Приемане/Неприемане/Критичност - аз ли бъркам в преценката си?

• 3 286
  • 146
  •   2
Отговори
# 135
Груби мнения има. Заядливи.
Всеки се развива със собствено темпо.
Нейното и на партньора и са важни, не нейното спрямо вашите.
Попита авторката, дадоха се мнения.
Последните са извън добрият тон.

# 136
  • София
Мен лично, липсата на отношение към детето и от двамата ме потресе, затова изпитвам леко раздразнение. Не от охлювните им отношения.
Тя не напира за среща с детето МУ, но напира за някаква глупава шофьорска книжка.

Сензитивност нулева и у двамата.

# 137
  • Сф
На колко е това дете? Може и бившата да не иска много контакти с бащата и да са сведени до минимум.А и авторката няколко пъти повтори, че не я интересува, та може и затова да и е спестено запознанството. Но като цяло много лоши отношения с бивша и дете не е добър сигнал, а червена лампа. Но пък авторката си го хвали, освен че е неинициативен. Но като гледам и тя, така че за мен темата е изчерпана. Едва ли опита на някой от нас ще и помогне.

# 138
Защо авторката трябва да се среща с детето му след като на него не му пука за него?
Нещо не разбирам - това не е нейно дете, че да се преправя толкова.
А може и майката да е в лоши отношения с бащата и да не иска да вижда нито него, нито новата му.
То голямо чудо голяма трагедия...

# 139
  • София
Щом не му пука за детето МУ, как да му пука за нея?
Натам я насочваме, ама тц.

# 140
Щом не му пука за детето МУ, как да му пука за нея?
Натам я насочваме, ама тц.

А ако майката не иска да има нищо общо детето с бащата?
По кого точно трябва да мятаме камъни? (отварям скоба, че това не оневинява бащата).

# 141
  • София
Какво иска майката е едно, какво ти предоставя съда - друго.

# 142
  • Далечният изток
Ама 100 пъти се писа - никой не я кара тя да е близка с детето му. Той бащата не е, че камо ли тя.
Въпросът е защо той не е близък с детето си. Няма желание ли, бившата не му дава да се виждат ли? Което и да е, е много лош знак за това какъв баща е въпросният мъж. Ако той по собствено желание не иска да има връзка с детето си, говори много що за стока е. Ако майката на това дете предпочита то да не общува често с баща си, също. Айде там можем и да предположим, че майката на детето е някоя супер проклета жена и го прави нарочно, ама можем със същия успех да предположим, че го е преценила колко му е капацитета на бащата и че е по-добре да е по-далече от детето.
Все е огромен червен флаг тази незаинтересованост към собственото му дете. Това е.

# 143
Ако бившата не иска и не дава, вероятно авторката щеше да знае и да пише тук. Едва ли е това. Залагам, че и у двамата е имало мижав интерес да поддържат взаимоотношения, жената явно се справя сама и не го търси и времето си е минало.
Но да, червен флаг е и за мен трябва да е едно от нещата, с които да не се прави компромис при сериозни отношения. Ако спокойно е зарязал някъде дете - не е добре положението. Другото от темата са бели кахъри.

# 144
Всичко ще ти се изясни ако първо поискаш дете и като се роди да го запознае с брат му/сестра му.
Ще ти стане ясно дали изобщо иска да е с теб. Апартамент, книжка - това са второстепенни неща.

# 145
  • Варна
...А ако майката не иска да има нищо общо детето с бащата?...
Това не е концерт по желание. Всеки нормален човек би направил и невъзможното, за да участва активно в живота на детето си, без значение другият родител какво иска и какво не иска.

Апартамента е бил доста евтин по ред причини, купен преди години. Сега с тези пари и гараж не може човек да си купи. А защо сега отива при техните - аз не мога също да разбера.

Естествено, че преди години е "бил по-евтин" в сравнение с днес. За времето си обаче и за тогавашните заплати не е бил евтин. Не може да сравнявате пряко цени от различни периоди. Запитайте се колко заплати е струвал този апартамент тогава? Не мога да повярвам, че разсъждавате толкова елементарно, при всичките ви претенции за образование - то бакалавър, то магистратура, не че някой ви е питал, вие сами се похвалихте. Това също ми е показателно за вас. Вие сте ми почти наборка. Да завършиш университет отдавна не е постижение. Който не се е записал, той не е завършил.
За колата и сервизите - Щяла сте да се омирипете на масло ?!? Сериозно ли? Да не мислите, че в сервиза ще ви дадат шишето сама да си го налеете? Слезте на земята. Звучите като глезено 15 годишно момиченце, не като 35 годишна жена. Ако мъжът ви имаше кола и отсъства по работа, кой ще ви закара колата в сервиза?

Реално за 35 години не сте постигнали нищо в личен план. Мъжът ви поне жилище си е купил и е оставил наследник на таз земя. Чета само за планове, за амбиции, за някакви цели след Х години, и за недоволство.

# 146
  • Down south
Иначе това разбира се е негов избор. Не го успорвам. Не го обвинявам. Просто щеше да е различно, ако го бях научила в началото. Много по-рано щях да си дам сметка за някои неща и нямаше в момента да имам куп мечти къде ще отидем и какво ще правим "когато имаме кола".

Сега някои от вас ще кажат - да, ама то ако се обичате, можете и вкъщи да си стоите и пак да сте щастливи. Но да си кажем честно - еднакво щастливи ли са хората, които ползват комфорта на една кола за кратки пътувания и забавления и тези, за които уикенда е разходка из квартала, не за друго, а защото нямате кола.
Колата и шофирането му, според мен, са най-малкия проблем.
При положение, че имате финансови възможности, купете си:
- нова кола, ще шофираш ти и ще станеш напълно независима. Ще развозваш и останалата част от семейството, когато и както ти можеш
- купете си Тесла, заедно с услугата за "безчовечно" шофиране, така никой от двама ви няма да се мъчи и ще продължите да си живеете щастливо, както до сега.

Човекът е на почти 40, има си дете, отделно жена, жилище, родители, които са готови да помагат, живее си живота, а ти след 10 години, започваш действително да го притискаш.
Някои хора, просто не стават за шофьори, както и за разни други неща.

Общи условия

Активация на акаунт