ДЕСЕТОКЛАСНИЦИ 2025/2026

• 27 936
  • 530
  •   1
Отговори
# 525
  • ВАРНА
Какви са новите идеи? Пак ли е имало креативен уъркшоп в МОН Grinning
Врабец, вчера мон са били петилетката за три дни.
Линк към фб на Дидева, която е събрала всичко -
https://www.facebook.com/share/1F2izxoBiK/

# 526
МОН предлага промени в изпита след 10. клас: Добавят въпроси по история и философия
Изпитът по български език и литература ще стане по-дълъг, а целта е да се оценяват по-широки знания и умения - от тук https://www.vesti.bg/bulgaria/mon-predlaga-promeni-v-izpita-sled-10.-klas-6265418
Какви са новите идеи? Пак ли е имало креативен уъркшоп в МОН Grinning

# 527
...Докато здравият разум подсказва, че единственото нужно подобрение при НВО за десети клас е да го няма.

# 528
Не мисля, че е добре да го няма. За децата от масовите училища, които не учат особено е добре да видят на какво ниво са спрямо връстниците си. Аз съм за колкото се може повече изпити, само съжалявам, че са стрес и за учителите.

# 529
...Докато здравият разум подсказва, че единственото нужно подобрение при НВО за десети клас е да го няма.
Или, ако много пък държат да го има, да разделят, както беше в 4ти клас (то май и в 7ми до 2013) с НВО по "природни науки" и по "обществени науки"... Ако щат да ги провежат в един ден в различни "раздели" на НВО, но да си оценяват "постиженията на образователната система" не като "компот", а по различните раздели...
Къде е "история", къде е "езикова грамотност"... Къде е "математика", къде е "биология"... И всичко в кюпа Close

# 530
Не мисля, че е добре да го няма. За децата от масовите училища, които не учат особено е добре да видят на какво ниво са спрямо връстниците си. Аз съм за колкото се може повече изпити, само съжалявам, че са стрес и за учителите.
И аз мисля, че не е лошо да се сравни нивото на всеки 2-3 години.
За БЕЛа не коментирам, защото не вълнува дъщеря ми, но за математиката беше полезно. Хем да изтренира малко стрес, хем да доизпипа неща от средното, дето не са й много на сърце - влече я към висшето Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт