Приемане/Неприемане/Критичност - аз ли бъркам в преценката си?

• 4 643
  • 183
  •   3
Отговори
# 180
  • София
Не мисля, че се има предвид под “поема инициативата” мъжът да те води за носа и да ти казва кога да дишаш, кога да не дишаш, а да каже “хей, стига сме стояли в тази малка квартира, да попитаме за ипотечен кредит, да си направим едно дете”.
Точно така. Да го кажем, той започва преговорите. Той дава първоначалната идея.
А не да се прави на ударен с години и жената да се чуди откъде да подхване. Демек - да не я кара да влиза в мъжката роля. Тя че може - може. ама стотици теми са ни дали пример какво се случва, след като жената е поела инициативата за кола, жилище, дете...

# 181
Абсолютно. Аз усещам как се вкисвам, когато трябва да планирам всичко и да подемам всички важни разговори. Ако мъжът поеме инициатива не ми е проблем и аз да се занимавам, търся, спестявам, плащам, ходя по институции, не се чувствам “мъж”. Ама ако трябва и сама да си водя разговорите и да го уговарям… няма да стане.

# 182
  • София
Абе и това е малко кофти. БМ беше така - хайде да направим еди какво си. И оттам нататък - Роки ходи да запазва всичко за сватбата, Роки бременна ходи по банки и институции да оправя ипотеката и тъй нататък, Роки беше отговорник администрация.

# 183
Темата май се изчерпа. Може ли да се заключи?
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт