Приемане/Неприемане/Критичност - аз ли бъркам в преценката си?

• 4 300
  • 183
  •   12
Отговори
# 105
Я издай тайната как се оправиха нещата в сексуално отношение?

Сигурно ще те отегча, но с разговор. Добре де, с разговори - че проблемите и неудовлетвореността от тях към онзи момент категорично не ме устройват. След това стигнахме до извода, че голяма част от напрежението идва от това, че всеки от нас смята, че трябва винаги да е на разположение за секс. Дори си имахме една закачка (смятах, невинна), че секс в нашето семейство не се отказва. В момента, в който открито си казахме, че няма нищо страшно да си отказваме секс, ако сме изморени и т.н. нещата драстично се подобриха.

Аз бих си задала обратния въпрос - Защо съпругът ми ме 'крие' от  детето си толкова много години.
И не бих родила дете на такъв 'баща'.
Задавала съм си го многократно.

# 106
Омъжена си и не познаваш детето на съпруга си? Сериозно ли питаш как да го накараш да шофира?!

# 107
Е ти си същият инертен човек като твоят мъж само, че не се търкаляте в една посока.
10 години за една книжка.
Потресена съм.
При нас книжка и кола за мен се случиха за 2 месеца.
Както и другите неща вървяха паралелно. И на доста по-голяма скорост.
Затова и си се харесвате. Малки, бавни крачки. Че и мама и тати помагат да не се уморите.
Сега остава да решиш кое ще надделее: удобството да се тътрузите в 2 съседни коридора или риска от челен сблъсък с реалност и търсене на нов партньор с по-мъжки качества?
Това си зависи от твоя характер.
Или приемаш, че от двамата пасивни ти ще си полу-активна и полу-мъж или отиваш на пазара за мъже.
Ако очакваш да се промени...помисли дали и първата му жена не го е чакала да се промени, но с дете изборите стават наложителни и на нея рязко и се е наложило да си търси мъж и баща на детето.

# 108
Е ти си същият инертен човек като твоят мъж само, че не се търкаляте в една посока.
10 години за една книжка.
Потресена съм.
При нас книжка и кола за мен се случиха за 2 месеца.
Както и другите неща вървяха паралелно. И на доста по-голяма скорост.
Затова и си се харесвате. Малки, бавни крачки. Че и мама и тати помагат да не се уморите.
Сега остава да решиш кое ще надделее: удобството да се тътрузите в 2 съседни коридора или риска от челен сблъсък с реалност и търсене на нов партньор с по-мъжки качества?
Това си зависи от твоя характер.
Или приемаш, че от двамата пасивни ти ще си полу-активна и полу-мъж или отиваш на пазара за мъже.
Ако очакваш да се промени...помисли дали и първата му жена не го е чакала да се промени, но с дете изборите стават наложителни и на нея рязко и се е наложило да си търси мъж и баща на детето.

Как реши , че съм инертна. Аз книжка имам - от 19 годишна. От 17 годишна до момента работя - не съм чакала никога на никой. От момента в който работя до ден днешен не съм спирала да уча - имам завършен бакалавър, магистратура, курсове за повишаване на квалификацията, езикови курсове. Учила съм, паралелно съм работила, понякога на 2, че и на 3 места. За да мога да обезпеча плановете си за реализация.

# 109
Ти най-важните планове не си реализирала....На 35, дори и по съвременните стандарти, би трябвало да имаш първокласник.

# 110
Колата се оставя навън и даваш ключа на специалистите. После си я взимаш. Нито аз, нито мъжът ми разбираме особено от автомобили.

Ти искаш промяната да дойде отвътре. Ама човека може и цял живот да не му се дошофира. Примерно. То като нещо не ти идва отвътре, не идва, понеже жена ти го иска.

С детето е наистина мистерия как така не се познавате. Не се сещам за много причини.

# 111
Аз се сещам само за една причина да не познавам детето на съпруга си, а именно, че той нещо не е в час.
И че аз също не съм, за да търпя това.

# 112
  • София
Чак мистерия за детето не е.
Има 2 опции.
Или изобщо не желае деца и отбива номера с пари и подаръци, та даже тя го карала. И май ходи само за рождения ден май нещо такова спомена. Толкова и за друго дете ще му пука.
Или не приема авторката за част от живота си и не смята, че детето му трябва изобщо да я знае. Т.е. днес е там, утре я няма, пък тя планове прави и иска кола и апартамент в СИО.
Пък и с кола какви ремонти, какво масло. Отиваш в сервиза, оставяш колата и после отиваш да си я вземеш. Даже някои фирми идват да я вземат и после я връщат.
Не е длъжен човекът да кара, щом не иска.

И най-важното. Бракът е договор и са го сключили при определени условия. Сега тя държи да промени едностранно тези условия. Трудна работа.

# 113
Чак мистерия за детето не е.
Има 2 опции.
Или изобщо не желае деца и отбива номера с пари и подаръци, та даже тя го карала. И май ходи само за рождения ден май нещо такова спомена. Толкова и за друго дете ще му пука.
Или не приема авторката за част от живота си и не смята, че детето му трябва изобщо да я знае. Т.е. днес е там, утре я няма, пък тя планове прави и иска кола и апартамент в СИО.
Пък и с кола какви ремонти, какво масло. Отиваш в сервиза, оставяш колата и после отиваш да си я вземеш. Даже някои фирми идват да я вземат и после я връщат.
Не е длъжен човекът да кара, щом не иска.

И най-важното. Бракът е договор и са го сключили при определени условия. Сега тя държи да промени едностранно тези условия. Трудна работа.

Не, за финансите не го ръчкам аз. Той си поема отговорност, аз просто отварям темата от време на време, защото по някакъв начин ме интересува това дете - негово е, искам да е добре. Условията по договора - не искам едностранно да ги променям.

# 114
Инертността, която те подразбиране е функция на търпението и нищо случването.
Ти може и 1000 дипломи и документа да имаш, но си реализирала бавен живот, без нищо случващо се.
За 10 години, хората имат по 2 деца и куп ангажименти. Ти още преговаряш за книжка с мъжа си. Не за кола! За кола още 10.
Че и го чакаш с години. Това, ако не е инертност.
За чий ти е книжка? Да я размяташ като постижение. И? След това нищо. Не искам да ходя по сервизи. Било мъжка работа. Sunglasses
Сериозно! Ами значи нямаш мъж по тази логика.
Като те чете човек идеално сте си паснали.
Обаче нещо те човърка и ти знаеш, че не можеш да направиш компромис обаче и сама не искаш да ги свършиш "мъжките" неща.

# 115
  • Пловдив
Цял ден чета, но нямах възпожност да отг.

Брак сключихме на етап - живота е купон, след сватбата ще си купим кола (стана пословична тази кола), не искаме деца, ок ни е в настоящото жилище. И двамата бяхме на една

По първото болднато: Какво направи с тези 3 секунди дето спести ,че съкрати думата.🤭

2.Живота по принцип не е някакъв як купон и не се омъжваш/жениш за някой ,че да си го превръщаш в 24/7 шут, шофьор, механик , баща,  домашна помощница Ако той иска да бъде тези неща , ще бъде......и честно да ти ако цялата ти "Женска енергия" се крепи върху това дали може да кара кола илк не ....има нещо фундаментално сбъркано И в теб.

# 116
olive_oil, според мен съфорумките не искат да те обидят като казват, че си инертна, а те насочват да погледнеш ситуацията как изглежда отстрани. Просто е странно на 28 години да си мислела, че не искаш деца, на 35 години вече да искаш, но да не повдигаш въпроса за реални опити, а само да се чудиш дали след още 4-5 години той ще е съгласен да пристъпи към реални опити или те баламосва. Това е период от много години, в които ти само премисляш и преценяваш дали някога в бъдещето ще осъществите това, което мислите сега. Просто е трябвало да му предложиш да пристъпите към реални опити за дете, не разбирам какво те възпира. Сякаш и ти подсъзнателно искаш някак да продължи безметежния ви начин на живот, но да имаш гаранция, че като искаш вече да приключи - това ще ти е осигурено. По-инициативна си от него, но за сегашните бързи темпове на живот и двамата влизате в графата на приключенстващите, а не на сериозните хора. Не ти го казвам с лошо, аз съм допускала подобни грешки. Просто и двамата сте си сменили мненията твърде много пъти. Хората от 18-годишни знаят какво искат и според това търсят човек, за да не се налага да го прекрояват спрямо променящите се мнения и вкусове.

# 117
Цял ден чета, но нямах възпожност да отг.

Брак сключихме на етап - живота е купон, след сватбата ще си купим кола (стана пословична тази кола), не искаме деца, ок ни е в настоящото жилище. И двамата бяхме на една

По първото болднато: Какво направи с тези 3 секунди дето спести ,че съкрати думата.🤭

2.Живота по принцип не е някакъв як купон и не се омъжваш/жениш за някой ,че да си го превръщаш в 24/7 шут, шофьор, механик , баща,  домашна помощница Ако той иска да бъде тези неща , ще бъде......и честно да ти ако цялата ти "Женска енергия" се крепи върху това дали може да кара кола илк не ....има нещо фундаментално сбъркано И в теб.

По първия отгОВОР - търсит точката по клавиатурата, за да не изглеждам неграмотна 🤭🤭
То явно че и в мен има проблем, за да не приемам неща, които за другите са ок.

olive_oil, според мен съфорумките не искат да те обидят като казват, че си инертна, а те насочват да погледнеш ситуацията как изглежда отстрани. Просто е странно на 28 години да си мислела, че не искаш деца, на 35 години вече да искаш, но да не повдигаш въпроса за реални опити, а само да се чудиш дали след още 4-5 години той ще е съгласен да пристъпи към реални опити или те баламосва. Това е период от много години, в които ти само премисляш и преценяваш дали някога в бъдещето ще осъществите това, което мислите сега. Просто е трябвало да му предложиш да пристъпите към реални опити за дете, не разбирам какво те възпира. Сякаш и ти подсъзнателно искаш някак да продължи безметежния ви начин на живот, но да имаш гаранция, че като искаш вече да приключи - това ще ти е осигурено. По-инициативна си от него, но за сегашните бързи темпове на живот и двамата влизате в графата на приключенстващите, а не на сериозните хора. Не ти го казвам с лошо, аз съм допускала подобни грешки. Просто и двамата сте си сменили мненията твърде много пъти. Хората от 18-годишни знаят какво искат и според това търсят човек, за да не се налага да го прекрояват спрямо променящите се мнения и вкусове.

Аз за инертността не съм се обидила, просто за първи път ме наричат инертна и искрено се учудих. Инциативна и амбициозна ме наричат по-често. Но това как ме наричат хората всъщност няма значение. Благодаря за мнението. Дава ми яснота и наистина друга гледна точка за нещата.

# 118
Е, че кой най-важен план не е реализирала?
Омъжила се е жената, учи, работи, развива се и иска повече от живота и мъжа си.

Деца спокойно може и да няма, ако не иска.
Но ако иска, трябва да се действа

# 119
Никой не те обвинява, че ти нещо на правиш за детето му, че трябва да настояваш повече - не. Въпросът е защо изобщо мислиш за дете с човек, който нехае за съществуващото си дете.

Общи условия

Активация на акаунт