Приемане/Неприемане/Критичност - аз ли бъркам в преценката си?

• 4 673
  • 183
  •   2
Отговори
# 150
Брей, 6 страници след като попитах разбрахме, че имат проблеми в секса.

Нямат вече, разрешили са проблема с разговори.

Сигурно ще те отегча, но с разговор. Добре де, с разговори - че проблемите и неудовлетвореността от тях към онзи момент категорично не ме устройват. След това стигнахме до извода, че голяма част от напрежението идва от това, че всеки от нас смята, че трябва винаги да е на разположение за секс. Дори си имахме една закачка (смятах, невинна), че секс в нашето семейство не се отказва. В момента, в който открито си казахме, че няма нищо страшно да си отказваме секс, ако сме изморени и т.н. нещата драстично се подобриха.

# 151
Четох някъде нагоре, че не ми излизали сметките с апартамента - в предно мнение казах, че и за онова време е взет на изгодна цена. Случило се е преди да се събера с него, затова не мисля че ми е работа да коментирам.

За детето МУ - до колкото знам с майката са на здравей, здрасти, пращам ти издръжка. Очевидно и тя не полага кой знае какви усилия за поддържане на здрава връзка баща-дете. Съгласете се, че и тя има роля тук. Четох по-горе - не е концерт по желание - ами да, не е. Ако аз съм в такова положение, не бих се държала така, но не съм. Но това също не е тема, по която смятам, че имам право да се изказвам.

Брей, 6 страници след като попитах разбрахме, че имат проблеми в секса.

В предните няколко мнения коментирах предишната тема, да не се повтарям и да не птегчавам аудитория, нетърпелива да ме хока 🤭.

Как все още някой не е избухнал с предложение, , че толкова устата, вместо с молби да сме заедно, вкъщи трябва да ме посрещат с шамари, не знам 😂

Сериозно по темата - може и да е по-добре да освободя човека да си търси късмета.
Може в друга конфигурация да намери щастието без критика и насаждане на комплекси. Искам и той да е щастлив, не само аз. И определено не за сметка на неговото нещастие.

Хайде хубав ви вторник. Благодаря на всички включили се.
Темата май се изчерпа. Може ли да се заключи?

# 152
  • Пловдив
Цитат
Ще те имам предвид, но повече ми привлече вниманието онзи, дето вкарва коли от Германия на малко километри, дето са ги карали баби от вкъщи до църквата.

И онзи и този съм все аз ...................разностранен талант съм LaughingLaughingLaughing

# 153
Познавам мъже, които не поддържат контакт с децата си от предишни връзки/бракове, а с децата от настоящата си жена са грижовни родители. Собственият ми баща е така. Разбира се, има и такива, които не са добри родители към никое от децата си от различни връзки.

Също така съм далеч от мисълта, че ако самият баща не напира особено да се вижда и да се грижи за децата си от предишни връзки, има много жени, които биха си развалили отношенията и спокойствието с мъжа си заради чужди и непознати за тях деца. Повечето вероятно биха го избутали в едно ъгълче на съзнанието си това, точно както авторката, докато не ги засегне лично.

Да, обективно погледнато е лош признак да не си гледа детето и вероятно означава, че ако родиш дете от него, ако не го ръчкаш, може да присъства просто в жилището и да не е от особена помощ. Но ти си на 35, инертна за тези неща. Разбирам те, че си мислиш, че си още млада и имаш много време. Аз самата забременях на 36 и бях с нагласата, че поне година ще правя опити, та бях в шок, когато стана почти веднага, та си мислех, че трябваше да поизчакам. Сега, като се обърна назад, се чудя защо съм чакала и отлагала. Трябвало е поне 5 години по-рано да родя. И в най-лошия развой поне щях да съм по-млада и нетолкова уморена. Поне майка ми щеше да е в състояние да ми помогне при нужда. Но нямах желание, имах чувството, че животът ми ще свърши с раждането. И то наистина е така, не е същото, но имайки дете, не си представям, че бих си рискувала репродуктивните функции на боклука, наслаждавайки се на още няколко години без дете.

Та ти си инертна и нова връзка да започнеш, подозирам, че няма да хванеш веднага бика за рогата и ще ти отнеме поне няколко години да се решиш да забременяваш, ако допуснем, че ще имаш съгласен кандидат. Затова може би е вариант да натиснеш съпруга си за дете, ако чувстваш, че можеш да живееш с него, с ясното съзнание, че може и основно сама да си гледаш детето.

# 154
Не личи човекът да има някакви комплекси - каквото не му изнася, ти го отказва и продължава напред. Даже за кофти сексът те е убедил да стане на неговото. Явно е от онези десетки хиляди инертни мъже, за които все се намира по някоя жена - първата му родила дете и го освободила тежкото ежедневие на баща, втората за 10 години слязла до неговата ниска предавка без особено убеждаване. Ще си намери и следваща, не го мисли как ще повехне без сготвено и изчестено.

# 155
А, да бе, майката е виновна, че на него не му дреме за детето му.

Аз не знам как която и да е жена може да уважава мъж, изоставил детето си. Такъв индивид е утайката на утайките. Поне чува ли се редовно с детето, знае ли какво прави, говорят ли си? Защо ли питам, ясен е отговорът.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 09:06 от Zimk02

# 156
  • София
Нормално е с майката да са на здравей-здрасти и тя няма никакво отношение за връзката на бащата с детето, камо ли да трябва да прави нещо. Камо ли пък усилия.
Един човек или става з родител, или не. Или се старае да е до детето си, дори другият родител да е някаква гад и да го възпрепятства, или егоистично си гледа кефа. Или го е грижа и всеки ден следи развитието му, или си вдига чукалата. Родител насила не се става, но това е показателно що за човек е като цяло и не е просто инертен.
Като добавим, че на тия му години "телето още бозае от кравата", характеристиката му е такава, че предпочитам да си спестя някое и друго определение.
Баба ми имаше много хубав израз, лека ѝ пръст, за мъже, които не си поглеждат децата или отбиват номера с подхвърляне на някакви пари.
Бившият мъж на сестра ми е такъв и на братовчедка ми. Хайде, на сестра ми поне не нарои куп деца, само жени, но на братовчедка ми има 5 от 3 жени (едното даже май не го е и признал) и до пълнолетие им пращаше по 100 лв на месец на всички + големи излияния във ФБ за рождените им дни. И дотам.

# 157
Не отговори на въпроса ми за бабата и дядото на това дете. Те интересуват ли се от него?

# 158
Е, успокойте се малко с това изоставяне. Има формати, в които всички се чувстват добре, и майката има нов приятел/мъж/съпруг, който детето е приело за втори баща/пастрок - и  всички са хепи и никой не е "лошия".

Не я зачеквайте там, още повече, че не е нейна работа

# 159
А да бе. Мъж, който изоставя детето си и го вижда веднъж годишно, не става. Ако на детето му е по-добре без него, за какво си говорим тогава? Ако той може просто ей така да изключи любовта към собственото си дете, значи е отрепка.

Как ще не е нейна работа, че мъжът и е отрепка?

# 160
Чак пък отрепка.
Да, има семейства в които новия мъж е новия баща и се решава да се сведат контактите с биологичния до минимум. Още повече, че биологичния вече си има ново семейство.
Да не развяваме теории за перфектния развод, защото в реалния живот по-големия процент са като примера в темата и това не е непременно нито лошо, нито прави разведените зли хора

# 161
Въсщност това по-скоро норма и не знам защо има толкова потресени. Съвсем отскоро се говори за бащинството и неговите права и се афишират усилията на бащи, които въпреки нежеланието на майката се борят да присъстват активно в живота на детето. Всъщност много по-честият случай е - развел се с майката, развел се и с детето. Щом са на здравей и здрасти и самата жена не му създава проблеми, най-вероятно отдавна има друг мъж и мъжко присъствие у дома, а и да няма , очевидно не се бори за това на бившия. Мисълта ми е, че най-вероятно това статукво напълно устройва двамата бивши, а дали е в ущърб на детето, това само психолози биха могли да кажат според конкретиня случай. Аз лично знам и такива, в които активността  на биологичния баща не е някакво кой знае какво благо и бихме били доволни да  си виждаше детето само на РД, ама не.

А пък авторката, като втора жена да се напъва за присъствието на детето на друга, това много малко жени биха го направили, да бъдем обективни.

# 162
Не казвам авторката да се напъва да промени отрепката, а да не се занимава с отрепки. И да, в много случаи наистина е по-добре бащата да не вижда детето - защото въпросният баща е отрепка и вреди на детето с присъствието си.

Мъже, които се развеждат с децата си, не стават. Никоя жена не бива да им се връзва. Въпрос на елементарен морал е това. Никой не говори за перфектен развод. Но този индивид не обича детето си. Това е непростимо

# 163
  • София
За детето МУ - до колкото знам с майката са на здравей, здрасти, пращам ти издръжка. Очевидно и тя не полага кой знае какви усилия за поддържане на здрава връзка баща-дете. Съгласете се, че и тя има роля тук. Четох по-горе - не е концерт по желание - ами да, не е.

Ми не, не е така, изобщо. Майката няма ангажимент да поддържа връзката на бащата с детето му. Бащата иска ли да е в живота на детето си, ще е там, толкова.
Даже в повечето случаи майките зорлем пазят фасона на отсъстващия баща и не говорят лошо за него пред детето.

# 164
Zimk02 такъв вид осъдителност повече вреди на едно дете, отколкото да му помага.
Надявам се да не сте разведена и в сходно положение.

Общи условия

Активация на акаунт