https://bntnews.bg/news/brakat-ne-e-dogovor-za-seks-bez-saglasie … -1376725news.html
Франция е на път да одобри промени в Гражданския си кодекс, за да сложи край на идеята за "съпружески задължения" по време на брака, уточнявайки, че съжителството не създава задължение за интимни отношения. Предлаганият закон, който вече беше одобрен в Националното събрание, цели да елиминира и възможността - отказът от секс да се използва като аргумент за развод по вина на партньора.
Ингрид е била омъжена за съпруга си в продължение на 20 години и казва, че през цялото време се е чувствала законово задължена да прави секс с него. Когато е отказвала, той я е наказвал.
"Казваше "ти си ми жена и нали се сещаш." Като му казвах, не, сега не искам, той казваше: "Добре, тогава ще ида другаде, ще си хвана любовница!" Заплашваше ме, наказваше ме. Наказваше ме с мълчание, с унижения. И аз се съгласявах, защото ми писваше и исках просто да ме остави на мира... Мислим си, че изнасилването е само от някой, когото не познаваме, но понякога то може да дойде и от човека, до когото спиш всяка нощ."
Какво е вашето мнение по темата ?
После се венчала за нов мъж, дядо ми - щом ме има, вторият път не е имало спор за семейните отношения.
Обаче не съм съгласна с това: