Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 7 742
  • 267
  •   4
Отговори
# 240
За мен границата е там, където детето позволява. Има деца, които са по-одатливи, други - не толкова. Категорично не трябва да ги оставяме да правят, каквото искат, но и не трябва да ги смазваме от изисквания.
Ако детето е амбициозно, само ще си намери начина да се справи.

# 241
  • София
Едно дете ако е амбициозно и иска да учи, ще го прави и без натиск. Ако пък не иска да погледне, ако ще и на главата са му седим, ще блее в една точка и пак нищо. Не можем да ги оставим да правят, каквото си искат, но няма полза и от прекален контрол. Аз не крещя, не се карам, просто доста им говоря.
 Голямото дете все ми се виждаше, че не учи, а искаше да остане в СМГ и ми изглеждаше, че няма да стане. Не съм купувала сборници и помагала, само на курса каквото учат по БЕЛ,. По МАТ си решаваха доста в училище и 1 седмично го пусках при една учителка да следи положението , че с този мързел. Тя даже ми е казвала, че и теорията не си знае понякога, но накрая имаше по  96т.
  Малкия е по-кофти комбинация, защото хем го мързи, хем не е амбициозен, а е и доста  притеснителен, но всеки с късмета си.
 Училища бол, все някъде ще учат, няма да останат ненаучени. Не мисля, че трябва да пренасяме нашите страхове и амбиции на тях. Всеки си има път. Важното е да са здрави физически и психически, пък другото ще се нареди.

# 242
За Пловдив:

https://trafficnews.bg/plovdiv/utvardiha-plan-priema-sled-7-klas … sialnosti-369453/

Някой може ли да пусне линк към утвърдения план-прием?

# 243
Най-важното е да намерите преподавател, който харесва на детето и е приемлив и според вас. Моята е много доволна от преподавателя по математика. Винаги казва - аз като отида при господина ще ги разбера нещата. Той много добре обяснява. Същото у и по БЕЛ. Само веднъж е казвала, че не и се ходи, но защото е била уморена. Като се сети, че ще пропусне нещо важно и ще го учи сама и се стяга. Аз я освободих от училище днес и утре. В училище бяха струпали четири контролни по География, История, Физика и Биология + опълченците наизуст. Преглежда днес учебника по Биология на Просвета и преговаря за олимпиадата. Доста неща не знае Sad

# 244
  • София
За Пловдив:

https://trafficnews.bg/plovdiv/utvardiha-plan-priema-sled-7-klas … sialnosti-369453/

Някой може ли да пусне линк към утвърдения план-прием?

Няма още утвърден план-прием. Това утвърждаване, за което се говори в статията, е на областната комисия по заетостта. Това е междинен етап. Когато се утвърди, ще бъде публикуван на сайта на РУО.

Излезе заповедта за изменение на заповедта за интегрираното НВО https://www.mon.bg/nfs/2026/02/zap546-izm-zap2073-format-nvo_12022026.pdf

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 18:00 от sanaka

# 245
Каква е вероятността да го утвърдят в този вид, без промени?

# 246
  • София
Голяма. И по-напред писах, че проектите обикновено се утвърждават в непроменен вид, а качените в infopriem можем да ги приемем за проект.

# 247
Голяма. И по-напред писах, че проектите обикновено се утвърждават в непроменен вид, а качените в infopriem можем да ги приемем за проект.

Размина ни се тази година, отдъхнах си - В таблицата от Дидева, училището, което съм набелязала, е останало с миналогодишния прием.

# 248
На страницата на МОН има публикуван модел на НВО по математика.

# 249
Да, пускам линк тук.
https://www.mon.bg/nfs/2026/02/model-nvo-matematika-7kl_12022026.pdf

Не виждам нещо ново.

# 250
Защо НТГ Пловдив е съкратила една паралелка? Много странно! Не им липсват кандидати със сигурност. Така балът ще се вдигне още повече. Жалко.

# 251
Да не би да е свързано с онова едносменно обучение,дето го задължаваха преди с някакъв срок? На тях директорлстаним почина, сега е нова, може да е свързано с това. Новите се поддават на всякакви натиски. Имам много близка, която е учителка там и доста се занимава организационно ,ще я питам.
П.с. питах, заради едносменния режим е
Ох, ще почина . Догодина ще съкратят още 1 паралелка. Догодина ще бъдат нови специалности с Новите учебни планове (зелени политики и глупости), които писаха тази година, за да вземат парите по ПВУ и натискат учителите да го въведат. Така че ситуацията е ужасна. Аз ще се гръмна вече.
Защо НТГ Пловдив е съкратила една паралелка? Много странно! Не им липсват кандидати със сигурност. Така балът ще се вдигне още повече. Жалко.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 19:52 от Antisneji

# 252
plan b, шестокласникът има ли пропуски? Ако правилно разбирам поста ти, най-вероятно няма. Мързелив не значи незнаещ. Ако учителите на твоето са взискателни, класът добър и няма проблеми с материала - слагай спирачка засега. За 7 клас не се наемам с мнение, моето дете не ходи на школи и уроци по БЕЛ и математика. Ходи на други, които са му по-важни.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 00:14 от Detelina S

# 253
  • София
Новото е, че всички 7 задачи с кратък свободен отговор са по математика.

ПП. В 17:50 още не беше качен новият модел. Работят хората, не се шегуват.

# 254
  • shumen
Мина родителската среща при нас.Питаха класната имат ли някакви оплаквания учителите и каза,че единствено,че пишат много нечетливо всички и това ще доведе до проблеми на НВО.Говорих,говорих досега на моя и дано има ефект.
Jsed,нашите по БЕЛ са още на "Една българка".Дано им остави госпожата по БЕЛ "Опълченците на Шипка да го учат ваканцията,че ако сега трябва не виждам моя кога ще го научи.

Общи условия

Активация на акаунт