Кралски работи и клюки - Февруари 2026

• 35 520
  • 624
  •   15
Отговори
# 585
  • София
Много харесвам как остарява Херцогинята на Единбург- много елегантно
Но определено комбинацията от цветовете на този тоалет я прави много бледа

А както казах по-горе много обичам кафявото......

За нея са подходящи определено цветове в синята гама,като другата рокля
/жалко че няма по хубава снимка, да се види/

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 13:52 от vnd

# 586
Матилде вчера на среща с докторите Мартин Пикар и Евандро де Азамбужа по повод 50-годишнината на Белгийското дружество по медицинска онкология (BSMO), белгийската професионална асоциация на онколозите.
Асоциацията е основана през 1976 г. и се ангажира с предоставянето на отлични онкологични грижи в Белгия. По този начин тя иска да продължи да се бори ефективно с рака – хронично заболяване, което става все по-лесно лечимо, но поради застаряването на населението и съвременния начин на живот се среща все по-често.

Принцеса Леонор от Испания ще стане първата кралица на страната от повече от 150 години насам, но коя беше нейната предшественичка, Изабела II :

Кралица Изабела II на Испания, прабаба на Леонор, управлявала от 1833 до 1868 г., когато абдикирала в полза на сина си Алфонсо XII. Въпреки че управлявала повече от три десетилетия, времето на Изабела на трона било белязано от политически вълнения и гражданска война.
Родена през 1830 г., Изабела е по-голямата дъщеря на Фердинанд VII от четвъртата му съпруга Мария Кристина. Пътят към бащинството за испанския крал е бил дълъг и труден. Първата съпруга на Фердинанд е имала две бременности, които са завършили с аборти, преди да почине от туберкулоза. По-голямата му дъщеря от втората му съпруга е починала в ранна детска възраст, а втората му дъщеря е родена мъртва; майка ѝ не е оцеляла след раждането. Фердинанд не е имал деца от третата си съпруга.
Преди раждането на Изабела, Фердинанд VII публикува Прагматичната санкция, която позволяваше на дъщерите да наследяват испанския трон, както и на синовете. Така, когато Изабела се ражда през 1830 г., тя е обявена за престолонаследница. Този ход се оказа умен. Фердинанд умира през 1833 г., като оставя двугодишната си дъщеря за кралица. Въпреки това, нейният чичо, Дон Карлос, и неговите поддръжници отказват да признаят жена за монарх. Това предизвикателство в крайна сметка води до избухването на Карлистките войни.
През следващите 10 години майката на Изабела, Мария Кристина, и генерал от времето на войната изпълняват функциите на регенти. През 1943 г. Изабела е обявена за пълнолетна. Нейното царуване обаче не е гладко. Нейното правителство е доминирано от военни политици, а либералната опозиция срещу авторитарния режим все повече се насочва към кралицата.
Бяха повдигнати и въпроси относно личния й живот. През 1846 г. Изабела се омъжи за Франсиско де Асис, херцог на Кадис, но техният брак не беше щастлив и слуховете за извънбрачни връзки нанесоха вреда на репутацията на кралицата. Изабела забременява 12 пъти, но само пет от децата ѝ оцеляват до зряла възраст; разпространяват се слухове, че Франсиско не е баща на всички – или на никое – от децата им. Двойката решава да живее разделена. Това, в съчетание с нейната видима политическа безразличност, нанася допълнителен удар на каузата ѝ. В крайна сметка Изабела е принудена да избяга в изгнание след успешната революция през 1868 г.
Испанската кралица се установява в Париж, където през 1870 г. абдикира в полза на най-големия си син, който става Алфонсо XII, известен като „Миротворецът“. Той се възкачва на трона през 1874 г., но управлява само 11 години, до смъртта си през 1885 г. Съпругата му, Мария Кристина, е бременна по това време и синът им, Алфонсо XIII, става крал при раждането си през следващата година. Мария Кристина продължава да бъде регент, докато синът им навършва пълнолетие през 1902 г. Баба му, Изабела II, умира във Франция две години по-късно.

Интересна история, благодаря! Ехааа, 150 години без жена на престола. Радва ме фактът, че голяма част от престолонаследниците на Европа са жени.

# 587
  • София
И на мен ми харесва задаващата се женска вълна...но ще имаме проблеми с принцовете-консорт, ако искат да стават крале Joy

# 588
И на мен ми харесва задаващата се женска вълна...но ще имаме проблеми с принцовете-консорт, ако искат да стават крале Joy

Мъжка му работа. Дано принцесите си намерят съпрузи с по- малко его и повече достойнство.

# 589
Хареса ми Матилде и вчера и днес особено Simple Smile

Е, бъдещите кралици може и съпруги да си намерят Simple Smile кой знае. Ще модернизират съвсем монархиите Simple Smile само с наследниците как ще е, ще бъде интересно Simple Smile

# 590
Мисля, че принцовете по кръв вече не са толкова много, така че избраните няма да имат големи претенции. Знаем, че Филип е бил много обиден заради титлата си. Датският Хенрик също.

# 591
  • Някъде там
 За това не съм се сещала.
За сега само Даниел имаме като пример за принц, който ще стане принц-консорт.
Той ми изглежда много подкрепящ не само Виктория, но и самата институция, което също е важно.

Този Анри остарява като "старо вино"..

Награждаваше златните медалисти при танцовите двойки, които хич не бяха за златото, ако питаха мен..

Хареса ми Матилде и вчера и днес особено Simple Smile

Е, бъдещите кралици може и съпруги да си намерят Simple Smile кой знае. Ще модернизират съвсем монархиите Simple Smile само с наследниците как ще е, ще бъде интересно Simple Smile
В Холандия може Joy но не вярвам..

Птица, Хенрик даже се отказа от консорт и си остана само принц Хенрик, след пенсионирането си. Там консорт го обвързват с работатата която вършат за самата институция и след пенсиониране, не е било проблем явно. Много протестираше той срещу правилата.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 14:39 от daviz

# 592
Уау, какви мускули изкара тази мацка.

Един сигурно тъп въпрос- според вас Анри боядисва ли се Joy На 70 години и с толкова малко бели коси.

# 593
О, да, боядисва се, според мен.
Но определено с остаряването става по-симпатичен и той. Някои мъже са късметлии в това отношение. Всъщност повечето крале в момента са така.

# 594
Според мен, не се боядисва. Има си такива щастливци, остаряват бавно и хубаво.

# 595
  • Някъде там
Уау, какви мускули изкара тази мацка.

Един сигурно тъп въпрос- според вас Анри боядисва ли се Joy На 70 години и с толкова малко бели коси.
Е защо да е тъп, нормално е да се зачудиш, може и да се боядисва, не мога да преценя.
Аз все забравям, че е на 70, даже и 60 ми е трудно да му дам.
Тя косата му е сиво руса и зависи от светлината явно.

Тук при смяна на трона. Гийом има повече бели коси.

Фелипе и Летисия председателстват церемонията, с която Автономният университет на Мадрид (UAM) отдава почит на Франсиско Томас и Валиенте по повод 30-годишнината от убийството му от терористичната организация ЕТА.
Летисия явно много си го харесва този гащеризон. Много често е с него.

Фелипе и Летисия,не се боядисват със сигурност Grinning

Грижовен татко Heart Eyes

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 15:17 от daviz

# 596
  • Glasgow
Близначките Спенсър на бал на Виенската опера. Много ми харесва зеленото бижу👑

# 597
Не мога да преценя, май не се боядисва. Има и завидно количество коса....И на мен ми е симпатично зеленото бижу и май нищо друго по снимката. Има ли някаква промяна в близначките? Преди ми се струваха по- хубави, сега са ми едни груби.

# 598
Много харесвам как остарява Херцогинята на Единбург- много елегантно
Но определено комбинацията от цветовете на този тоалет я прави много бледа

А както казах по-горе много обичам кафявото......

За нея са подходящи определено цветове в синята гама,като другата рокля
/жалко че няма по хубава снимка, да се види/

Ето роклята при предишни носения.

# 599
О, Давиз, кой е таткото?

Може и да сте прави и да не се боядисва, пффф, да му завиди човек.

Общи условия

Активация на акаунт