Кралски работи и клюки - Февруари 2026

• 18 727
  • 341
  •   17
Отговори
# 285
Принцът и принцесата на Уелс посещават новия архиепископ на Кентърбъри, Дама Сара Мълали, в двореца Ламбет този следобед за първи път!

# 286
Много интересн цвят е тоалетът на Катрин. Червен ли е или кафяв ?

# 287
Принцесата на Уелс в текстурирана рокля Jete от марката Edeline Lee.

Еделин Лий е канадско-британска модна дизайнерка от корейски произход, живееща в Лондон.

# 288
Кафяв е тоалета на принцесата.

Носила е и други дрехи на Еделин Лий.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 16:28 от Chonsi

# 289
Интересна снимка ми попадна - кралица Мери прави поклон на внучката си, когато тя пристига от Кения вече като кралица Елизабет II, след смъртта на крал Джордж VI.

На 31 януари 1952 г., въпреки съветите на близки до него, крал Джордж VI отива на Летище „Лондон Хийтроу“, за да изпрати Елизабет и Филип на обиколката им до Австралия през Кения. Това е последната му публична изява. Шест дни по-късно, в 07:30 GMT сутринта на 6 февруари, той е намерен мъртъв в леглото в Сандрингам Хаус в Норфолк. Умира през нощта от коронарна тромбоза на 56-годишна възраст.

# 290
  • Glasgow
Аз бях чела една история как Чарлз разбира, че кралица Елизабет е починала. Те са в Шотландия, очаква се, но той разбира, когато някой от персонала му го нарича His Majesty, вместо HRH

# 291
Принцесата на Уелс в текстурирана рокля Jete от марката Edeline Lee.

Еделин Лий е канадско-британска модна дизайнерка от корейски произход, живееща в Лондон.
Както винаги разкошна Кейт, не харесвам кафяво, но нейният нюанс е много приятен и й отива. Изглежда свежа и енергична Кейт, това е страхотно, възстановява се с малки, но уверени крачки.

# 292
  • София
Николай Датски е пуснал много хубави снежни алпийски кадри

Той приключи ли с училището в Австралия, сякаш си е тук напоследък?

Рожденичката Heart Eyes
за първи път виждам тази рокля отблизо...не си я представях така

# 293
Изпуснала съм, че Мери има рожден ден днес. Честита да е! Добре изглежда.
Май повечето днешни кралици са връстнички.  От една поколение, поколение Х 😄

# 294
На мен този път роклята на Катрин не ми харесва, вероятно заради цвета. И подплънките на сакото също са много изразени и извити.
Междувпрочем, коментирахме я по коледния сезон с една бяла яка на тъмна рокля. Все повече дрехи се появяват по магазините с подобни яки. Не е, заради нея, де-но явно ще са тренд.

# 295
  • Някъде там
С училището отдавна приключи, беше едногодишна програма. Да в Дания си живеят от края на миналата година.

Много е интересна роклята, заглеждала съм се и друг път.
Птицо да повечето са на една възраст..

Шарлот  Казираги има иг профил вече.
https://www.instagram.com/charlottecasiraghi_official

На испанците не им върви на държавни посещения. Още едно отменено :
Кралският двор потвърждава, че официалното посещение на президента на Португалия е отменено поради бурята Леонардо.

Кралят и Ребело де Соуза са се договорили по телефона да намерят нова дата.

Португалският президент ще напусне поста си на 9 март

Виктория се среща с представители на Федерацията по параспорт и Шведския параолимпийски комитет преди Параолимпийските зимни игри, които ще се проведат от 6 до 15 март.

Още един рожденик днес. Голямото драконче на 10 години.

# 296
Прекалено ми е кафяв тоалета днес, но за събитието си е добре. Иначе роклята като модел ми допада много.

# 297
Ингрид Александра в затворения си Instagram акаунт заема категорична позиция срещу пресата.
Този текст вероятно не издържа „VG теста“. Щеше да бъде разглобен и използван срещу мен“, пише принцеса Ингрид Александра в публикация, публикувана в четвъртък.

Не става въпрос за някакъв проблем, нито за Мариус, нито за мама или татко, нито за Магнус. Става въпрос за лични нападки. Може да се отнася за всеки. Но често се отнася и за нас. Реших да го публикувам тук. Защото полудявам. Кога е достатъчно“, пише тя на близо 800-те си последователи.

NRK поиска коментар от двореца, но оттам не желаят да коментират публикацията.

В публикацията Ингрид Александра пише, че е създала мисловен експеримент.

Тя пише още, че е мислила за този мисловен експеримент от няколко години.

Принцесата се обръща към „вие“ и моли „вие“ да си представите, че сте обвинени в убийството на някого в медиите. Въпреки че „вие“ не сте убили никого, се създава впечатлението, че „вие“ сте убили някого.

Освен всичко друго, защото заглавията в медиите относно обвинението са насочени към това „вие“ да се защитавате от медийна буря и от обвиненията.
"Вие“ също има подкаст, който е критикуван. Въпреки че сте съгласни, че е важно за демокрацията тя да може да бъде критикувана, има съмнение, че „Вие“ казвате, че подкастът няма нищо общо с обвинението в убийство.

Тя пише, че „вие“, въпреки че сте били обвинени в убийство, без да са представени никакви доказателства, сега трябва да приемете, че цялото ви минало се разследва.

Принцесата завършва текста с думите: „Важно е да не правиш твърдения, за които нямаш основание".

https://www.nrk.no/norge/ingrid-alexandra-pa-lukket-instagram-ko … t-nok_-1.17757109

Кралският експерт Оле-Йорген Шулсруд-Хансен е критичен към публикацията в Instagram, която NRK споменава.

– Жалко е да публикува това в Instagram сега. В същото време човек може да разбере, че принцесата, от човешка гледна точка, трябва да изрази чувството си на неудовлетвореност – както като малка сестра, така и като дъщеря, казва Шулсруд-Хансен пред VG.

Той казва, че моментът на публикацията не е най-подходящ.

– Нямат ли достатъчно ресурси комуникационният екип в двореца, ако няма да отговорят на това сега? Не сме чули нищо от двора от събота. Вероятно работят усърдно, за да овладеят ситуацията. Тогава е жалко, че принцесата публикува подобен пост сега, казва той.

Нова буря за норвежкото кралско семейство.
Странен пост от принцесата, идва ѝ нанагорно, че вече нямат протекция в медиите.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 19:33 от Tinо

# 298

Тези двамата винаги се движат в идеален синхрон.

Много хубава е роклята на Катрин, харесвам такива изчистени и елегантни модели. И какво красиво палтото, страхотна линия има! На мен пък точно подплънките много ми харесаха, много интересен силует създават. Много е хубаво и колието ѝ.

# 299
Принцесата няма здрава преценка. Не е момента точно сега да публикува подобни постове, постига обратния ефект и хората сега ще се възмущават и от нея.
Цялото семейство сякаш си живеят в тяхна вселена ...
Катрин е с ново колие:

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 22:05 от Elyon R.

Общи условия

Активация на акаунт