Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 8 798
  • 297
  •   5
Отговори
# 285
Момичета, на първи модул по МАТ , какъв е максимума на точки?

# 286
  • София
65 точки
При желание за по- разнообразен изпит естествено, че може да се вмъкне от съставител
 на пробни/НВО и координатна система  от 6 клас в съчетание със седмокласен материал. Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 12:35 от Просто русалка

# 287
Моля ви за съвет. Иска ми се да запиша сина ми на пробен по математика в края на февруари в София. Вариантите са Примерно (22.02), ПЧМГ (22.02 - за тази дата не е посочено, че е по формата на НВО) и Регалия (online). Знаете ли каква е трудноста на пробните изпити по математика в ПЧМГ (например сравнено с Междучасие и СМГ)? Не съм срещала във форума мнения за задачите в Примерно/EasyMath.

# 288
Ако не е посочено, че изпитът на ПЧМГ е по формата на НВО, е с по-висока трудност и е пробен за техния приемен изпит. Ако детето  няма интерес към училището, не бих го записала точно на него.
От посочените пробвайте с Регалия online. Техните изпити са най-близо до реалните, от школата предоставят добра статистика и опитът ми показва, че обичайно на реалното НВО децата постигат с 5-6 т.отгоре.

# 289
Ако не е посочено, че изпитът на ПЧМГ е по формата на НВО, е с по-висока трудност и е пробен за техния приемен изпит. Ако детето  няма интерес към училището, не бих го записала точно на него.
От посочените пробвайте с Регалия online. Техните изпити са най-близо до реалните, от школата предоставят добра статистика и опитът ми показва, че обичайно на реалното НВО децата постигат с 5-6 т.отгоре.

Благодаря!

# 290
В Пловдив - указанията уж не бяха задължителни и изобщо ей така само за проверка, и изненада -училищата се съобразили. Хахаха. Кога ли се е случило някой да се опълчи. Никога никой. Има намаление на паралелките с чужд език с 10%. За търговската гимназия вече знаехме. Между другото, тъй като имам поглед над училището в Куклен , като знам какво деца учат там, удивително е,че паралелката в 8 клас в момента е профил биология и химия. Предполагам,пак е било по давление на някой министър, защото това е смехотворно. Сега с дуалната паралелка ще е по-добре. Между другото,можеше половината да е администрация като за момичетата, а за момчетата да е нещо в строителството-зидари, мазачи. Там момчетата масово от малки се занимават с такива дейности и лятото го работят, работливи са, биха били по-щастливи,ако можеше официално, а не да си губят времето, и без това не учат.
 https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/v-gimnaziite-v-plovdiv … kjrNSSKX6nvj1DS9g

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 14:19 от Antisneji

# 291
  • shumen
Mimi Rose,и моето дете не учи в МГ и аз не мога много да му помагам и затова ходи на уроци по МАТ.Там с госпожата решават задачи и вкъщи пак решава и с за срока има 5.
Гиги,няма опресняване на знанията нито по БЕЛ,нито по МАТ.По БЕЛ нашите са правили 2-3 преразказа и то за домашно,но не са им ги проверявали.

# 292
За съжаление не успях да изчета подробно назад, но влизам да кажа, че има обявен ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ за Джон Атанасов - 05 март.
"Мамино детенце" утре отива на ПИ по математика в СМГ. Днес беше на урок пак там. Да видим какво ще излезе...
Следващата неделя е на ПИ по БЕЛ в образователни технологии.
А между другото - Опълченците на Шипка още не са ги почнали. Май има някакво изоставане госпожата по БЕЛ Sad
По математика тъкмо минаха 1ви признак. Май и там сме назад Sad

# 293
И моето дете ще се яви на ПИ по математика в СМГ, но онлайн (не сме от София). Като трудност как са техните ПИ? По-трудни ли са от НВО?

# 294
На вино и любов да ви върви, момичета!
Wine Glass
Нашето момче препуска по олимпиади, никаква представа нямаме от темпото в училище, не знае докъде са стигнали. Пита ме за 4-ти признак - грешка ли било, ако така запише при доказване на еднаквост на триъгълници. А аз не зная...

# 295
Хубав сън, обикновено в СМГ са по-трудни , но сега с тези постоянни промени в изпитната форма нямам идея какво ще решат. В образователни технологии пуснаха преди Коледа лесен изпит. Сигурно да не стресират децата.
Вие като сте онлайн ще може ли да скриншотнете задачите, за да ги видя веднага след изпита Simple Smile условията имам предвид.

# 296
  • пустинята Гоби
В сборника на Веди има задачи с Питагоровата теорема, сега намерих 3-4 на произволен принцип. Утре ще ги дам на синковеца да ги реши. Като разгледах материала до края на годината, свят ми се зави.
Скрит текст:

# 297
Ние по БЕЛ сме на "До Чикаго и назад". Целият клас единодушно казал на госпожата, че е много скъп о.
По мат сме на трети признак. Уж разбираха, но ще се види по-нататък.все още няма оценки, изпитвания, контролни. Нещо започнаха лежерно втория срок.

Общи условия

Активация на акаунт