Отговори
# 420
  • Пловдив
Уинде, да...за да свикнеш трябва да караш след като минеш курса. Ти твоята продаде ли я?
И аз така се научих Simple Smile а почнахна дърти години Wink на 18 хич не ми беше на акъл това, а и ме беше шубе. Сега е друго вече...

# 421
Благодаря, че споделихте!

Аз честно казано още не съм решила от кои родители съм. На мен също родителите ми помогнаха - поеха курса, плюс ми помогнаха за първия автомобил (семеен обаче, никога не сме имали нужда от два автомобила, а в редките случаи, когато се е налагало, разходите за транспорт не са оправдавали разходите за поддръжка на втори автомобил). Но все пак имахме вече доходи.

Имаме възможност да вземем и поддържаме и неин. Не е за парите. Аз не искам да давам всичко на готово, защото за много млади хора това е демотивиращо. Притеснявам се, че е от тях. Влече я на хляба мекото и затова съм внимателна какво давам. Та оттам и вътрешната ми драма. На училище няма да ходи с кола, защото училището е в синя зона. Ама аз по принцип си питам, не за догодина. Ако даваме семейния автомобил е много вероятно да се окаже по-изгодно да има нейна си трошка.

# 422
Попи, остави го да отлежава, ще се избистри само, особено щом има време.

# 423
Арте, и аз съм на твоето мнение за колата. В момента ми е далеч по-удобно да слизам с градския, защото в синя зона е абсурд да плащам паркинг и да се въртя като пумпал докато намеря място. За далечни разстояния в града ми е финансово най-удобно да взема един спарк и толкоз.
За даването на готово според мен зависи от детето. Ако няма тръшканици в поведението, не виждам нищо лошо. Аз съм изкарала всичко по трудния начин и за мен няма никаква възпитателна полза от това.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 16:33 от zlatenceto

# 424
Привет и от мен! Два дни не съм влизала във форума, днес е трети ден, но ви изчетох. Снощи заспах в девет и половина, това не ми се е случвало от мнооого години. А ми се спеше още в осем. Между другото, цял ден ми се спи.
Пробвах  кукъра (сменили са го с нов, както и очаквах), направих свинско със зеле в него. Дано изкара няколко години без да ми създава ядове. И аз нямам място, чудя се къде да го слагам, но ми е безценен помощник.
Кайсия, дано баща ти се пребори и този път! Гадна болест, много гадна и сякаш зачести последните година-две.
Сис, със закъснение, но честит празник на малката госпожица! Да е жива, здрава и с късмет! Другото ще си го купи.
На малкия ми син ние купихме колата (на 18 год.), големият няма желание да изкара книжка и това страшно ме тормози. На днешно време да нямаш кола, значи си вързан отвсякъде. Аз нямам книжка и едва като се преместихме в друго населено място, оцених колко е важно да си шофьор. Ама късно ми е на мен, с тоЯ акъл дето имам..., по-скоро с таЯ памет дето нямам. Joy
Може и още нещо да съм искала да напиша на някой, нооо прочетете горното изречение. Joy

# 425
  • Пловдив
Момичета, я кажете кой колаген е по-добър? Спряла съм се на тия двата вида...
https://pompai.com/product/hidroliziran-teleshki-kolagen-na-prah … ro-peak-540-grama
И
https://readyforlife.bg/zdravoslovni-dobavki/7882-25670-ostrovit … D0%BE%D0%B2%D0%B0

# 426
  • тук и там
В понеделник ще го приемат за колоноскипия.Там ще стане ясно.Има участък с повишен метаболизъм на глюкоза до единият срез[66 мм).Надяваме се да не е това,или поне да подлежи на лечение.
Благодаря ,момичета.Ще напомня другата седмица за вълшебни палци!
Мисти,според мен първият,но зависи и дали си свикнала да пиеш неовкусен колаген.Аз не мога,за това гледам да е на хапове все.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 16:56 от Кайсия

# 427
Мисте, напоследък все повече говорят, че колагенът е най-добре да си го приемаш през храната, не на добавка.

# 428
  • Пловдив
Мисте, напоследък все повече говорят, че колагенът е най-добре да си го приемаш през храната, не на добавка.
абе то това е от едно време, ама не става...същото и с витамините.

# 429
  • France
Кайс, с теб сме HugHugHug

# 430
  • Наблизо
Алохъ!

Охх уикееенд!!!

Да си дам моите десет стотинки по въпроса с колата.Аз изкарах книжка на 20+ като си платих сама курсовете.Нашите ни купиха кола,която деляхме с брат ми,ама аз почти не карах.В един момент ептен спрях.И преди няколко години почна да става наложително да карам около детето,защото все трябваше да карам Мм да излиза от работа за да ни води при този и онзи лекар.Сега карам всеки ден,въпреки че праснах колата на заден в друга кола юни.Мм ми каза да се кача веднага да карам.Та ако имате възможност й вземете кола като подарък,но да се грижи сама за нея?

Ще правя бургери по рецепта.Да видим какво ще излезе.

За колагена то трябва да се ядат кости.Мм много обича да яде телешки кости на фурна,но за мен е гадно…Аз ям само чисто месо и кайма..

# 431
  • Пловдив
По-скоро бульон от костите, Бюти...

Кайс, стискам!

# 432
  • София
Отчетох хаштага с един карфиол със сос бешамел.

Кайс,  стискам от сега. И няма да пусна преди да напишеш добра новина. 🍀

За колите не мога да се включа. Не съм шофьор. Ако някой ден детето поиска, ще мисля нещата според ситуацията в момента.

# 433
Големия Вятър изкара курсове като ученик, но кола получи в подарък от другата баба, когато беше студент. Докато беше ученик само няколко пъти БНД му даде да кара неговата кола. Реално в София,  той започна да кара редовно колата след като напусна Студентски град. До ректората и до работа пътуваше с градски транспорт, а с колата си идваше или ходеха с приятелката си на почивка. Сега живее извън София, в село, което  е като квартал на столицата, има и градски транспорт до него и колата е необходимост и удобство, а не глезотия. Сегашната кола си я купи сам и си я изплаща и поддържа, аз само и плащам данъка, че е с тукашната регистрация.
При нас също има синя зона, но училището на малък Вятър не попада в нея, а е далеч от блока ни. Пред блока имаме огромен паркинг, та поне за паркиране проблем няма.
Моите деца по стечение на обстоятелствата бяха лишени от много неща, та компенсирам с каквото мога.
Всяка ситуация е различна, всеки си познава децата най-добре и реагира и действа според ситуацията.
Мисти, колата е на свекърва ми, трудно си стиковаме свободното време, но Бабичката(тъй съм кръстили Кията скоро ще се озове в автоморга). Идеята беше и аз да карам фолксфагена, но от младежа не мога да се докопам, а и е по-лесно да ме возят.

# 434
  • София
Винаги съм харесвала да шофирам, да се возя. Не изкарах курсове по ред причини. В действителност Павел все ми говореше ако стане нещо с мен кой ще те вози. Преди да разберем за болеста бях подготвила всичко да запиша курс.
Записах го  седмица след погребението.
Не слизам от колата, мога само да съжалявам, че преди не съм го правила.
Карам нашата кола, с която имаме толкова спомени. Ще я подържам докато е възможно. Любимото ми легаси 😢

Общи условия

Активация на акаунт