🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 9 126
  • 287
  •   2
Отговори
# 240
Добро утро момичета!  Coffee Нези, радвам се за успеха на Чаатай и сериала! Много благодаря на всички за споделеното! Разнищили сте серията. Рокси, Нези, Ели - романтични души сте вие, как красиво анализирате. И аз я изгледах /Гери, благодаря за линка/, даже повторих някои части.   Имам чувството, че сценаристите са докопали архив с досиета от психиатричен кабинет.  Joy То има една приказка – «Всеки си е башка луд» ама в мафиотския свят май това е първото и задължително условие, за да те «назначат» на длъжност. Нормалната човешка съвест не може, според мен, да преглътне толкова убийства, освен в случая – или аз или той. Ще се окаже накрая, че Якуп-баба е прав, мафиотският живот е несъвместим с любовни трепети. Всички любими на героите ни са пречка или грешка: Гонджа-бременна/грижа и тежест за Гюрдал; Айтен-изнудвачка и сигурно предателка/обсесия за Фарук; Ърмак-недосегаема за Мюслюм и Нисан-доносник/любима за Ешреф. И тук логично изниква екзистенциалният въпрос – Може ли любовта да победи агресията? И отговорът – Да, ВЕЛИКАТА ЛЮБОВ МОЖЕ Heart Eyes
Впечатлена съм, че актрисата, която играе Гонджа е оперна певица, евала, Гери. И като актриса ми харесва.
Ще споделя моите основни вълнения:
Интересна ми е психологията на забравата на Нисан, както и връщането на спомените й, постепенно, на части. Очаквах да е като удар, който те поваля от болка, но не познах... Нисан като образ все повече ми харесва, има кураж, дори понякога да е безрасъдна, но има логика и в това, женската реакция често е да скочиш, без да се замислиш как и къде ще паднеш  Sunglasses
Ешреф – защо не я целува страстно - ами тя вече е „снахата“ / в турските филми младоженецът на сватбата целува булката си по челото/. Това е знак според мен, че за него тя е уважаваната съпруга, мисля, че това ни внушават. Пък и вече не се карат яростно, та да се сдобряват страстно-хахаха. Нисан и Ешриф бяха сладки заедно, когато си говореха и я мажеше с крем, макар и да не стигнаха пак до най-важното … доказателство – бенката. Странно е, че неговите близки приятели не знаят за нея или на нас така ни го поднасят, защо? Това ме тормози, може би аз нещо не съм разбрала? - Дива, помагай, ти ги разгадаваш Grinning
За финал бих написала някаква всеизвестна истина, напр:
И така и те стигнаха до истината, че ЖИВОТЪТ и ЛЮБОВТА – това е всичко, което ти се случва и преживяваш, докато кроиш планове, спомняш си миналите дни и мечтаеш!

# 241
Супер готин коментар, Ясна!
Благодаря ти за него! Hug
Аз съм си Drama Queen, ще ме извините, ако прекалявам! People Princess
Иначе, в свят като този на Ешреф и хората около него, любовта наистина изглежда като слабост. Тя е грижа, тежест, уязвимост. Всички, които обичат, се превръщат в мишена, риск или болка. Confused
И съм съгласна с Якуп Баба в известен смисъл, защото мафиотският живот и спокойната любов трудно могат да вървят заедно.
Но точно тук е и големият парадокс на историята- любовта не ги прави по-слаби, а ги праве  истински хора. Тя е единственото нещо, което ги спира да се превърнат напълно в хора без съвест. Единственото, заради което се колебаят, страдат, жертват се… и понякога се опитват да бъдат по-добри. Затова въпросът не е дали любовта премахва агресията.
Въпросът е дали може да победи човека, който живее в нея.
А може би отговорът е точно този:
ВЕЛИКАТА ЛЮБОВ не спира войната около тях.
Но спасява човека вътре в тях. ❤️

# 242
Привет, Привет!
Днес миризмата на кафе ме събуди без да съм отпила дори.☕
Ясна, много ми хареса екзистенциалният въпрос и това за "снахата" , не знаех за този респект, че ги целуват по челото за това.
"Може ли любовта да победи агресията и насилието в което е потънал" това е най-дъбоката тема в този сериал и не е само романтичен мотив, а сблъсък между два начина на съществуване.
"Агресията" в образа на Ешреф е не само физическа, тя е и защитна реакция, средство за власт и контрол. Ешреф е герой изграден от болка. Агресията при него е броня (мисля, че някой от вас го беше казал и преди).
"Любовта "  - Рюя, тя символизира - надежда, възможност за нов живот, човешкото  в Ешреф.
Любовта е начинът той не само да е силен, но и истински жив.
Та може ли Любовта да победи агресията, сериялът не дава токова лесен отговор:
- любовта може да е път към промяна;
Но
- агресията няма да изчезне сама, тя трябва да бъде преодоляна(осъзната);
Любовта не е магия тук, а избор и борба.
Има едно послание, което често  сме срещали "Любовта ще спаси света"-да! Любовта е единствената сила, която може да върне човека към човечността.

Момичета днес ви желая, всяка една от вас да има "кафе с любов "-
- дали от любим човек
- дали от приятел...
Или от самия живот.

И не забравяйте:
както кафето събужда очите, така и любовта събужда душите.♥️

И един модел се е снимал с Чаатай

Щастлива събота!

-

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 13:27 от eliet

# 243
Малко кадри

# 244

По принцип избягвам да препоръчвам медикаменти, но с този няма как да пропусна. 😅

# 245
Момичета, днес тежък ден. Седнах да ви прочета и ми оправихте настроението. Бъдете все така позитивни, остроумни и вдъхновяващи.
Хриси, може ли две опаковки, че нещо ме цепи главата.

# 246
Веднага пращам. 🤗

# 247
Мислех, че ще имаме фраг тази вечер, а ни предлагат хапчета.
И аз ще взема две опаковки! Wink

# 248
Утре фраг. Аз така ни орисвам.

# 249
Хриси, може ли и за мен. Аз често страдам от главоболие.
Малко да се посмеем.
Гери, специално за теб!
https://www.instagram.com/reel/DUd9ws7kudl/?igsh=MXY0Ym55ZXd4dWNvbg==

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 22:56 от eliet

# 250
Гери,надявам се, че тежкия ти ден е приключил! Hug
Виртуално те пращам на едно място, където ще се почувстваш добре. Kissing Heart

# 251
Благодаря, Ели! Това си е неговата усмивка и неговия си смях. Много рядко, но има моменти на екрана, когато се смее със собствения си смях и усмивка. Като Ешреф не съм го хващала. Май като Емир най-излизаше от роля на моменти. Но още се е учел.

Нези, приключи. Мястото ми е много добре познато, то и този някак си представям да ни подрежда и премества. Не че помня онзи дето ни се караше да не снимаме, да не говорим по телефона, да не стоим там и там.

Като я видя тази кола и си мисля, че има “звезди” които не биха се возили в такава обикновена кола. Не я знам тази какво е. Марката я виждам, моделът не познавам. Ама Чачо и на онзи раздрънкан голям автомобил сме го виждали да се вози. Носи си старите дрехи от преди 10 години. Ама като си му стават още ще си ги носи.

Абе в шеги и закачка забравих да кажа, че снахата ще участва в някакво предаване в неделя в 6 тяхно време

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 23:30 от gerryto_2

# 252
Да, май във връзка с новия сериал, в който ще се снима.

Браво на момичето! Не спира да работи!
Ясна, все забравям да те питам :
Гледаш ли Kübra?

Май съдружника от чайчетата се е сгодил или оженил.

А Чачи е намерил време да бъде там! Wink

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 23:55 от NeZ_9

# 253
Здравейте,

Явно в Турция е практика по-заможните да се женят по-късно. Преди време попаднах на коментар как в Турция по площадките можело да видиш много мъже, които разхождат и си играят с децата. Привидно изглеждали като дядо и внуче, но всъщност това били татковци. Просто предпочитали да се оженят когато могат да си го позволят, а понякога това не е бързо. И били добри татковци като цяло.

Дано Чаатай не прекалява с чакането. Той може да си го позволи.

А и му отива.

# 254
Неделен привет и от мен! Hug
Гери, това, като че ли е световна тенденция, не  само в Турция.
Надявам се, Ча да не прекалява с чакането, наистина!
Аз днес размишлявам по един друг въпрос.
Тези дни фийда ми е пълен с Al генерирани изображения на Чаатай и Демет.
Разбирам желанието на феновете да ги виждат заедно, но според мен това прекачва някакви етични и морални норми.
Защото въпросът не е дали можем. Въпросът е дали трябва.
Когато генерираме изображения на реални хора без тяхното съгласие, особено в близост, романтични или лични ситуации, лесно преминаваме границата на уважението. Понякога зад едно „невинно“ фенско изображение стои човек, който съзнателно е избрал да пази личния си живот, връзката си или собствените си граници.
AI не отменя правото на личен избор.
Реалистично създадените изображения могат да създадат фалшиво усещане за реалност, да подхранят слухове, да поставят някого в неудобна позиция или да наранят негови близки.
Технологията дава сила, да, но етиката ни учи как да я използваме.
Хубаво е да не забравяме, че персонажите са измислени, но хората зад тях- не.
Едно е да направиш колаж от две снимки

Друго е да ги покажеш така

Интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт