[помощ] Големи проблеми с жена

• 11 789
  • 476
  •   1
Отговори
# 450
Значи от толкова много изписано сега всъщност ковеш автора, че не я е натирил още първата година? Как да ти обясня и се чудя изобщо имали смисъл да го правя, за хора в 20 -те си години не всяка връзка трябва да завършва с Менделсон и бебета, нито гонят последния влак и да преценяват за 3, 5 или 9 месеца. Разбирам, че тук някои не умеете да губите спорове и ще напишете още един куп глупости само и само да има за какво да нашокате канчето на автора, но не можете да се видите отстрани колко абсурдно изглеждат тезите ви.
Точно тук се разминават очакванията на половете.
Болднатото е вярно за 50 % от населението (мъжете) и за 10-15% от жените. Но 80+% от жените след 6-9-12 месеца си чакат пръстена. И ако не го получат или поне мъжът не го заяви ясно, са разочаровани и връзката върви към exit.

# 451
RF22 - автора е на 30+ , не на 20.

Под 30 е, то си го пише още в първото изречение на първия пост, поне да го беше прочела, то друго няма и смисъл да ти отговарям.
Биборана, очакванията са едно, може би е вярно за жените, реалността обаче е друго и вече писах защо не е хубаво да се пристъпва към такива действия в така наречения пеперуден период. Защото после да не се окажат с ревящо бебе да не могат да се понасят и да се подминават вкъщи като пътни знаци, както и всеки да гледа да избяга навън с приятели и по заведения. Тва е толкова много повторяема история, че няма смисъл да я коментирам, тук някои потребителки със силно разтиктакан биологичен часовник прехвърлят своите виждания за общовалидни.

# 452
Всъщност ако някой в темата се припознава като неопитен и че му трябват над 2 години да реши дали тоя мъж до него става за дете - нека разкаже.”

Ами ей ме на! Не ме е срам да си призная, че като бях на 25+ макар и с опит имах почти 2 годишна връзка с човек, с който всичко изглеждаше идеално - с общи планове, обща цел, напълно подходящ човек във всички аспекти, в които може да го гледаш. Някъде към края на втората година, негов приятел с много голям срам и риск ми сподели, че човека си държи в тях едни презерватива за да не ги намеря аз у дома. Приключих връзката и се изнесох. Човека мина през всички фази от ярост до отчаяние, накрая спря да си плаща вноската на телефона (кампания на Глобул по това време “доведи приятел” ама договорите бяха на титуляра). Как точно да ви обясня, че в този момент само брак ми е липсвал? Аз знам, че сега ще дойдете да ми обясните да широкозатворените ми очи и как не съм разчела сигналите. Аз пък ще ви кажа, че тоя мъж тогава около 30те е щял да отиграе откриващата се възможност за изневяра различно ако е бил на 20 и различно ако е бил на 40. Аз също щях да реагирам различно ако бях със сключен брак и “затварящ се прозорец” 🤣
Ще ме уморите. Ако имаше такива ясни правила и такава прозрачност в хората приключението живот щеше да ни се случва по друг начин.
Дълновидните и безгрешни примери само затвърждават това правило.
Четете  пак за тавата и никога не казвайте “никога”.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 15:09 от Di Soleil

# 453
Нормалния мъж след известен опит, се ориентира в тия работи (що за човек е жената до него) доста бързо.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 18:20 от .Hazel.

# 454
Когато си влюбен действаш ирационално.
Можеш да си колкото си искаш умен, опитен, разсъдлив, психолог и пак да сгрешиш.
Хубав пример на Слънцето.
А и хората се променят в една връзка, динамично е.
И аз не съм за избързване с деца и ипотеки.
Дете родих на 7-8-та година от връзката си с тогавашния ми мъж/приятел, дори брак нямахме.
Розовият период си е розов период.

# 455
Тъй, Бази, но колко време ти е трябвало да отрезнееш
Не да предприемеш стъпката да прекъснеш отношения, ми да ти стане ясно, че отвъд тръпката стои труден човек, дето няма да ги бъде нещата

btw - общи ипотеки-  след сватби и прочее, не знам защо някой по-напред ги изкара, все едно някой нормален ги сключва от ден пети.

# 456
Към Chuby и Hazel - хубаво е, човек да е и смирен, а не да е кон с капаци и да недопуска, че може да не е прав.
Ако теорията, че за 6 месеца до година, каквото видиш в един човек, това е и няма кой знае колко/как да се промени, беше вярна, нямаше да има 60+ процента разводи.
Извън тази статистика, познавам лично два примера, при които майка изоставя семейството си. И двата примера са за жени, от Български произход, образовани и успешни.
В първият случай, детето й е тийн, на 16 години - толкова тежко го понесе, че се самоуби.
Във втория случай, две момчета, пак в подобна възраст - майка им си хванала любовник в Испания и повече не се върна. Единия син, явно много обича майка си, ходи поне веднъж в годината. Другия - е приел, че майка няма и не иска да я чува/вижда. Нито един от двамата мъже, не е видял нещо, което да подскаже подобно нещо - сгаджосали са се, оженили, създали потомство, но факт - в един момент, жената напуска - но не само мъжа, а и собствените си деца, противно на майчин инстинкт, любов и т.н.

# 457
Хейзъл, аз не съм добър пример, защото съм особена в отношенията. Не съм с традиционен подход и не следвам общоприетите протоколи за отношения – първо, второ, трето. Моите връзки са много дълги. Давам на човека широко поле и толеранс и така да го нарека "изстисквам" до края отношенията емоционално.
Иначе, смятам, че в днешно време 3-4 години са приемливи за сериозна връзка преди да родиш или вземеш общо жилище с човек.

# 458
С жена ми знаехме, че тва ще ни е избора на двамата още след няколко месеца връзка, и въпреки това като заживяхме заедно и се оженихме след почти две години толкова неща излязоха и при двамата, че се оказа все едно почти не се познаваме. А говорим за голяма любов и сме се виждали почти всеки ден, да не говорим за постоянните чатове и телефонни разговори. Въобще тая теория за 6 месеца я пишете май хабер си нямате ни от връзки, ни от семейни отношения

# 459
Владо вие сте тези, които не разбирате и не искате да разберете.
Сега ще го кажа и по-грубо - хората с акъл и остър инстикт не попадат в капани за лъжци - нито в любовта, нито в живота.
Дадените от теб примери какво трябва да ни говорят ? Че има лоши жени? Ми има. Има и лоши мъже. Изобщо има лоши хора - коварни, лъжливи, използвачи и част от тях съвсем зли.
Именно на умният човек му е асно това, за това той - колкото и да ти звучи надуто - следва ясно правилата, които също му дават ясна индикация с какво си има работа.
Всички хора, които нямат щастлив живот, харесва ли им или не, са в основата на собственото ни нещастие.
Това ние с Хейзъл се опитваме да Ви обясним / очевАдно неудачно/!
RF22 - имам приятели, понеже работим с лични примери, които на 20 години се ожениха и си живеят доволно и до ден днешен. Те и на 20 си бяха отговорни, морални, дълбоко влюбени с ясни цели в живота.
Имам и такива, които се ожениха на 20 и се разведоха и до ден днешен са потънали в бъркотията на разводи, раздели, събираници и т.н. Те и на 20 си бяха неуверени, страхливи, мързеливи и чакаха принцове и принцеси на бели коне, месцедеси и т.н.
Хората  каквито си бяха на 20, същите си останаха и на 40, сигурно и на 50 ще са същите. Не се променят. Ето и едно майтапчийско видео по темата
https://www.youtube.com/watch?v=1UildSR-XYI

RF22 - всяко мое гадже от първият до моят съм го преценявала като бъдещ съпруг и с тези дето не стават бързо съм приключвала. Не инвестирам в безмислени начинания.

# 460
Говорих с нея, няма да ми даде нищо за лизинга - ок майната му прежалвам ги, НО освен това се опита и да ме изнудва за пари, поиска ми 1000лв - отказах, щяла да звъни и да искала от родителите ми, било ѝ трудно, взела пари от техните, сега и мен се опита да изнудва. След много бройните ми откази започна със заплахи и накрая, не знам и защо ме блокира навсякъде. Луда работа, наистина не разбирам нито логиката нито начина на мислене, за мен това е човек с ХАОС в главата....

# 461
JoyJoy
1000 лв назаем ли или компенсация, че си я разкарал?
Логика – няма да дам за лизинга, но искам и още 1000 лв.
Кажи ѝ да ги иска от приятелката си дружка по излизанията нощем.

# 462
JoyJoy
1000 лв назаем ли или компенсация, че си я разкарал?
Логика – няма да дам за лизинга, но искам и още 1000 лв.
Кажи ѝ да ги иска от приятелката си дружка по излизанията нощем.

Не на заем...тя вноските не иска да си плати, какъв заем, а иначе ѝ казах, да. Да иска от безценните си приятели....

# 463
Искате да кажете, че живеете с някого, във връзка сте, и бихте отказали да вземете стока на изплащане за малка сума, ако партньорът ви има нужда и ви помоли, знаейки, че имате възможност? А тя си е изплащала нещото, 2 вноски са останали, от общо 12/24 вноски.
Категорично НЕ. За 13+ години, както аз, така и жена ми, сме изплащали индивидуални кредити - естествено, основно за общи нужди - на много прост принцип - всеки си прави преценката, на доходи, кредитна тежест и т.н. Да сме живи и здрави, не се е случвало другия да трябва да поема. Но, не всеки е така - имам познат, който дължи нещо от сорта на 2-3 хиляди евро на жена си.... пича просто е роден с липса на елементарна финансова култура/преценка, познавам го от 20 години, така беше преди 20, 10, сега е така, и най-вероятно до гроб ще е такъв....

И примерно, телефонът (лаптопът) ѝ на жена ти се поврежда, докато тя е в изпитателен срок и не ѝ отпускат стока на изплащане, или е фрилансър, или е безработна в процес на търсене на работа (приемаме, че не иска телефон за 200 лева, а за повече), и ти си разваляш отношенията с нея, отказвайки да вземеш телефон на твое име, при който те да изплаща вноските? Аз, честно казано, бих взела на свое име, защото за какво доверие става дума, за купуване на общи жилища, след като за един телефон/лаптоп нямаш доверие, че ще си плаща,а и по-добре да се развалят отношениа (докато сте във връзка) заради нещо, което действително се е случило (партньорът доказва, че е несериозен и не може да му се има доверие, като не си плаща вноските), отколкото да се скарате предварително, че не може така да взимаш на твое име, да си е преценил възможностите... Все пак, ако се разделите, и ти останат вноски за плащане?

# 464
С жена ми знаехме, че тва ще ни е избора на двамата още след няколко месеца връзка, и въпреки това като заживяхме заедно и се оженихме след почти две години толкова неща излязоха и при двамата, че се оказа все едно почти не се познаваме. А говорим за голяма любов и сме се виждали почти всеки ден, да не говорим за постоянните чатове и телефонни разговори. Въобще тая теория за 6 месеца я пишете май хабер си нямате ни от връзки, ни от семейни отношения
За едно и също говорим, но не се разбираме. Ще опитам пак.
Проблемът не е кога точно ще се женят, а след розовия период двамата да са наясно какво мисли другия, демек да обсъждат нещата.  Аз пиша 6-12 м, при вас са били няколко месеца.
Да го наречем нещо като план, ама изговорен - простичко да си кажат, до тук добре, сега задълбочаваме и как виждат бъдещето.
За мен е необяснима ситуацията на автора - и двамата мълчат като пукал. Тя намеква за брак и деца, но не пита директно. Реално чака да я изберат като зеленчук на витрина. Той бил я избрал за брак и деца, ама не й го казал, щото се чудел. Почнали да се карат и той още 1 г. се чуди. 1 година чудене в скандали е много ... и за двамата.

Общи условия

Активация на акаунт