Кралски работи и клюки - Февруари 2026

• 6 988
  • 152
  •   9
Отговори
# 120
Максима изглежда много добре, коса, тоалет, цвят, всичко. Да са честити с Вилем.

И Мери и Стефани са заложили на визии в червено. И двете са хубави, едно червено сърце от мен Joy Heart

# 121
Крайно време е тоя да го тикнат в затвора. Наркотиците му влияят все по-зле.

Според TV2 Норвежкият Червен кръст провежда вътрешна среща, за да оцени последиците от миналите контакти на принцеса Мете-Марит с Епщайн.
Престолонаследницата е върховен покровител на институцията и се съгласи да остане на поста до 2030 г.
В изявление пред пресата Андреас Бьорстад, директор по комуникацията и връзките с общността на Червения кръст, заяви, че случаят се третира сериозно:
„Това е сериозен въпрос. От решаващо значение е ясно да се дистанцираме от мерзостите, за които финансистът беше осъден. Децата и младите хора трябва да могат да вярват, че обществото има нулева толерантност към насилието. Ето защо е важно Нейно Кралско Височество престолонаследничката Мете-Марит да признае, че е действала без добра преценка при поддържането на контакт с финансиста.“
Но е крайно време и родителите му да заемат крайна позиция и да спрат да го дундуркат. То не е нормално за 30 годишен мъж да е отглеждан и хрантутен дори и да не беше с 40 повдигнати обвинения, пък какво остава тогава. Наскоро Хокон го беше извел на пазар за обувки, водят си го по почивки, живее в кралските имоти, има частна охрана. С какво показаха, че не подкрепят престъпните му прояви и че го наказват. Дори не се и отдръпват от него. Това тяхното си е чисто съучастие, чрез бездействие и пасивност. Провалили са се във възпитанието му, но и сега се провалят с бездействието и безотговорното и несериозно отношение. Трябваше да го изгонят от кралските имоти, да му спрат издръжката, да го пратят да се лекува, за да не се случват всички останали престъпления, включително сега тези нападения. Не знам норвежците как търпят и защо, една част от техните данъци отиват за да може кралското семейство да глезят и предпазват един наркоманизиран изнасилвач и да продължава необезпокоявано да напада хора.
Аз се чудя Мете Марит с какви очи ще може оттук нататък да се покаже, ако има малко срам трябва много сериозно и за много дълъг период от време да се покрие. Определено ще е върховно лицемерие да продължава да е лице на различни организации и инициативи свързани с правата и здравето на жените и момичетата.

# 122
Нищо не правят, снишили са се и чакат да се размине, явно поданниците им са много търпеливи, меко казано.
Чудесно се е справила Максима с прическата, но тази пелерина не ми харесва, малко като " суперуоман". Блузата на Мери с този десен прилича на басма и разваля визията.

# 123
  • Някъде там
Максима изглежда много добре, коса, тоалет, цвят, всичко. Да са честити с Вилем.

И Мери и Стефани са заложили на визии в червено. И двете са хубави, едно червено сърце от мен Joy Heart

И един готин Фелипе с червена вратовръзка.Провежда среща и последващ обяд в двореца Ла Сарсуела с президента на Ливанската република Джоузеф Аун по повод неговото работно посещение в Испания.
Дано им е минал траура вече.

Много е чаровна. Харесва ми в това сиво.

# 124
Аз се чудя Мете Марит с какви очи ще може оттук нататък да се покаже,
Веднага ти показвам с какви очи ще се покаже-
Тук вече синът й е обвинен в двуцифрен брой престъпления, а тя е официален съучастник. Ако е нормален гражданин би била подведена под юридическа отговорност - по целия свят укриване и унищожаване на доказателства е наказуемо престъпление
Я каква усмивка, май изселването при доктора на Епщайн още държи.

ще се усмихва на министрите, защото това е традиция и хич няма да й пука.

# 125

И един готин Фелипе с червена вратовръзка.Провежда среща и последващ обяд в двореца Ла Сарсуела с президента на Ливанската република Джоузеф Аун по повод неговото работно посещение в Испания.
Дано им е минал траура вече.

Много е чаровна. Харесва ми в това сиво.

Е, месецът на любовта, месец и на червеното Joy

Максима е абсолютно слънце.

# 126
В българска медия ми излезе информация, че според мейлите Метте е имала интимна връзка с Епстейн за около 4месеца, в период преди да срещне Хокон. Дали е вярна тази информация, среща ли се и в др.източници?

# 127
Норвегия
Последните проучвания на общественото мнение в Норвегия - от края на януари и началото на февруари 2026 г., показват стряскащи цифри, които мнозина анализатори определят като „свободно падане“ на монархията.
Данните според водещите социологически агенции (Norsk Gallup и Norstat):
1. Общо доверие в монархията
Преди скандалите (2024 г.): Подкрепата за монархията е стабилна, около 68-75%.
Сега (февруари 2026 г.): За първи път в модерната история на Норвегия подкрепата пада под критичната граница от 50%. В момента едва 42% от норвежците смятат, че страната трябва да остане монархия. Останалите или искат република, или са „нерешени“ (което само по себе си е вот на недоверие).
2. Лични рейтинги (по скалата от 1 до 10)
Принц Хокон: Неговият рейтинг е спаднал от 8.2 на 5.4. Хората все още го харесват като личност, но го смятат за слаб лидер.
Принцеса Мете-Марит:  Нейният рейтинг на одобрение се е сринал до 19%. Повече от 60% от анкетираните смятат, че тя трябва да се оттегли от всякакви официални представителни функции и да остане „частно лице“ в двореца.
3. Реакции спрямо скандала с Мариус
84% от норвежците смятат, че Мариус е получавал преференциално третиране от полицията заради връзките си с двореца.
72% вярват, че Мете-Марит е знаела за престъпните му прояви много преди те да станат публично достояние, и активно ги е прикривала.
4. Въпросът за абдикацията
На въпроса „Трябва ли крал Харалд V да абдикира в полза на Хокон сега?“, мнозинството отговори са „Не“. Не защото Харалд е незаменим (той е на 88 години и е в крехко здраве), а защото хората не вярват, че Хокон и Мете-Марит са готови да поемат трона в този момент. Почти 55% от анкетираните смятат, че монархията трябва да приключи със смъртта на Харалд.

Обединеното кралство
За разлика от ситуацията в Норвегия, където монархията е в отбранителна позиция, крал Чарлз III в Англия превантивно предприе изключително агресивни и решителни стъпки, за да изолира короната от скандала с Андрю. За разлика от ситуацията в Норвегия, където монархията е в отбранителна позиция, крал Чарлз III в Англия предприе изключително агресивни и решителни стъпки, за да изолира Короната от скандала с Андрю.
От октомври 2025 г. Андрю не може да използва титлата „принц“, нито „Негово кралско височество“, нито титлата „Херцог на Йорк“ и  вече е просто Андрю Маунтбатън-Уиндзор. Кралят го изгони от резиденцията Royal Lodge и  го премести в много по-скромно частно жилище в Сандрингам. Рейтингът на Чарлз III всъщност се покачи след тези действия. Данните на YouGov от януари 2026 г. показват, че 62% от британците одобряват краля, което е лек ръст спрямо предходната година. Андрю е най-нехаресваният член на семейството в историята на британската социология – 91% от хората имат негативно мнение за него. По последните разкрития  Дворецът отказа всякакъв коментар, заявявайки, че Андрю вече не е работещ член на кралското семейство и неговите действия са „частен въпрос“.

# 128
  • в сърцето на един мъж...
Т.е. от последните постове излиза, че връзката Мете-Епстийн наистина е продължила в рамките на 2-3 години, между 2011-2014 г. и се състои в наличието на общи познати, малко имейли с глупости и тъпи закачки, разменени помежду им, единични срещи в Щатите и Норвегия, гостуване за 3-4 дни в дома му и стотици чужди имейли, съдържащи препратки към Мете. Укоримо. Особено чуждите имейли с препратките 🙂

Продажбата и снабдяване с наркотици хич не е тъпа закачка и е също толкова наказуема, както и проституцията. Прекрасно и достойно поведение за бъдеща кралица.
Стефани ми харесва в това червено. И по принцип я харесвам. Има вид на мила, скромна жена. Отвратително изказване за сватбата - на нея също ми харесва.
Максима изглежда добре с тази прическа Simple Smile Най-накрая да не е като станала току що от леглото.

# 129
Тъкмо дойдох да напиша това за ареста.
Явно е заплашвал Ребека, жертвата от август от Фрогнер, с която започна всичко. Заплашвал я е с нож и е нарушил забраната за контакт.
Полиция иска от съда 4 седмици арест за Мариус. 4 седмици от 7 седмици дело.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 17:05 от Fenris

# 130
Ирена, Дюрек каза, че не може да помогне на човек, който не иска да му се помогне.
На горкия младеж му трябва някой, който да му казва НЕ и да не го третира с кадифени ръкавици, а така, както заслужава.
Майка му и баща му явно са се провалили с отглеждането и възпитанието му. На всичките им ресурси и възможности.
Може би само някакъв буут камп или някакъв вид военно училище с диспансер ще му помогне на този етап. Няколко години дисциплина, без достъп до наркотици и алкохол, друг да му е шеф, наказания за провинения и непослушание. И ще се превъзпита. Може би.

Но ме съмнява. Той цял живот е расъл с идеята ''ти знаеш ли аз кой съм'' и ''никой не може да ме пипне'', ''медиите нямат право да пишат за това''. Майка му е виновна. И донякъде пастрока му или баща му, както той го нарича.

# 131
От вчера се каня да коментирам поста, в който се говори в какъв шах и мат е вкарвал консули, полиция и охрана Метето, докато е джиткала в нощта.
Истинска принцеса.
И тя, като Фредерик, не е увведомявала за посещенията си. При него е ясно - не е искало да се разчупва за Геновева, при нея също - срещи с Епстайн нон стоп.
Много ми стана смешно как бъдещият крал води престъпника за маратонки.

# 132
Едно смислено решение в Норвегия.

Окръжният съд в Осло обяви, че Мариус Борг Хьойби е задържан в ареста за четири седмици до 2 март. Делото му ще продължи до 19 март. Прокуратурата има възможност да поиска удължаване на ареста, ако сметне за необходимо.

Аз ако съм на тях ще се покрия за много дълъг период от време. никакви Олимпийски игри, никакви публични събития. Освен ако не излязат с някое много стабилно изявление.

# 133
Дори и да осъдят Маруис това няма да изчисти петното върху родителите му, което ги направи напълно недостойни за ролите, които ще заемат след време, защото те не само не успяха да се справят с него по начин да не продължава да върши престъпления, те направо отказаха да го направят. Или не им пука, или смятат, че не е направил кой знае какво, че чак да му орежат привилегиите, но е факт, оставиха го да си вилнее, докато го издържаха и разхождаха по света, сякаш е 7 годишно детенце, а не престъпник с 38 повдигнати обвинения.

Аз се чудя Мете Марит с какви очи ще може оттук нататък да се покаже,
Веднага ти показвам с какви очи ще се покаже-
Тук вече синът й е обвинен в двуцифрен брой престъпления, а тя е официален съучастник. Ако е нормален гражданин би била подведена под юридическа отговорност - по целия свят укриване и унищожаване на доказателства е наказуемо престъпление
Я каква усмивка, май изселването при доктора на Епщайн още държи.

ще се усмихва на министрите, защото това е традиция и хич няма да й пука.
Въпроса ми беше риторичен, в последните година и половина и тя и Хокон ни изнасят урок по безочливост и липса на каквито и да е срам и чест.

# 134
  • Някъде там

На този ден преди 24 години също..

Любима снимка

И още една любима тяхна.

Общи условия

Активация на акаунт