Нези, радвам се за успеха на Чаатай и сериала! Много благодаря на всички за споделеното! Разнищили сте серията. Рокси, Нези, Ели - романтични души сте вие, как красиво анализирате. И аз я изгледах /Гери, благодаря за линка/, даже повторих някои части. Имам чувството, че сценаристите са докопали архив с досиета от психиатричен кабинет.
То има една приказка – «Всеки си е башка луд» ама в мафиотския свят май това е първото и задължително условие, за да те «назначат» на длъжност. Нормалната човешка съвест не може, според мен, да преглътне толкова убийства, освен в случая – или аз или той. Ще се окаже накрая, че Якуп-баба е прав, мафиотският живот е несъвместим с любовни трепети. Всички любими на героите ни са пречка или грешка: Гонджа-бременна/грижа и тежест за Гюрдал; Айтен-изнудвачка и сигурно предателка/обсесия за Фарук; Ърмак-недосегаема за Мюслюм и Нисан-доносник/любима за Ешреф. И тук логично изниква екзистенциалният въпрос – Може ли любовта да победи агресията? И отговорът – Да, ВЕЛИКАТА ЛЮБОВ МОЖЕ 
Впечатлена съм, че актрисата, която играе Гонджа е оперна певица, евала, Гери. И като актриса ми харесва.
Ще споделя моите основни вълнения:
Интересна ми е психологията на забравата на Нисан, както и връщането на спомените й, постепенно, на части. Очаквах да е като удар, който те поваля от болка, но не познах... Нисан като образ все повече ми харесва, има кураж, дори понякога да е безрасъдна, но има логика и в това, женската реакция често е да скочиш, без да се замислиш как и къде ще паднеш

Ешреф – защо не я целува страстно - ами тя вече е „снахата“ / в турските филми младоженецът на сватбата целува булката си по челото/. Това е знак според мен, че за него тя е уважаваната съпруга, мисля, че това ни внушават. Пък и вече не се карат яростно, та да се сдобряват страстно-хахаха. Нисан и Ешриф бяха сладки заедно, когато си говореха и я мажеше с крем, макар и да не стигнаха пак до най-важното … доказателство – бенката. Странно е, че неговите близки приятели не знаят за нея или на нас така ни го поднасят, защо? Това ме тормози, може би аз нещо не съм разбрала? - Дива, помагай, ти ги разгадаваш

За финал бих написала някаква всеизвестна истина, напр:
И така и те стигнаха до истината, че ЖИВОТЪТ и ЛЮБОВТА – това е всичко, което ти се случва и преживяваш, докато кроиш планове, спомняш си миналите дни и мечтаеш!

.gif)