Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 7 404
  • 251
  •   4
Отговори
# 225
Моята мадама тази сутрин си разсъждава на глас "искам да уча английски с някакъв "завъртян" друг език, може би испански или френски. Много харесвам тяхното "р""😆😆😆

# 226
  • София
Здравейте! Качвам ключ с отговори от пробния по БЕЛ на Регалия.

# 227
Мен ме е яд, че в Пловдив и в двете ЕГ няма втори испански или италиански. В ЕГ "Иван Вазов" предлагат тези езици като първи, но втори език им е безполезният руски. А в ЕГ "Пловдив" единственият вариант за втори език е немски.

# 228
  • shumen
При нас втори Испански няма никъде или поне аз не знам.
И да си похваля детето по ИУЧ МАТ имаха да правят проект върху построения с линийка и пергел и изкара 5.Вчерашното наказателно контролно по МАТ им го е опростил господина и казал,че за сега оценките няма да им нанесе.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 19:41 от danaeka

# 229
  • пустинята Гоби
Проект по БЕЛ за построения с линийка и пергел?

И при нас почнаха контролните, няма спокойствие. Бяхме на ски 3-4 дни, хубаво беше, ама свърши.

# 230
  • shumen
Mimi Rose,аз съм в грешка.Проекта е по ИУЧ МАТ.
Контролните не са започнали още,но предстоят.

# 231
Нещо полезно от нашата прекрасна Дидева - https://dideva.alle.bg/p/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0 … 7DyGdIYG2L7WcgYyA.

Дидева, ако четеш, да знаеш, че липсваш🫶❤🩷!

# 232
Току що открих, че миналата година е имало ден на отворените врати в НПМГ на 28 март.
Макар, че не знам, дали за там е необходим ден на отворените врати...

# 233
  • София
Макар, че не знам, дали за там е необходим ден на отворените врати...
Това в какъв смисъл? Аз ходих миналата година с наборката. Имаше известни колебания за една от паралелките. Мога да кажа, че много добре са им организирани. Виждат се завършващи ученици (представят профилите), преподаватели, специализираните кабинети по природни науки.

# 234
  • пустинята Гоби
Сигурно в смисъл, че е желано училище и няма нужда да се рекламират. Прави им чест, че не ги мързи да организират нещо подобно.

# 235
Аз водих моето дете в НПМГ на отворените врати и тя се отказа да кандидатства там, а имаше някакви аспирации към паралелката с физика.
 Сега не съжалява, че не го е писала, има бивши съученици там, говорят си и си споделят.
 Така че, има полза, и то голяма от тези отворени врати.
 Аз ходих на отворените врати на СГСАГ и като огледах обстановката, реших, че е страхотно училище, но няма да понесе на моето дете, съответно не го писахме, и не сбъркахме

# 236
Здравейте,

Нова съм в групата, но реално детето ми е 6 клас и просто ми беше любопитно как върви в седми с подготовката за НВО. Имам момче с големи амбиции, но много го мързи и някак не разбира, че ако не се стегне нищо няма да стане накрая. Той е супер спокоен, че има много време, но аз не мисля така. Очаквах да го удари пубертета, но не толкова рано. Как се справяте с мотивацията на децата? Има ли някое дете, което иска да спира уроци/курсове, само да учи? Също така, тези дни в медиите постоянно се говори за властните и амбициозни майки, заради които синовете може да започнат да взимат наркотици. Вие какво мислите по въпроса? Не се приемам за толкова властна, но не знам къде е границата.

# 237
  • София
То с последното зловещо интервю в медиите на една майка съм сигурна, че всеки нормален родител си задава въпроси за това как общува и как се отнася с детето си. Щом си задаваме въпроси, щом изпитваме съмнения или понякога дори вина - не сме минали границата. Важното е да обичаме и подкрепяме децата си, че без нас ще им е много, много трудно.

# 238
  • shumen
Plan,моя също иска да не ходи на уроци,но аз съм категорична,че не може сам особено по МАТ.
При моя се заредиха контролни.Днес по ИУЧ Български,утре по Биология,другата седмица по География и Химия.

# 239
Здравейте,

Нова съм в групата, но реално детето ми е 6 клас и просто ми беше любопитно как върви в седми с подготовката за НВО. Имам момче с големи амбиции, но много го мързи и някак не разбира, че ако не се стегне нищо няма да стане накрая. Той е супер спокоен, че има много време, но аз не мисля така. Очаквах да го удари пубертета, но не толкова рано. Как се справяте с мотивацията на децата? Има ли някое дете, което иска да спира уроци/курсове, само да учи? Също така, тези дни в медиите постоянно се говори за властните и амбициозни майки, заради които синовете може да започнат да взимат наркотици. Вие какво мислите по въпроса? Не се приемам за толкова властна, но не знам къде е границата.

Може да го запишете на пробни изпити за 6-ти клас (има в Междучасие). Като си види реултатите, ще се стресне малко.
А особено до властните майки, аз съм на мнение, че всеки трябва да работи, а работата на децата е да учат. Ние им осигуряваме всичко, зарязваме буквално живота си, заради този 7-ми клас, а те да се мотаят, не съм съгласна. Друг въпрос е подходът... Истината е, че колко по-спокоен, но твърд в принципите остане човек, толкова по-добре. Моят проблем е, че спокойствието не ми се отдава.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 16:48 от mimi 1234

Общи условия

Активация на акаунт