Кралски работи и клюки - Февруари 2026

• 29 523
  • 491
  •   15
Отговори
# 450
Дори не знам как да нарека това - отчаяние или пореден опит за натиск?!
Леле, пращат писма да предупредят другите патронажа да не се откажат от Метте.

# 451
Верчето, според мен се сепнаха като започнаха първите да се отказват. Това е голям срам и позор за Метте-Марит. Човек става покровител на организация, за да я възвиши и даде положителен тласък и внимание. В нейния случай организациите се чувстват обратното, че имайки нея за покровител влияе зле на имиджа на организациите.

Това е отчаян опит от страна на Двореца да разубеди останалите да последват примера на махналите я за покровител и организацията, която я замрази като покровител за срок от 1 година.

Излезе и факсимиле на писмото. Дословен цитат на думите на Хокон - как имала нужда да се съвземе, щяла да даде обяснение по-късно, колко й е трудна ситуацията. Дословен цитат на Хокон просто от неговото изказване на 6 февруари пред медиите.

Явно комуникационния отдел на Двореца е написал едно съобщение от 3 реда, които Хокон е научил наизуст и издекламира пред журналистите, а служител на Двореца е написал в писмата до организациите.

Също много елегантно пишат, че ако тя тогава е знаела това, което се знае сега за него, никога не би имала контакт с него. Да, тогава през 2019 не се знаеше толкова много за него, колкото сега. И през 2011, когато се запознават, не се знаеше толкова много. Но се знаеше достатъчно, защото вече беше осъден веднъж преди да се запознят. И тя го е проверила в Гугъл и не изглеждало добре по нейни думи.

Значи нямат намерение да ''сложат всички карти на масата'', а продължават да замазват. Явно основната линия е, че не е знаела, не е разбрала, не е осъзнала нито след пускането на Гугъл през 2011, нито през 2019, когато я питаха директно и тя каза, че съвсееем повърхностно и бегло се познават.

Метте-Марит копае надолу.

# 452
Скандалът има две плоскости - известни се привличат при богати и известни, под това втората плоскост на престъпност. Има параден  вход  и дейности в мазето. Въпросът е кой къде  е бил.
 За някои  е било  отворена врата към  елита ,за други - покрити с елита за дейностите си.  Не  е прецедент,  и предишни скандали са на такъв  принцип.
 Да покажат престъпно държание, да осъждат, защото без доказателства съсипват животи.

# 453
Дори не знам как да нарека това - отчаяние или пореден опит за натиск?!
Според мен си е натиск, особено като се вземе предвид разкрития дългогодишен натиск над медиите да не пишат нищо негативно за кралското семейство.

# 454
Защо да са закъснели действията? Сега има информация за препращане доклади, сега реагират с готовност за.сътрудничество.
За София стана ясно само, че им е била добре позната, някак свойски я обсъждаха. Това не я прави укорима за нещо на този етап. Жената явно се е извинила, че е поддържала някакви връзки, защото обществеността ще очаква някаква реакция, а не от норвежкия тип. Но това , поне за мен, не я прави виновна за нищо.

# 455
София си мисля, че наистина не е знаела и е нямало как да знае за тази част от дейностите на Епстийн. Всъщност, то не е много ясно каква я допирната им точка. Ясно е, че са те познавали достатъчно, за да я обсъждат така.
Имала е моделска кариера, тоя от тези среди си е набирал "материал". Но поне доколкото видях, в извадената кореспонденция до момента София фигурира на една снимка, при това очевидно пратена от друг човек. Вероятно в е броил за твърде стара.

# 456
За София не мисля, че е имала директен контакт с Епстейн. Друг човек е говорил на Епстейн за нея и е пратил снимка. Ако е само това, то не мисля, че тя е виновна с нещо.
Изобщо не е била ситуацията на Метте-Марит и близкото приятелство.

# 457
  • София

Максима е решила да облече целия си бежово-кафяв гардероб, за да ѝ отива на оранжевия шал 😂

# 458
  • Някъде там

Максима е решила да облече целия си бежово-кафяв гардероб, за да ѝ отива на оранжевия шал 😂
Аз тъкмо я похвалих ти сега ми разби мнението. JoyДа гамата не ме кефи, но и петте дни беше много хубаво облечена и с хубави прически. И сиво и синьо и бяло и оранжево и керемидено имаше..
Една стара снимка
Днес май са си тръгнали ?
Гледам че са пуснали обощаващ клип.
https://www.instagram.com/reel/DUlQvRXDZAr/
Страхотен клип..Heart Eyes
Вилем и "дъщеря му"..
https://www.instagram.com/p/DUloI_1jREc/

Тук са повечето. Алберт е с компания днес.

Яка снимка на Карл-Густаф

Доня София за два месеца се състари и смали сякаш. Но, е хубаво, че е прекъснала траура, да е сред хора е добре за нея.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 23:28 от daviz

# 459
Пропуснала съм, че от началото на 2026 г. белгийското кралско семейство е изправено пред бюджетни ограничения. Има взето решение кралското домакинство да съкрати разходите си с 6 милиона евро до 2029 г. С по 1 милион евро годишно през 2026 и 2027 г. и да достигнат до 2 милиона евро през 2028 и 2029 г.
(Уикипедия)

И братът на белгийския крал, принц Лоран е споменаван в досиетата на Епстийн. Той твърди, че не е имал връзки или каквото ми да е било близки контакти с него. Изглежда Епстийн се е опитал да го привлече в мрежите си. Без успех.
Нидерландци, датчани, люксембургци и испанци май остават извън "приятелската му групичка"? Засега!

# 460
В последния си ден в Саудитска Арабия, принцът на Уелс посещава Службата за опазване на дивата природа и биоразнообразието в природния резерват Шараан в Ал-Ула, за да се запознае с важните инициативи за опазване на местната дива природа и ландшафт на страната.

# 461
  • Някъде там
А защо? Колко са получавали, че свиват бюджета, обикновено се увеличва ?

Анри и Мария-Тереза ще празнуват 45 години брак на 14 февруари.

Като мъничка порцеланова фигурка е тук..

Шведа се радва на златен медал. Дано само не са като френските..

# 462
  • Glasgow
Птица, то има още файлове да излизат Simple Smile може и други рояли да излезат.
Аз съм пропуснала във времето кога вече няма напрежение със Саудитска Арабия? Преди години Меган я разпънаха таблоидите, че носила някакви обици от този принц (след убийството на журналиста)дето сега е по снимки с принц Уилям.

# 463
Друг е този принц на снимките с Уилям. Явно има някаква официална промяна към СА. Наскоро имаше и някакви съвместни срещи с тях и американците и ми направи впечатление.

# 464
  • Glasgow
Имаше го и с този дето дал на Меган обици, аз не ги различавам много като са с техните облекла, ама този на Меган по висок, вчера май го имаше,
ред.

Общи условия

Активация на акаунт