Приемане/Неприемане/Критичност - аз ли бъркам в преценката си?

• 3 450
  • 149
  •   6
Отговори
# 135
Груби мнения има. Заядливи.
Всеки се развива със собствено темпо.
Нейното и на партньора и са важни, не нейното спрямо вашите.
Попита авторката, дадоха се мнения.
Последните са извън добрият тон.

# 136
  • София
Мен лично, липсата на отношение към детето и от двамата ме потресе, затова изпитвам леко раздразнение. Не от охлювните им отношения.
Тя не напира за среща с детето МУ, но напира за някаква глупава шофьорска книжка.

Сензитивност нулева и у двамата.

# 137
  • Сф
На колко е това дете? Може и бившата да не иска много контакти с бащата и да са сведени до минимум.А и авторката няколко пъти повтори, че не я интересува, та може и затова да и е спестено запознанството. Но като цяло много лоши отношения с бивша и дете не е добър сигнал, а червена лампа. Но пък авторката си го хвали, освен че е неинициативен. Но като гледам и тя, така че за мен темата е изчерпана. Едва ли опита на някой от нас ще и помогне.

# 138
Защо авторката трябва да се среща с детето му след като на него не му пука за него?
Нещо не разбирам - това не е нейно дете, че да се преправя толкова.
А може и майката да е в лоши отношения с бащата и да не иска да вижда нито него, нито новата му.
То голямо чудо голяма трагедия...

# 139
  • София
Щом не му пука за детето МУ, как да му пука за нея?
Натам я насочваме, ама тц.

# 140
Щом не му пука за детето МУ, как да му пука за нея?
Натам я насочваме, ама тц.

А ако майката не иска да има нищо общо детето с бащата?
По кого точно трябва да мятаме камъни? (отварям скоба, че това не оневинява бащата).

# 141
  • София
Какво иска майката е едно, какво ти предоставя съда - друго.

# 142
  • Далечният изток
Ама 100 пъти се писа - никой не я кара тя да е близка с детето му. Той бащата не е, че камо ли тя.
Въпросът е защо той не е близък с детето си. Няма желание ли, бившата не му дава да се виждат ли? Което и да е, е много лош знак за това какъв баща е въпросният мъж. Ако той по собствено желание не иска да има връзка с детето си, говори много що за стока е. Ако майката на това дете предпочита то да не общува често с баща си, също. Айде там можем и да предположим, че майката на детето е някоя супер проклета жена и го прави нарочно, ама можем със същия успех да предположим, че го е преценила колко му е капацитета на бащата и че е по-добре да е по-далече от детето.
Все е огромен червен флаг тази незаинтересованост към собственото му дете. Това е.

# 143
Ако бившата не иска и не дава, вероятно авторката щеше да знае и да пише тук. Едва ли е това. Залагам, че и у двамата е имало мижав интерес да поддържат взаимоотношения, жената явно се справя сама и не го търси и времето си е минало.
Но да, червен флаг е и за мен трябва да е едно от нещата, с които да не се прави компромис при сериозни отношения. Ако спокойно е зарязал някъде дете - не е добре положението. Другото от темата са бели кахъри.

# 144
Всичко ще ти се изясни ако първо поискаш дете и като се роди да го запознае с брат му/сестра му.
Ще ти стане ясно дали изобщо иска да е с теб. Апартамент, книжка - това са второстепенни неща.

# 145
  • Варна
...А ако майката не иска да има нищо общо детето с бащата?...
Това не е концерт по желание. Всеки нормален човек би направил и невъзможното, за да участва активно в живота на детето си, без значение другият родител какво иска и какво не иска.

Апартамента е бил доста евтин по ред причини, купен преди години. Сега с тези пари и гараж не може човек да си купи. А защо сега отива при техните - аз не мога също да разбера.

Естествено, че преди години е "бил по-евтин" в сравнение с днес. За времето си обаче и за тогавашните заплати не е бил евтин. Не може да сравнявате пряко цени от различни периоди. Запитайте се колко заплати е струвал този апартамент тогава? Не мога да повярвам, че разсъждавате толкова елементарно, при всичките ви претенции за образование - то бакалавър, то магистратура, не че някой ви е питал, вие сами се похвалихте. Това също ми е показателно за вас. Вие сте ми почти наборка. Да завършиш университет отдавна не е постижение. Който не се е записал, той не е завършил.
За колата и сервизите - Щяла сте да се омирипете на масло ?!? Сериозно ли? Да не мислите, че в сервиза ще ви дадат шишето сама да си го налеете? Слезте на земята. Звучите като глезено 15 годишно момиченце, не като 35 годишна жена. Ако мъжът ви имаше кола и отсъства по работа, кой ще ви закара колата в сервиза?

Реално за 35 години не сте постигнали нищо в личен план. Мъжът ви поне жилище си е купил и е оставил наследник на таз земя. Чета само за планове, за амбиции, за някакви цели след Х години, и за недоволство.

# 146
  • Down south
Иначе това разбира се е негов избор. Не го успорвам. Не го обвинявам. Просто щеше да е различно, ако го бях научила в началото. Много по-рано щях да си дам сметка за някои неща и нямаше в момента да имам куп мечти къде ще отидем и какво ще правим "когато имаме кола".

Сега някои от вас ще кажат - да, ама то ако се обичате, можете и вкъщи да си стоите и пак да сте щастливи. Но да си кажем честно - еднакво щастливи ли са хората, които ползват комфорта на една кола за кратки пътувания и забавления и тези, за които уикенда е разходка из квартала, не за друго, а защото нямате кола.
Колата и шофирането му, според мен, са най-малкия проблем.
При положение, че имате финансови възможности, купете си:
- нова кола, ще шофираш ти и ще станеш напълно независима. Ще развозваш и останалата част от семейството, когато и както ти можеш
- купете си Тесла, заедно с услугата за "безчовечно" шофиране, така никой от двама ви няма да се мъчи и ще продължите да си живеете щастливо, както до сега.

Човекът е на почти 40, има си дете, отделно жена, жилище, родители, които са готови да помагат, живее си живота, а ти след 10 години, започваш действително да го притискаш.
Някои хора, просто не стават за шофьори, както и за разни други неща.

# 147
Проблема не е книжката, другаде я стяга чепика авторката.
Авторке, че то по твоята логика мъжът ми трябва да подаде молба за развод защото от мен шофьор не става.
Късаха ме безброй пъти на изпита и накрая сложих кръст на това начинание.

И аз отворих старата тема със сексуалните проблеми.
Не знам - оправдания за развод ли си търсиш?

Наистина вземи го освободи тоя човек от себе си, белким срещне жената за себе си.
Ти деца не искаш, ако си искала до сега да бяхте проимали.

Ти искаш просто развод, мислейки си, че зад ъгъла те чак принца на белият кон (спойлер алърт - ще дойде конят) и тогава ще се молиш на бившия да те прибере обратно. Проблема е, че след този ти ход той може да откаже да те приеме обратно и тази мисъл те побърква.
На 35 наново да се ориентираш на "пазара за връзки" въобще няма да ти хареса. Ти това перфектно го знаеш и за това се чудиш дали си струва жертвата.

Сложи на един кантар минусите и плюсовете и действай.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 02:44 от Arielle

# 148
Огромният червен флаг тук е нежеланието на този човек да се среща с детето си и пълната му незаинтересованост от живота и развитието му. Сметнах че за 10 години го е виждал десетина пъти - за рождения му ден. И ти искаш с такъв човек да правиш деца? Да не си луда?

Апартаменти, книжки, коли, подаръци от техните според мен са само допълнителни дразнители, но има друг основен по-голям проблем, който те мъчи. Не знам какъв е, но не може досега 10 години мъжът да е бил инертен и точно сега да те е подразнило до степен да се разделите.

Също, според мен твоето поведение не е коректно. Събрали сте се при едни условия и след някоя друга година ти се обръщаш на 180 градуса и си променяш мнението по всички основни точки и искаш мъжа веднага да се нагоди. Според мен няма да го направи, но ще те върти колкото може за да не си разваля рахатлъка.
Било е редно като си решила, че искаш деца, голям апартамнет, кола и т.н да му кажеш веднага, да поставиш къси срокове да ти даде отговор и ако не иска да си тръгнеш.

Мисля, че ще е грешка да се събирате отново. На твое място, ако ми е приоритет да имам деца и съм на 35-36 години, ще помисля за донор.

# 149
Брей, 6 страници след като попитах разбрахме, че имат проблеми в секса.

Общи условия

Активация на акаунт