Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 9 720
  • 295
  •   3
Отговори
# 270
Eurovision Fans
: 🇧🇬 Според 12xal гръцкият отбор, известен като DreamTeam, ще работи по влизането на България за "Евровизия 2026".
Димитрис Контопулос ще бъде автор на песни, а постановката на изпълнението ще се занимава от Фокас Евангелинос.

Сега вече май става ясно защо имахме гъркиня в журито. А тя и не скри пристрастията си към Дара.  Нищо чудно и песните да са готови. То направо с бели конци съшито.

И въпреки това… успех на Даринчето.

# 271
Накрая знаете ли какво ще излезе - България е решила да участва, измислили са този абсурден конкурс, свързали са се с ДриймТийм и те са казали: супер, надяваме се да е Дара! … и БНТ са омазали положението, за да се подмажат, та го отнесоха изпълнителите.

Дрийм Тийм доста работят с Киркоров (имат песни заедно за Русия и Молдова), ако на някой му се влиза в конспирации, ще ми е интересно да чета, защото не съм доволна Close Joy

# 272
Гугълнах ги, нямам мнение.
Сценичното представяне на участниците им е много ефектно, но ще има ли пари....Иначе на Дара много ще и отива нещо по-мащабно.
Песните от последните им години не са нищо особено.

Тя и вокалната педагожка в журито била от тях, а Дара януари месец е била в Атина точно при нея. Има снимки, не е конспирация.

За повече конспирации няма мнение. Каквото-такова, дано има късмет с хубава песен Дара, иначе не се съмнявам, че ще се справи на сцената.

# 273
Аз се надявах да вземат шведи за направата на песента, или поне онзи румънец с който Дара вече е работила. Нещо мелодично с неособено проникновен, но забиващ се в главата текст очаквах и щях да съм доволна. Леко се притеснявам, че с този състав ще се получи по-скоро кич и гротеска. Съжалявам, ако някой тук ги е харесвал, но повечето изпълнения на Молдова и Русия (преди да им бият шута) този век по-скоро влизаха в графа изпълнение в гей клуб за 50+ годишни.

# 274
Аз доколкото видях с Русия са участвали със Сергей Лазарев, за Молдова не съм видяла.
Но за този район продуцент е Киркоров, което пък остава отпечатък на представянията. Все пак Саня и Дара са с къде по-добър вкус.
Повечето участия са им с Гърция и Кипър.

Но и на мен да ми старомодни, въпреки добрите класирания.
Ще се радвам да прочета повече подробности.

# 275
Никак не съм доволна от този "дрийм тийм". Разгледах надълго и нашироко портфолиата им - съвсем нормално е "златните" им години да са назад във времето, единият е на 63, другият на 54 Rolling Eyes
Само с опит и рутина не става, за модерна музика и модерен пърформанс трябват свежи идеи и съвременно мислене. В едно от най-добрите в последно време представяния според мен - това на Немо през 2024, всички замесени са между 30 и 40 години. И в другите екипи на песни, които са ми допаднали, също преобладават хора в по-активна възраст.

Може би изборът е стратегически - вместо с впечатляващо представяне, да мръднем напред посредством индулгенции заради уважаваните ветерани, които да завъртят там някакви вътрешни игри. Rolling Eyes
Ще поживеем, ще видим.

# 276
Опитвам се да не се поддавам на конспирации, но попаднах на изказване на Петя Буюклиева, която освен че хвали Михаела Маринова във всички аспекти и я определя като най-добра в селекцията, споменава, че Дара се е отказала от Гласът на България, явно знаейки че ще е заета с подготовка и участие по това време.

# 277
Михаела Филева е публикувала позиция относно националната селекция:

# 278
Ама те май пак ще участват със същия екип, избутването на гърците е за параван.

Според AL (доста го повъртях), композитора Димитрис Контопулос:

Гръцкият композитор и продуцент Димитрис Контопулос е ключова фигура в най-успешните участия на България на „Евровизия“, като част от т.нар. „Dream Team“ (заедно с Фокас Евангелинос);
1. При Поли Генова (2016): Той е един от основните автори на музиката и аранжимента на "If Love Was a Crime". Името му стои официално в кредитите на песента заедно с Борислав Миланов и Себастиан Арман;
2. При Кристиян Костов (2017): Там той не беше водещ композитор (песента е дело основно на Борислав Миланов и екипа му от Symphonix), но Контопулос беше част от творческия консултативен екип и подкрепи продукцията чрез своите контакти и влияние в "Евровизия";
3. Третата българска песен, в която Димитрис Контопулос има пряко участие като композитор и продуцент, е „Bones“ (изпълнена от групата EQUINOX на Евровизия 2018. Контопулос е официално вписан като един от композиторите на песента заедно с Борислав Миланов и членовете на неговия екип от Symphonix.

И още:
През януари 2026 г. в социалните мрежи изтекоха кадри от творчески лагер за писане на песни, на който присъстваха едновременно представители на Symphonix (екипът на Миланов) и Dream Team (екипът на Контопулос). DARA беше основният артист в центъра на тези сесии. Такива лагери са стандартна практика за мащабни проекти, където се търси съвместно творчество.

Да не се окаже, че всъщност ще си работят същите екипи, но на преден план сега ще избутат гърците, още повече че той за момента не е обявил да е ангажиран с друг проект и да не се намила за Миланов.
Оказва се, че Саня отдавна работи и с тях.

# 279
Ама те май пак ще участват със същия екип, избутването на гърците е за параван.

Според AL (доста го повъртях), композитора Димитрис Контопулос:

Гръцкият композитор и продуцент Димитрис Контопулос е ключова фигура в най-успешните участия на България на „Евровизия“, като част от т.нар. „Dream Team“ (заедно с Фокас Евангелинос);
1. При Поли Генова (2016): Той е един от основните автори на музиката и аранжимента на "If Love Was a Crime". Името му стои официално в кредитите на песента заедно с Борислав Миланов и Себастиан Арман;
2. При Кристиян Костов (2017): Там той не беше водещ композитор (песента е дело основно на Борислав Миланов и екипа му от Symphonix), но Контопулос беше част от творческия консултативен екип и подкрепи продукцията чрез своите контакти и влияние в "Евровизия";
3. Третата българска песен, в която Димитрис Контопулос има пряко участие като композитор и продуцент, е „Bones“ (изпълнена от групата EQUINOX на Евровизия 2018. Контопулос е официално вписан като един от композиторите на песента заедно с Борислав Миланов и членовете на неговия екип от Symphonix.

И още:
През януари 2026 г. в социалните мрежи изтекоха кадри от творчески лагер за писане на песни, на който присъстваха едновременно представители на Symphonix (екипът на Миланов) и Dream Team (екипът на Контопулос). DARA беше основният артист в центъра на тези сесии. Такива лагери са стандартна практика за мащабни проекти, където се търси съвместно творчество.

Да не се окаже, че всъщност ще си работят същите екипи, но на преден план сега ще избутат гърците, още повече че той за момента не е обявил да е ангажиран с друг проект и да не се намила за Миланов.
Оказва се, че Саня отдавна работи и с тях.
Тази справка явно е правена с Chat GPT, защото е абсолютно грешна!
If love was a crime е с автори Поли Генова, Борислав Миланов, Себастиан Арман, Йоасим Першон. В продуцентските кредити има и още едно име - Мартин Шеер. Няма гръцки имена!
Beautiful mess e с автори Йоасим Першон, Борислав Миланов, Себастиан Арман, Алекс Омар и Александър Блай. Няма гръцки имена!!
Bones e с автори Борислав Миланов, Брандън Кембъл, Йоасим Першон и Даг Лундберг. В миксинга са работили още Патрик Кумменекер и Зино Микорей. НЯМА ГРЪЦКИ ИМЕНА!!!

Гърци никога не са работили по нашата сценография! Шведката Саша Жан Баптист (Лорийн 2023) работеше с Кристиан и Equinox.
За лагера няма да проверявам участието на Симфоникс и Дрийм Тийм, но има ли значение като и Прея например беше на този лагер.
Ако ще "въртите" AL (wtf is AL), за да си докажете тезата, значи тезата ви не е правилна.

# 280
Ок, въртях го да видя дали не лъже защото и аз му нямам особено доверие.
Явно ме е излъгал най-нагло въпреки задаването на контриращи въпроси.

В края на месеца всичко ще се разбере.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 10:18 от flambe

# 281
# 282
  • Пловдив
Според мен класирането на Кристиан Костов се дължеше в голяма част на него, а не толкова на песента. Не че песента не ми харесва, но не е и нещо толкова впечатляващо.
Относно песента на Дара, аз силно вярвам, че тя ще е един от създателите. А тя определено има усет за мелодии, които да станат популярни.

# 283
Може и румънци да участват? Дара се е тагнала от Румъния.
Скрит текст:

# 284
Според мен класирането на Кристиан Костов се дължеше в голяма част на него, а не толкова на песента. Не че песента не ми харесва, но не е и нещо толкова впечатляващо.
Не само. Тогава Русия беше дисквалифицирана и реално като не участва Русия, Кристиан Костов обра целия руски вот, както и този на бившите републики (без прибалтийските), които традиционно гласуват за Русия. А междувременно Филип Киркоров беше направил огромна реклама на българската песен в Русия, Молдова, Беларус, като изтъкваше, че Кристиян има двойно гражданство (наполовина руско), че е участвал във Фабрика звëзд, а и че Дима Билан му е бил треньор в този формат. С две думи: нямаме си наш представител, тази година гласувайте за нашето момче, което е наполовина и  българче.
Отделно и вот от много други държави, заради силната песен и изпълнение.

Понякога една съща песен би се класирала на различно място, ако участва в различни години. Зависи кои гласуват за тебе на полуфинала, след това зависи, кои от големите държави са отпаднали и т.н.

Само давам пример как спечели Азербайджан през 2011.  
Скрит текст:
Песента не е нищо особено, но... огромна реклама правиxа в цяла Европа. Елдар и Нигяр  гостуваxa във всички държави от теxния полуфинал, а и не само. От нашата делегация, където и да отидоxa, после казваxa "навсякъде виждаxме следите от Азербайджан, такава реклама..." . През 2011 не участва и Турция  в конкурса. Обикновено Турция обира гастербайстерския вот, винаги 12 точки от Германия, често по 10 или 12 точки (от СМС-ите) от Швейцария, Нидерландия, Австрия, Франция, както и мюсюлманска Босна.  Така или иначе Азербайджан е тюркска държава, с 90% препокриване с турския език. (Само споменавам, че по азербайджанските телевизии, когато пускат турски политик, например Ердоган, няма превод, няма субтитри, няма дублаж), често ползват един израз "iki ülke - bir millet" (две държави - един народ), във ФБ много азербайджанци си слагат този израз на корица.   Обстоятелствата така се стекоxa 2011, че всички, които до предната година традиционно гласуваxa Турция, този път си дадоxa вота за "Малка Турция", тоест за Азербайджан.  Плюс нелоша песен.. И така.
Щастливо стечение на обстоятелствата.

Общи условия

Активация на акаунт