Приемане/Неприемане/Критичност - аз ли бъркам в преценката си?

• 4 321
  • 183
  •   10
Отговори
# 165
Това е раздяла на родителите, а не фактическо изоставяне на детето - голо, босо, на улицата зъзне на снега.
Отношението ви вреди, то са отрепки, то е чудо.

# 166
Кое вреди? Казваме си мнението. По принцип много жени си мечтаят бившият да не се вясва. Но за самото дете това обикновено не е полезно.
Иначе новата жена, като няма още деца, не знае колко е важно и е нормално май да не напира толкова да го познава. За нея ще е досадно задължение това дете, също както за баща си.

# 167
Доколкото виждам, аз също си казвам мнението.
Кое вреди стана ясно в предните публикации.

# 168
Детето е лишено от любовта на баща си. Това, че не е голо и босо, не е достатъчно.

Пак да попитам - колко често се чува този донор на сперма с детето си? Обажда ли му се въобще?

Раздялата на родителите не означава детето да вижда баща си веднъж годишно. Това няма общо с раздялата, а с липсата на любов към детето. Как може да не иска да го вижда? Как може да не му звъни често да го чуе?

# 169
  • София
Там, където новият мъж е заел мястото на бащата, биологичният такъв не става. Просто и ясно.
И за никакви перфектни разводи не става дума. Човек или е човек, или не е. Има родители, които се избиват помежду си (образно казано), но си държат на децата.
Другият тип не държат на никой и нищо, щом даже собствената им кръв не ги трогва.
Професионално е мнението ми и изобщо не съм потресена, защото съм виждала много такива и никой от тях не става.
Някой, който не обича собственото си дете, да искаш да обича друг човек, е наивно, меко казано.

# 170
Как може да не иска да го вижда? Как може да не му звъни често да го чуе?
Нали вече се обясниха възможните сценарии защо не се виждат
Защо задавате същите въпроси? Защо заради вас отговорите трябва да се повтарят отново?

# 171
  • София
Аз лично не разбирам как може себеуважаваща се жена да бъде с такъв мъж.

# 172
Всички сценарии водят до това, че той не става като човек. Това е. Не обича детето си
Не е вярно. Стига крайности.

Мой познат, добър и свестен човек не виждаше детето, защото майката хронично и упорито отклоняваше всички шансове за това през първите 2 години. Стигнаха до пълна изолация, която детето не усети кой знае колко крайно (макар да се проточи години наред) и хоп - стана студент и живее у баща си. Той сам си го реши.

Така че, глупости са тези крайни изказвания кой ставал и кой не.

# 173
  • София
Фивър обобщи всичко, което исках да кажа на авторката.
Че е охлюв не е драма.

# 174
  • София
Подкрепям общото мнение. С БНД все още не си говорим, но с децата си е ок, чуват се, виждат се, остават у тях.
Аз лично не бих била във сериозна връзка с мъж, който не се вижда с децата си и ме крие от тях.

# 175
  • София
Хейзъл, явно познатият ти е търсил детето и не се е отказал, въпреки опитите на майката. Това е нещо напълно различно. Има адвокати, съд и т.н. за желаещите да бъдат родители, колкото и да им се пречи. Ако твоят познат се беше скатал, синът нямаше сам да го потърси.
В конкретния случай от темата майката не пречи, ама явно "не полага усилия" (да се моли и да ръчка някой да си влезе в задълженията, освен с хляб и сол да го калесва и за други празници, освен за рождените дни).
Пак ще кажа от опита на видяното покрай работата ми - такива "бащи" имат и много други трески за дялане, но някои жени такива харесват и после се чудят защо 10 години ги ръчкат за всичко. Ами не полагат достатъчно усилия, затова
.

# 176
Значи ти искаш дете от него, ама той дори не те е запознал с неговото дете. Това за какво говори. Не мога да си представя да живея с една жена 10 години и да не познава детето ми. Смисъл - той за тия 10 години колко пъти е виждал детето си и ти къде аджеба отиваш в това време.

Според мен този пич няма желание голямо и едно дете да има, ти второ искаш да си направи. Хахахахаха.

Кола също изобщо не иска.

Имаш 2 избора - примиряваш се или търсиш нов.

С този няма да получиш тези 2 неща.

Може да си купиш колело.

# 177
  • София
Хейзъл, явно познатият ти е търсил детето и не се е отказал, въпреки опитите на майката. Това е нещо напълно различно. Има адвокати, съд и т.н. за желаещите да бъдат родители, колкото и да им се пречи. Ако твоят познат се беше скатал, синът нямаше сам да го потърси.
В конкретния случай от темата майката не пречи, ама явно "не полага усилия" (да се моли и да ръчка някой да си влезе в задълженията, освен с хляб и сол да го калесва и за други празници, освен за рождените дни).
Пак ще кажа от опита на видяното покрай работата ми - такива "бащи" имат и много други трески за дялане, но някои жени такива харесват и после се чудят защо 10 години ги ръчкат за всичко. Ами не полагат достатъчно усилия, затова
.

Един истински мъж си личи по няколко неща. Първо, поема инициатива за повечето неща, а особено за основни въпроси като местожителство и деца. Второ, ако вече има деца, полага редовни грижи за тях.
Шофирането и колата също влизат в пакета, според мен поне.

# 178
  • Пловдив
Цитат
Първо, поема инициатива за повечето неща, а особено за основни въпроси като местожителство и деца.

По модерите разбирания това се води......... насилие Wink

# 179
Не мисля, че се има предвид под “поема инициативата” мъжът да те води за носа и да ти казва кога да дишаш, кога да не дишаш, а да каже “хей, стига сме стояли в тази малка квартира, да попитаме за ипотечен кредит, да си направим едно дете”.

Общи условия

Активация на акаунт