[помощ] Големи проблеми с жена

• 11 694
  • 476
  •   1
Отговори
# 435
Rf22 & Di Soleil - описаните от Вас ситуации, в които се обвързват хора неподходящи нито един за друг, нито за брак като цяло се случват на хора, които в процеса на връзка умишлено си затварят очите за чуждите недостатъци и си мислят, че могат / бракът/детето - могат да променят нещата. Не говорим за това и мисля, че асно го поддчертах.
Човек с нормална психика, характер и интелект, с достатъчно лична честност и правилен подход, реална психологическа оценка не се нуждае от дълъг период от време за да прецени дали отсрещтната страна е човекът, с който може да изгради живота си.
Обратното - хората обичащи илюзии, вярващи в Дядо Коледовци, промени в хората и подобни могат да имат и серии от дълги връзки,  всички завършващи неудачно.
Какта са казали арабите - вярвай в Аллах, но си връзвай камилите.
Това имам предвид.
Авторът от горната приказка даже и 10 години на съжителства с персоната, няма да прецени правилно нито човека, нито ситуацията, защото му липсват ясни опорни точки на неговата собствена личност.
 - Липса на собстевн социален кръг / няма приятели/
- Липса на нощен живот на млади години, което не само е странно, а аз го определям като патологично
- Почти маниакално прилепване към партньора, нужда от постоянна близост / 3-4 часови дневни комуникации/
- Жажда да задържане без оглед на собственият риск - раздаване на заеми, раздаване на всякакви средства, бързо желание за заживяване заедно
Горните показват неуверен човек, самотен и страхлив.
Към такива обикновенно се прилепват хора коварни и умеещи да се възползват от останалите и в никакъв случай, някой, който търси сериозни, зрели отношения между възрастни, защото автора е недорасъло дете, а не мъж, с ясна позиция.

# 436
И за кво го пишеш тва, то тук още от първата година са почнали проблемите, не знам що си мислите, че с ревящо бебе и безсънни нощи, ама с подпис всичко щеше да им е много по- цветно. Нормално е да се изчака известно време при проблеми, не да се бяга още при първите такива особено като си вложил много в отношенията, в цялата история няма нищо кой знае какво нередно или невероятно. Две години са напълно нормален срок при положение, че и двамата са под 30.
За лизинга според зависи, ако толкова му е опротивяла да плаща и да не се занимава. Или ако прецени да и напомни поне, според мен така или иначе ще го запали с последните вноски, ама ако иска да трошне още малко нерви по нея

# 437
Ако вноските са под 100 лв и са само няколко – не бих се занимавала да я търся. Ако тя има съвест и морал, ще си ги даде сама.
Като няма – идеално, значи си се отървал от нечитав човек.
Макар че – много мъже, дори и да не са дребнави, при раздяла и наранено его, проявяват склонност да си искат подаръци, пари, помощ. Нараненото им его взима всякакви форми на проявление.

# 438
  • София
Не е дребнавост като скъсаш и да спреш да плащаш разни лизинги.
Напълно нормално е да не искаш да плащаш на бившия.

Ако е за малка сума, е. Най-вече защото нервите и комуникацията ще му излязат по-скъпо. Да приеме, че й е подарил 2/12-ти от нещото, дето си е купила и толкова. За какво му е да се хваща за такива неща, вместо да си продължи живота? Не е като да изплаща кола или апартамент, в крайна сметка.

# 439
  • София
Аз пък мисля, че трябва ЯСНО и недвусмислено да се заявяват намерения. Тя се била самонанесла - ОК, ама защо я караш да си освободи квартирата? Това е сериозна заявка. Такива неща трябва да се правят когато вече си сигурен, че тя е жената. Не казвам, че нещо не може да се обърка винаги, но това са смесени сигнали.
Никой не казва на автора, че трябва веднага да скача, а че всяко действие заявява някакви намерения и тези намерения будят очавания у отсрещната страна.
За мен не е и особено приемливо да се влачим с години, 8-10-12 без ясен план накъде вървим, пуснали се по течението. И не, съвместното съжителство не е удобство, а е заявка. Явно и дамата в историята го е приела по подобен начин и затова е питала и подпитвала, така че от там се е насъбрала негативната настройка.
Колкото до лизинга - ако държиш да ти върне парите - търсиш контакт с нея и си ги искаш, ама може и да не си ги получиш. А ако  си над нещата - прежали и гледай напред.

# 440
RF22 - трети опит - не, не мисля, че времето променя хората.
Ако в първите три, пет, девет месеца виждам в човека до мен ясни индикации за проблеми, няма да повярвам, че те ще се променят след две или десет години - защото няма.
Сега, като човек роден психолог с голям търговски опит, работил със стотици хора, сигурно имам по-точни, интуитивни радари бързо да разпознавам " правилните хора " .
Разбрала съм, както го казва и Агата Кристи, че човешката природа е една и съща навсякъде и, че хората не се променят.
Личният ми опит с хората като цяло и с мъжете в частност доказва, че това което си видял през първите шест месеца си остава такова до края.
За това - повтарям - ако човек има нужните очи /уши да вижда и чува правилно обикновенно не свършва с разбито сърце и празни джобове.
Ако един човек претърпи крах във връзката си, той трябва да обърне погледа върху себе си, защото избора му на партньор идва отвътре - навън и никакви " инвестиции на време, нерви и т.н. " няма да му бъдат възстановени.
Партньора не е бебе да го учиш да пълзи, ходи и да яде с лъжицата.
Взел си оформен характер и го преценяваш адекватно, или не и страдаш.

По отношение на лизинга - два лева няма да дам на човек, без значение кой, без да имам ясен план, как ще си ги прибера обратно.
Имала съм много добри приятели на които след отказан заем, си оставах без тях. Един път, един скъса с мен , щото не му дадох 50 лв на заем / поиска ги на третата среща/.
Само пълен идиот / съжалявам за грубите думи/ ще вземе лизинг на друг човек, да го плаща. Не го правете!

# 441
  • София
Пари на заем се дават, само ако си готов да ги изгубиш. И на хора, за които наистина ти пука, за да не ги жалиш после.

# 442
Приятелите не са банки.
Да зачеркнеш приятел, защото не ти е дал пари... нямам думи.
Но така си личат хората какви са.

# 443
Искате да кажете, че живеете с някого, във връзка сте, и бихте отказали да вземете стока на изплащане за малка сума, ако партньорът ви има нужда и ви помоли, знаейки, че имате възможност? А тя си е изплащала нещото, 2 вноски са останали, от общо 12/24 вноски.

# 444
Искате да кажете, че живеете с някого, във връзка сте, и бихте отказали да вземете стока на изплащане за малка сума, ако партньорът ви има нужда и ви помоли, знаейки, че имате възможност? А тя си е изплащала нещото, 2 вноски са останали, от общо 12/24 вноски.

Не, няма да го направя! Извинете, връзката се прави от двама възрастни хора - как така аз ще му взимам стоки на лизинг, а той не може, че и да ги плащам. И два лева не давам!
Имах една приятелка купи на гаджето си кола на лизинг / бяхме на по 20+/ и познайте, кой се изнесе с БМВ - то и я остави с пръст в уста, да го плаща тя, докато той возеше с него новото си маце из морето.
Това беше брутален случай, имала съм и други - не давайте пари на заем на никого, без да сте наясно как ще си ги вземете обратно.
Една приятелка взе на сестра си апартамент, плаща като поп, а сестричката 10 години не върна и пет лева, въпреки че първоначално беше - Сис, аз ще ти давам пари, но нали тя банката на мен не ми дава, та ти понеже си със стабилната работа ... И живее вътре с н на брои мъжове. Викам и - я я изгони с полиция от твоя имот, продавай, връщай на банката и знай, че си я зачертала от живота си.

# 445
Категорично НЕ. За 13+ години, както аз, така и жена ми, сме изплащали индивидуални кредити - естествено, основно за общи нужди - на много прост принцип - всеки си прави преценката, на доходи, кредитна тежест и т.н. Да сме живи и здрави, не се е случвало другия да трябва да поема. Но, не всеки е така - имам познат, който дължи нещо от сорта на 2-3 хиляди евро на жена си.... пича просто е роден с липса на елементарна финансова култура/преценка, познавам го от 20 години, така беше преди 20, 10, сега е така, и най-вероятно до гроб ще е такъв....

# 446
RF22 - трети опит - не, не мисля, че времето променя хората.
Ако в първите три, пет, девет месеца виждам в човека до мен ясни индикации за проблеми, няма да повярвам, че те ще се променят след две или десет години - защото няма.
Сега, като човек роден психолог с голям търговски опит, работил със стотици хора, сигурно имам по-точни, интуитивни радари бързо да разпознавам " правилните хора " .
Разбрала съм, както го казва и Агата Кристи, че човешката природа е една и съща навсякъде и, че хората не се променят.
Личният ми опит с хората като цяло и с мъжете в частност доказва, че това което си видял през първите шест месеца си остава такова до края.
За това - повтарям - ако човек има нужните очи /уши да вижда и чува правилно обикновенно не свършва с разбито сърце и празни джобове.
Ако един човек претърпи крах във връзката си, той трябва да обърне погледа върху себе си, защото избора му на партньор идва отвътре - навън и никакви " инвестиции на време, нерви и т.н. " няма да му бъдат възстановени.
Партньора не е бебе да го учиш да пълзи, ходи и да яде с лъжицата.
Взел си оформен характер и го преценяваш адекватно, или не и страдаш.

Значи от толкова много изписано сега всъщност ковеш автора, че не я е натирил още първата година? Как да ти обясня и се чудя изобщо имали смисъл да го правя, за хора в 20 -те си години не всяка връзка трябва да завършва с Менделсон и бебета, нито гонят последния влак и да преценяват за 3, 5 или 9 месеца. Разбирам, че тук някои не умеете да губите спорове и ще напишете още един куп глупости само и само да има за какво да нашокате канчето на автора, но не можете да се видите отстрани колко абсурдно изглеждат тезите ви.

# 447
Ахахаха Chuby не се самозалъгвай! Ахахаха! След като разбрах от един от коментарите ти, че си силна жена и независима и всичките ти приятелки ти го казват, сега разбрах, че си роден психолог и безотказно разпознаваш хората.
Всъщност, като нероден психолог, разбирам, че тия неща си ги пишеш сама на себе си за да си ги четеш по-късно. Нещо като: “Съобщение до мен: една гореща тава изглежда по абсолютно същият начин като една студена тава.”
Много теоретични неща пишеш, които в своята основа са верни. Пропускаш в хипотезите си живота, който ни предоставя различни възможности във времето, които отиграваме по различен начин. Винаги!

# 448
RF22 - автора е на 30+ , не на 20.
Наистина ли мислиш, че ако нещата не се получават на първата година с магическа пръчка ще се получат на втората?
Наистина трябва да умееш да преценяваш бързо и правилно хората, за да подбереш правилните близо до себе си или ще платиш висока цена за слепотата и глухотата си.
Авторът на темата има мега сериозни пробойни в психиката си и ако не започне сериозна работа върху себе си скоро ще намери поредната дето ще го прави на маймуна и ще и плаща заемите и дълговете. То си е за него.
Ами силна жена съм, както казваха извънземните от Войъджър - Слабите ще паднат.

# 449
Значи хората с опит виновни излязоха, че е достатъчно да поприказват с някого и да им стане ясно накъде вървят нещата.
Сакън терапевт да излезе с мъж/жена и за два месеца да има пълен профил - виновен е, че не е дал 2 години шанс Grinning

Простооо такова очебийно изсмукване от пръстите на аргументация и обръщане логиката на 180 градуса не бях видяла скоро. Хора, тоя мозък може повече.

Ясно беше че и аз и Чъби говорим за хората с опит, които знаят какво искат и от кого.
Къде отидохте в случая с неопитните млади...
Празни приказки и теории - опит пореден, на мъж, много ограничаван от липсата на пари и умения, но бейби, ние не сме ти виновни, че те е страх от жените.

Всъщност ако някой в темата се припознава като неопитен и че му трябват над 2 години да реши дали тоя мъж до него става за дете - нека разкаже.

Общи условия

Активация на акаунт