КРУИЗИ /Тема 21/

• 2 393
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
С Usitcolors е и моята резервация.До тук всичко е коректно .

# 31
Бихте ли споделили круиз 5 дни общо каква сума примерна , горе долу с всички харчове сте правили за двама или трима  ? Нямам идея с каква сума да се подготвя? и дори нямам идея бих ли могла да си го позволя ?

Много сложен въпрос - общата сума е сбор от няколко компонента:
1. Самолетен билет.
2. Трансфери до летищата.
3. Трансфери до/от круизен терминал.
4. Евентуално нощувка преди / след круиза.
5. Цена на круиза.
6. Екскурзии на пристанищата на които се акостира.
7. Напитки и платени услуги на кораба.
8. Други разходи.

Направете си една таблица и сметнете.
Ако ползвате организирани екскурзии от кораба сумата ще скочи доста. Там цените са поне по 2 на това, което ще ви струва, ако сами се организирате.

# 32
Да аз незная какво се включва , но ако на някой му се споделя похарчена сума ориентировъчно примерно 7 дни всичко толкова горе долу .Ясно ми е че зависи много , но аз след всяко пътешествие си тегля чертата и знам приблизително колко ми е струвало. Без подробности , не ме интересуват колко бакшиши са оставяни , какви екскурзии са правени и т.н. Общо похарчени пари да този круиз.

# 33
  • София
Бихте ли споделили круиз 5 дни общо каква сума примерна , горе долу с всички харчове сте правили за двама или трима  ? Нямам идея с каква сума да се подготвя? и дори нямам идея бих ли могла да си го позволя ?
Щом искате такава сметка "на едро" - ето една за 2-ма за круиз 7 нощи Гръцки острови:
круиз - 1400 евро, самолетни билети - София-Атина-София - 200 евро, трансфери и автобус - 70 евро, лични разходи по пристанищата (подаръчета, сладоледи и т.н.) - 100 евро. Това е - в бюджетния вариант круиза ще е 1100-1200 евро. Всички пристанища са достъпни за самостоятелно разглеждане.

# 34

И аз да кажа, че много зависи от маршрута, началното пристанище (дали е достъпно с директен полет или не), сезон, кораб и тн.
Но погледнах един примерен круиз, за 7 дни на сайта на Аида, като гледах да има директен полет до началното пристанище от София и да не е в скъп сезон. Ние сме били на този круиз преди 3-4 години, но тогава цената естествено беше друга.
Круизът e Metropolen ab Hamburg, посещават се Саутхямптън, Льо Хавр,  Брюж, Ротердам.
https://aida.de/finden/PE07260418/CLASSIC?pax[adults]=2&pax[juveniles]=0&pax[children]=0&pax[babies]=0

от 18.04.2026  до 25.04.2026 на цена1598 евро за двама, за вътрешна каюта.
Полетът от София до Хамбург на 17.04 е по 39 евро на човек /без Дискаунт клуб и само с безплатен багаж/, връщането на 27.04 е по 47 евро на човек. Ако се лети на тези дни, ще трябва да се направи обаче и една нощувка преди качването, и две след слизането от кораба, което означава, че трябва да се калкулират три нощувки в Хамбург. Да ги сложим общо около 300 евро. Може да се търси вариант да се лети веднага след като се слезе от кораба, за да се спестят нощувките, но не знам има ли такава възможност и колко би струвала.
За хранене и транспорт в Хамбург трябва да се калкулира някаква сума, за други лични разходи, които ще имате на пристанищата също.
Вие и сама можете да разглеждате круизи в някоя от търсачките, например seascanner.com и да си изберете по ваш вкус. Както и сама можете да си проверите цените на билетите до съответните пристанища.

# 35
  • София
...
Круизът e Metropolen ab Hamburg, посещават се Саутхямптън, Льо Хавр,  Брюж, Ротердам.
https://aida.de/finden/PE07260418/CLASSIC?pax[adults]=2&pax[juveniles]=0&pax[children]=0&pax[babies]=0

от 18.04.2026  до 25.04.2026 на цена1598 евро за двама, за вътрешна каюта.
Бих казала, че това е твърде висока цена за круиз през април в сигурно студено и дъждовно време в този регион. Защо му е на човек да ходи на круиз, ако няма да може да ползва съоръженията на кораба?!

# 36
Скъпичък е, да.
Дадох го за пример как да си калкулира разходите, ако реши сама да търси круизи.

# 37
Здравейте.Търся круиз за мама и татко. Нищо не разбирам, дори не съм сигурна къде трябва да чета, но имам мисия да избера аз. Може би Гибралтар. Много ще съм благодатна, ако ме насочите

# 38
Щом искате такава сметка "на едро" - ето една за 2-ма за круиз 7 нощи Гръцки острови:
круиз - 1400 евро, самолетни билети - София-Атина-София - 200 евро, трансфери и автобус - 70 евро, лични разходи по пристанищата (подаръчета, сладоледи и т.н.) - 100 евро. Това е - в бюджетния вариант круиза ще е 1100-1200 евро. Всички пристанища са достъпни за самостоятелно разглеждане.
Здравейте,
бихте ли споделили как бяхте организирали пътуването си до качването на кораба- нощувка в Атина и на деня отпътуване към кораба, има ли удобен трансфер до пристанището... с коя авиокомпания летяхте и с кой кораб плавахте?
Все още се чудя дали Гръцки острови или Западно Средиземноморие, като превес би взело удобен транспорт до пристанището на заминаване...както чуденката ми е Costa Fascinosa добър избор ли е за Гърция?
Благодаря предварително.

# 39
  • София
Здравейте,
бихте ли споделили как бяхте организирали пътуването си до качването на кораба- нощувка в Атина и на деня отпътуване към кораба, има ли удобен трансфер до пристанището... с коя авиокомпания летяхте и с кой кораб плавахте?
Все още се чудя дали Гръцки острови или Западно Средиземноморие, като превес би взело удобен транспорт до пристанището на заминаване...както чуденката ми е Costa Fascinosa добър избор ли е за Гърция?
Благодаря предварително.
Летяхме с Aegean - около 98 евро двупосочен от София, от летището в Атина има удобен автобус до Пирея - около 6 евро билета, също има и метро - около 9 евро, нощувка - около 70 - 80 евро, трансфер до кораба 8-10 евро с такси (порта е близо). Няколко поредни години плаваме със Селебрити Инфинити (има много добри цени за качеството, което предлага Селебрити). Дори и Коста да ви струва с 200 евро по-малко от Селебрити в никакъв случай не предпочитайте Коста пред Селебрити. Гръцки острови е много бюджетен круиз, защото в портовете си разглеждате сами, а времето е приказно!

# 40
Здравейте,
Благодаря предварително.
Летяхме с Aegean - около 98 евро двупосочен от София, от летището в Атина има удобен автобус до Пирея - около 6 евро билета, също има и метро - около 9 евро, нощувка - около 70 - 80 евро, трансфер до кораба 8-10 евро с такси (порта е близо). Няколко поредни години плаваме със Селебрити Инфинити (има много добри цени за качеството, което предлага Селебрити). Дори и Коста да ви струва с 200 евро по-малко от Селебрити в никакъв случай не предпочитайте Коста пред Селебрити. Гръцки острови е много бюджетен круиз, защото в портовете си разглеждате сами, а времето е приказно!
Много Ви благодаря.

# 41
Хора, ако трябва да дадете само една дестинация за круиз, която да изберете като най-най любима,коя би била?

# 42
Хора, ако трябва да дадете само една дестинация за круиз, която да изберете като най-най любима,коя би била?

Ако трябва да е круиз само в една държава, ще е този в Япония.
Ако може да е такъв, включващ няколко държави, тогава ще избера Сейшели, Мавриций, Мадагаскар.

# 43

Ако трябва да е круиз само в една държава, ще е този в Япония.
Ако може да е такъв, включващ няколко държави, тогава ще избера Сейшели, Мавриций, Мадагаскар.

уау, много добър план, идвам :Д Simple Smile

# 44
Аз бих избрала скандинавските фиорди.

Общи условия

Активация на акаунт