay Tek" Може да ни е като мото на темата
Браво, Гери! Hands Clap
 Само словореда ще поправя.
Çağatay Tek gerçek bir adam Wink
Идеята за мотото ми хареса! Kissing Heart

# 226
Нези, за Гонджа сме на едно мнение. Красива е! Харесвам такава женска красота,  само дето не и харесвам дицибелите. Жените са симпатични в сериала "Eșref Rüya".
Йърмак и тя е  красива.
За Ешреф Тек,  не ми говорете - красота,  власт и вътрешна рана.
Чаатай съм го признала за роли му - актьор който не само изглежда добре на екрана, а има дълбочина и екранна тежест. Не виждам друг турски актьор да изиграе толкова добре тая роля на Ешреф Тек.

Момичета, заемам се и аз със турския, все отзад напред го казвам, че и чак смешна съм, да, смеят ми се.

# 227
Ели, тя е оперна певица. Май това обяснява децибелите. И на мен гласът е единственото, което не ми е на 100% при нея. И не като си говори нормално, а като се кара.

# 228
Ели, ти нали учиш вече турски?
Аз, вчера четох пак някакви писания на Нерон, как щял да елиминира хора, които само гледат и не даряват, и не благодарят...и си викам, добре, че не ми се налага да разчитам на неговите преводи. Grinning

Обаче в Х са много ядосани на Етем Йозъшик, заради фалшивата Рюя. Някои даже казват, че щели да спрат да гледат.
Аз възприех този ход по съвсем друг начин.
До сега Старецът беше само някакво абстрактно присъствие, но сега вече наблюдаваме ходовете му.
Според мен това беше многопластов капан, не просто опит да нарани Ешреф или да го елиминира.
Първо, Старецът много добре знае коя е истинската слабост на Ешреф- Рюя. Като му даде снимката и после се отдръпнa, той не го гони, той го води. Оставя го сам да стигне до чифлика, до място, натоварено с памет, вина и травма. Това вече е психологическо мъчение.
Фалшивата Рюя не е, за да го заблуди за дълго време. Ешреф още в първите секунди усети, че това не е тя. И точно това е целта- да му се покаже, че вече не може да се доверява дори на собствените си инстинкти докрай.
Второ, това е един вид тест.
Старецът иска да види докъде може да стигне Ешреф. Ще стреля ли? Ще загуби ли контрол? Ще избере ли миналото пред настоящето?
Фалшивата Рюя е примамка, но и знак, защото, ако Ешреф я приеме, значи още живее с илюзията, ако я отхвърли, значи вече е опасно осъзнат.
Все повече вярвам, че Старецът не иска да убие Ешреф. Той иска да го държи жив, разкъсан между две жени, които всъщност са една. Да го кара постоянно да избира, без да знае истината. Това е по-жестоко дори от смърт. Само още не знам защо???

# 229
Съгласна съм с Нези за фалшивата Руя. Не мисля, че някой може да заблуди Ешреф за дълго, че това е Руя. Отделно, че Нисан знае истината и много бързо може да го докаже, дори и той да я пита къде и е бенката.
Четох и един коментар, който гласеше, че когато са му покази бенката на жената, той е познал, че това не е Руя, затова и започва престрелка, но това ще ни стане ясно другата седмица.

Точно чрез фалшивата Руя, Старецът наранява и двамата. Ешреф се разкъсва между Нисан и Руя. Нисан се измъчва, че макар и думите и обясненията му в любов как тя значи много повече, все пак се втурва към Бурдур, за да търси и спасява детската си любов.

# 230
Въпреки че, появата на Нисан там беше неочаквана, с фалшивата Руя Старецът удари едновременно и двамата.
Ешреф не се поколеба да тръгне, не защото не обича Нисан достатъчно, а защото в него живеят две отговорности -жената, която обича сега и детето, което може би не е успял да спаси докрай. Той никога повече не разбира какво се е случило с Рюя и това го измъчва.
Тръгването към Бурдур не е избор срещу Нисан, а избор в полза на нещо, което го измъчва.
А за Нисан болката е още по-жестока, защото тя вече знае истината. Знае, че тя е Руя. Знае, че е обичана, пазена. И въпреки това вижда как мъжът, който и казва „Ти значиш повече от Рюя за мен", все пак става и тръгва да я търси.
Рационално тя разбира защо. Но емоционално това и е непоносимо.
Защото каквото и да и каже той, действието му крещи, че миналото все още има власт над него.
А тя е в много особена ситуация- още се съревновава с призрак. (със себе си)
И тук Старецът печели точката си- Ешреф е отново сам, взел решение, което го разкъсва...
Докато Нисан не се разкрие, Старецът ще държи и двамата в ръцете си.
Тука още се чудя за ролята на Чийдем и имаше ли изобщо такава?

# 231
  • AMS
Привет и благодаря за интересните постове!!!
Сещам се, че в предишната серия Динчер предаде на асистента на Стареца
в подземието, кутията с материали по линията Ешреф Нисан Руя.
Така, че този въпроса вече се дирижира от Стареца.
Последва снимката за Ешреф, ..., та да стигнем до последните сцени в Бурдур.
Сега видях, че снимката, която Нисан погледна е
майката, Динчер/ Фърат Корал, и баща му >>>

И ето го Феридун Корал, когато малката Нисан пристига в Будур
и това, което показаха, или Нисан видя, в края на еп. 31 >>>

Слагам ги ей така, да не ги забравят сценаристите.

# 232
С тази реплика "Ти значиш повече от Рюя за мен", все пак Ешреф поставя чувствата си над всичко, което е имал преди.
Разбирам и Нисан, която знае истината вече и се опитва да влезе в "обувките" на Ешреф, но видяхме как той се отекчава.
Според мен големия проблем ще възникне, когато Ешреф разбере, че Нисан е  знаела, че е Руя и не му е казала.
Този "Старец" незнам защо изобщо влезе  в сериала, историята можеше да си върви и без него, да го покажат вече.
Да, знае всичко за Ешреф и "сие", то и Динчер знаеше и Чийдем първа ни я показаха, че знае за Руя.
Ох, сега се замислям ами Чийдем да е "Старец-а", логика "уок".😏

НЕЗИ, не съм толкова сериозна с турския, уча по нещичко от тук от там, знаеш го от опит, иска се сериозност и постоянство.Оказва се, че моя "хард-диск" е пълен и не запомням толкова лесно. Силата на паметта ми е по-скоро в числата, отколкото в буквите.
Наскоро разглеждах стари постове и видях, че ти долу-горе от 2 години го учиш. За тоя прогрес който имаш, ЕВАЛА!
Аз все се оправдавам с време.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 18:26 от eliet

# 233
Нося ви един анализ, който ми хареса.
ЕшСан...
Двойка, която лекуваше раните си, без да познава болката си... Може би не беше същата рана, но беше позната, бяха вървели по едни и същи пътища, дишали един и същ въздух, несъзнателно се спасяваха, бяха спътници години наред. Само да знаеха колко много ще се промени, колко повече щеше да се промени тази любов, тази страст, тази съдба щеше да изплете мрежата си. Тяхната история едва започваше, този път в различен период от време, с различни характери...

Съдбата беше събрала Ешреф и Нисан, но като Руя и Ешреф, съдбата все още беше упорита, не искаше да бъдат заедно. Каква беше тази трудност на съдбата? Какво чакаше? Не беше ли готова? Невъзможност ли беше, която обвързваше съдбата, или просто не беше подходящият момент?

„След като започнах да те обичам, светът стана място за дишане за мен...“

Години наред Ешреф само дишаше, но сега знаеше, че сърцето му бие. Тъмният му свят беше започнал да се озарява с Нисан, това беше истинска любов, цялото черно се беше превърнало в цветно за него. Беше го усетил още първия път, когато се срещнаха, беше видял Руя. Сърцето те връща към първия момент на срещата, коленете му се подкосиха, когато за първи път осъществи зрителен контакт. Не беше познато лице, но беше познато чувство. Сърцето не забравя сърце, което познава, така срещна Нисан…

За Ешреф Нисан беше много повече от Руя, която търсеше през всичките тези години, тя беше над всичко, само тя съществуваше…
Ешреф не можеше да контролира реакциите си на въпроса на Нисан. Нисан каза: „Иска ми се да бях Руя.“ Самата мисъл да включи Нисан в това минало го подлудяваше, той си мислеше, че Нисан не може да носи това тежко бреме. Нисан не беше в тъмното му минало, тя беше просто бяла светлина в бъдещето му, тя нямаше място в този мрак… Само да знаеше, че е съвсем сам насред този мрак, само да знаеше, че самият той е този мрак, това, което ще преживее. Когато Ешреф научи всичко това, светът му отново ще се помрачи... Фактът, че Нисан живее сама, носи това тежко бреме сама, това, което тя чувства, тази болка ще го подлуди още повече...

Ешреф иска да отведе Нисан далеч от дома, защото знае, че тя преминава през трудни моменти, да ѝ даде чист въздух, да направи нещо различно, да мисли за нея, да я направи щастлива само като е там... Думите на Нисан „пътешествие в неизвестното“, докато бяха в колата, красиво обобщаваха историята. И двамата се намериха по непознат път, с несигурен край. Ние знаехме края им, но те не го знаеха...

Както каза Йомер, историята на Ешреф и Руя едва започваше. Историята му с Нисан наближаваше своя край, сега започваше историята му с Руя. Недовършената история започваше да се допълва... Всички останали говореха заедно, но те се справяха чудесно с мълчанието си заедно...

Фалшивата Руя, разбира се, ще допринесе за историята. Тя беше част от живота на Ешреф, която остана недовършена. Любопитството му към Руя и неспособността му да я намери беше напълно нормално. Винаги съм казвал, че това, което ме тревожи, е колко добре е направено. Вярвам на сценариста в това отношение. Каквото и да се случи с Ешреф... Вече знаем, че фалшивата Руя е била инсценирана, за да се попречи на Нисан да се откаже от него, не се съмнявам в това. Струва ми се, че това ще накара Нисан да си признае, тя няма да може да устои и сама ще каже на Ешреф. Всичко, което искам, е фалшивата Руя да не се проточи твърде много, докато историята се развива толкова красиво.

В следващ пост ще продължа.

# 234
Както каза Йомер, историята на Ешреф и Руя едва започваше. Историята му с Нисан наближаваше своя край, сега започваше историята му с Руя.

Това много ми хареса. ❤

Ели, появата на Стареца се надявам да носи някакъв обрат, който не сме предполагали. Тогава ще има смисъл да го крият. Ако е случаен човек, ще съм разочарована.

# 235
Ето и продължението
Ешреф...
Независимо от всичко, наблюдавахме Ешреф отблизо. Който и да дойдеше, Нисан винаги имаше предимство, точно както Руя проявяваше любопитство само когато тя се появеше.
Единственото нещо, за което се интересуваше, бяха ситуациите, които преживяваше, когато беше млад, чудеше се дали Руя е добре, може би не беше емоция, може би беше състрадание, може би съвест...
Ешреф винаги беше във война с миналото си, бремето му беше тежко, но сега имаше някой до себе си, който да облекчи това бреме, един Ешреф, който не мислеше за себе си без Нисан... Единственият му приоритет беше Нисан, един Ешреф, който се въртеше около нея, дишаше само в нейната орбита, колко красиво намери истинската любов с правилния човек... Това беше любов за него сега...

Ешреф все още не е във войната. Положението на стареца е на път да излезе наяве, тогава ще започне истинската война. В момента старецът се опитва да отслаби Ешреф, като повдига въпроса за ситуацията с Руя, но когато ситуацията с Руя не му дава желания резултат, той ще се обърне към Нисан и ще разкрие, че Нисан е Руя. С времето ще види, че слабостта на Ешреф е Нисан. Старецът е герой, свързан с миналото. Какъв е истинският му проблем с Ешреф? Защо използва Ешреф като изкупителна жертва за всичките си планове? Какъв е източникът на гнева на Ешреф? Всичко това трябва постепенно да излезе наяве, защото тази празнота започва да става малко досадна. Борбата на Ешреф с някого, когото не познава, кара героя му да се чувства непълен. Ако старецът се появи, миналото ще се изясни и сцените с действие ще бъдат по-добри.

Изглежда, че фалшивата Руя ще се разкрие, защото фактът, че е в ръцете на стареца, неизбежно оставя Ешреф със съмнения. Тъй като това не е истинската Руя и той не е преживял истинското нещо, това прави Ешреф подозрителен.

Нисан...
Тя се опита да изгради бъдеще, без да помни миналото си, опитвайки се да оцелее, като потиска всяка емоция, която е преживявала години наред, сама. Тя познаваше тежестта на думата „сама“ по-добре от повечето хора, понякога, дори когато има хора около теб, си сам  и се научаваш да носиш това бреме сам, защото знаеш, че те няма да те разберат. Нисан е точно такъв герой. Фразата „Бях дете“ беше много тежко и трудно изречение за Нисан, искаше да каже „Бях дете“ и как го преодолях, как го преживях. Това бреме тежеше много върху нея. Ще наблюдаваме как парчетата бавно се сглобяват, колко болка изпитва, от какво бяга...

Докато я наблюдавах как се бори с миналото си, видях и колко силна е. Когато този вид травми отключват потиснати емоции, възникват неочаквани ситуации. Нисан, в този епизод, след сесията, наблюдавахме състоянието на нервен (психологически) сърбеж, което е проблем, на който тялото реагира след травматични събития. Чудесно е, че са обмислили това и са показали процеса правилно 🤌🏻 Друга сцена, която привлече вниманието ми, беше преходът на Нисан от плач към смях, докато разказваше травматичното събитие от миналото си. Споменът, че тя е Руя на Ешреф, която той е търсил през всичките тези години, беше кратко бягство за нея.

По време на смях мозъкът ни освобождава определени хормони като ендорфини и допамин. Допаминът ни кара да се чувстваме по-добре, докато ендорфините намаляват болката и стреса. Ешреф беше най-доброто нещо за нея, тоест ендорфини. Затова тя веднага постави Ешреф в картината, надявайки се да бъде щастлива, дори само за кратко, спомняйки си красивите спомени, които имаше с него. Искаше да намали болката и за Нисан беше неизбежно да започне да се смее, докато плаче. Излизането навън и блъскането в жената, а след това внезапното избухване в сълзи, сякаш за да изрази всичките си емоции, не беше заради самата жена, това бяха спомените, нещата, които беше преживяла с малкото си тяло. Жената, която се блъскаше в нея, беше просто извинение за нея да крещи.

Нисан някога отчаяно искаше да бъде Руя. Мисълта да бъде жената, която Ешреф търсеше през всичките тези години, я правеше много щастлива, но сега обстоятелствата се бяха променили. Приоритетът на Ешреф вече не беше Руя, а само Нисан. Любовта и лоялността му го бяха накарали да забрави Руя. Нисан се доверяваше на Ешреф, но в един ъгъл на сърцето си мисълта дали Руя все още е в сърцето на Ешреф, не я оставяше на мира. В края на краищата, тя беше Руя...

# 236
  • Ямбол
Здравейте момичета изгледах епизода и ми хареса. Всички много  хубаво и подробно сте описали епизода.Съгласна съм напълно с вашите разсъждения. 🤗
Хареса ми,че видяхме една Нисан,която вече започва да навързва пъзелите от миналото си и се оставя да изживее цялата болка,да я разбере след което да я освободи от бремето на миналото за да може да продължи напред с ясната мисъл,че вече знае коя е тя всъщност и какво означава за Ешреф.И тя като Ешреф иска да се справи сама срещу миналото си,да срещне демоните,който я преследват от известно време насам и да намери своето аз в онова малко момиченце от чифлика.Ешреф от своя страна се впуска в преследване на миналото,което го води към Рюя,но това го отдавам на любопитството му от това какво е станало с това момиче и как тя е продължила живота си след толкова много години. В тези му действия не откривам предателство,а напротив виждам го като човек ,който иска отново да осигури защита и сигурност на това момиче-неговата детска любов.
Разговора между Нисан и Ешреф беше достатъчно задълбочен и откровен.Ешреф и каза,че я е чакал 100 години да се появи и да му даде светлина и обич.Какво по-красиво от това.Нисан получи от него информация за нея (Рюя),извини му се за всичко,което му е причинила.Милата много и тежи тази вина,която изпитва спрямо него. И двамата си казаха,че ще се обичат докато смъртта ги раздели ❤️ много трогателно беше. В колата беше хубаво,че те обичат докато тишината и въздуха,който дишате и това им е достатъчно за да бъдат щастливи 🥰 После обаче всичко се помрачи от лъжите,който трябваха да си кажат за имението,но все пак е сериал трябва да има драма.
Кадир определено е хлътнал по Чидо някак си по -детски как я гледаше като някакво коте,а тя по-скоро си казваше " Еми не е Ешреф,ама пък е по-добре от това да съм сама,ще имам някаква изгода,ама ми е досаден не ме кефи много " . Когато я прегърна ми направи впечатление как лицето и беше замислено,дори някакси носталгично.В този момент и се искаше това рамо да беше на Ешреф.
Отношенията между Динчер и Среда и аз не ги разбрах какви са по едно време ми се струваше,че тя го харесва после не разбрах нищо май. 😂 Той я беше нарекъл глупачка в един епизод. По скоро изпълнява само заповеди...
Гонджа и Гюрдал бих казала,че определено не са един за друг. Като куче и котка.Ама вината е изцяло в него.Голям женкар е.Въпреки,че в този епизод се опита да се въздържи това момиче беше много нахална,крака бил в болял,куфарите да внесял ееее прекали и слабите му ангели не издържаха. Милата Гонджа.Не разбирам какво харесват в Гюрдал жените 🤦.
 Кадир отново живота го поставя пред труден избор относно Хадър.Вижда се,че води борба със себе си и се ядосва на това,че трябва да вземе такова решение заради власт и пари заслужава ли си? Беше казал на Кенан,че като е бил в сиропиталището си е мечтал да има майка и баща,който да го обичат.Ето живота му даде баща,но дали е склонен да пролее собствената си кръв.Мисля,че му хареса да има баща и човек на когото може да се опре. Според мен няма да застреля Хадър нещо ще се случи.Въпреки,че уби Якуб баба,човека който го е отгледал.Тук линията е интересна за проследяване.
В епизода ми направи впечатление държанието на Ърмак към Мюслюм.Беше загрижена за него,чакаше в болницата,поръча му топла напитка,нарече го скъпи пред Гюрдал . Води разговори с него как се чувства спрямо ситуацията с баща му.
Айтен определено ще изиграе добрия ни Фарук.В колата до него имаше сак - този който е с парите,а другия,който взеха ще е фалшиф.Когаъо Фарук и се обади да и каже,тя не беше в хотела,а навън в колата си,подсмихваше се докато го направи на идиот. Цялата работа е че и трябват пари за да си устрой живота и да си щрака с пръсти,ама ще видим от коя шапка ще изскочи заекът.
Ешреф определено ще разбере,че това не е Рюя.Много е умен,проницателен и находчив. Ешреф няма да види Нисан в чифлика  някакси ще се разминат отново.
Никой не може да изиграе по-добре ролята на Ешреф от Чачо.Тя си е точно за него ❤️.

# 237
Благодаря, за този отзив, Roxy!
На мен ми се ще да обърнем внимание и на Фарук и Мюслюм.
Да започнем с Фарук- той е най-чистият емоционално от всички и затова е най-уязвим.
Фарук обича без стратегии и без сметки. Той знае, че Айтен може да го нарани, вижда го, всички около него го виждат… и въпреки това не може да я остави.Не защото е слаб, а защото е честен със себе си. Репликата „Не избираме кого да обичаме“ не е оправдание, тя е самата истина. Той вече е приел,че  болката ще бъде част от любовта му. Намира спасение в поезията.
Направи ми впечатление, че единственият, който го разбира, е Ешреф. Двамата са от различни светове като поведение, но са еднакви по същество- обичат докрай.
В колата, когато  Ешреф разказа, че Старецът му е оставил снимка на Рюя, всички други се опитаха да го отклонят от идеята да я търси. Само Фарук  го попита как се чувства.
Това е емпатия, не любопитство. И затова между тях има тиха, мъжка близост, без много думи, но с разбиране.
На мен ми е мъчно за  Фарук. Защото любов като неговата рядко остава ненаказана, но пък без такива хора този свят би бил напълно празен.
И Фарук, и Ешреф са преминали границата не заради пари или някоква изгода, а заради любов. Те не са убийци по природа, а хора, които са били притиснати от чувство, по-голямо от тях самите. Любовта при тях е сила, която променя съдби и ги тласка към крайности.
Разликата е в това как носят тази вина.
При Фарук вината все още е отворена рана. Затова той изглежда по-чуплив, по-лесен за съжаление.
И може би точно затова Ешреф го разбира толкова добре. Във Фарук той вижда себе си преди да се втвърди. А Фарук усеща, че срещу него стои човек, който знае какво значи да убиеш, за да спасиш нещо, което обичаш.
И двамата знаят, че любовта може да спаси… но и да обрече.
Надявам се, че Фарек няма да стане отново жертва на любовта си към Айтен!

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 10:06 от NeZ_9

# 238
Добро утро момичета!

Направих си едно кафе и сядам да ви споделя какво мисля за Стареца. Той беше нужен на историята, за да има конфликт, за да има битка, която Ешреф да води. Трябва да е много ислин враг, който винаги да е на една крачка от това да надвие Ешреф и да се проваля, защото Ешреф е един път. Да си признаем и Чийдем, и Кадир, че и Динчер са слаби играчи. Нашето момче може да ги надвие. Но не му се налага. Странно ми е как още не е очистил Кадир, но да не издребняваме. Ако иска може. Динчер просто не подозира колко е важен в тази игра, а Чисо е жена. Която периодично ползва за информация между другото.

Иначе Старецът се е доказал като съдист. С това което направи с Динчер и майка му, с това, което кара Кадир да направи, сега с лъжливата Руя. Той обича извратени игрички, иска да е в сянка, да всява страх, да има мистерия. Накрая може да се окаже като вълшебника от Оз. Да не е никакъв вълшебник, а дребно човече, което манипулира хората и избира комплекси.
Замисляли ли сте се къде е бил този Старец, докато Якуп Баба беше жив, защо никой от тези закоравели престъпници те го беше чувал. Едно е сигурно, не е бил още в главата на сценаристите просто, но е доста странно да се появи човек с такава сила финансова сила и власт от нищото.

Хубав ден.

# 239
Добро утро! Coffee

Гери, твърде е възможно да е така.
Но, докато Якуп Баба беше жив, балансът е бил различен. След неговата смърт се отвори място и тогава започнаха да излизат наяве по-големите сили, които вероятно са съществували и преди, но не са имали причина да се намесват открито.
А и ако всички герои и всички карти са на масата още от първите епизоди, историята бързо би загубила напрежението и мистерията си. Hug
А и в турските сериали често правят така- някакъв момент, се появява нов, ключов играч.
Аз не изключвам възможността Старецът да си остане човек без лице.
‐----------

Ето кои са тенденциите на годината за 2025 г. според Mevcut Bilgi, най-голямата турска агенция за измерване и проучване на рейтинги в социалните медии.
Сред мъжете актьори, със 78 милиона и 300 хиляди споменавания, Чаатай Улусой е най-обсъжданият мъжки актьор на 2025 г.

При сериалите с 645 милиона и 300 хиляди

При жените актриси, със 120 милиона и 600 хиляди

И при двойките с 18 милиона и 360 хиляди

Изключително!!!
Не съм учудена- сериалът създаде много тенденции- колата на Ешреф,  думите на Ешреф, прическата на Ешреф, пистолета на Ешреф, песните на Демет и още много.
В крайна сметка се оказа, че рейтингите не са чак толкова важни. Wink

Желая ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 10:44 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт