Ревливо дете

• 682
  • 27
  •   3
Отговори
# 15
При нас беше същото положение (не стигнахме до херния, слава,Богу) - обикаляхме на прегледи и казваха, че всичко е нормално, но аз си усещах, че нещо не е ок и толкова рев не е нормален. Продължих да обикалям лекарите - дъщеря ми се оказа се с непоносимост към белтъка в кравето мляко, а беше изцяло на АМ и при всяко хранене агонизираше. Открихме много трудно проблема, но оттогава детето си реве нормално, в началото не млъкваше ДЕНОНОЩНО!
Може ли да ми кажете как разбрахте? Дори да ми препоръчате специалист при, който сте ходили?
Да, пръцка си, има проблем със съня и вероятно това го тормози, но не е всеки ден. Трудно заспива понякога, принуждавам се и го извеждам на студа за по 20 минути да се унесе и вкъщи се буди пак започва борбата. Когато има запек поне знам защо реве.

При нас в неонатологията в Софиамед ни помогна др Нада Зауи (аз раждах там и ходехме в началото на прегледи към пакета от раждането). Преди това бях пробвала безлактжзно мляко, ама не беши в лактозата проблемът. Та тя ни посъветва да општаме и това и пробвахме Aptamil Allergy Digestive Care и детето веднага се успокои, коремът спря да скърца динонощно, започна да се изхожда поне 1 път дневно, видимо имаше подобрение още от третия ден .

# 16
Дами записах си преглед за доктор Йорданка Паскалева гастроентеролог. Някой да има мнение за нея?

# 17
Според мен не са колики, да има, но има деца които страдат тройно повече от него. Пие си капките, провят му се масажи не сменяваме млякото. Възможно е всъщност и това до някаква степен да му влияе, но по-скоро най-много му тежи съня. Когато му се доспи изпада в истерия, то е едно ръмжене, един рев. Заспива чак след като се преумори, спи по 20-30 мин и отначало. Нито бял шум, нито тъмнина, прегръдка или каквото и да е не могат да го успокоят. Но това не е всеки ден, случва се 2-3 пъти в седмицата.

Може да пробваш преди да му се е приспало много да го слагаш да легне на спокойствие и тишина, да не е твърде преуморено и превъзбудено. Виж и за повиването, при много от децата помага, ако са им пристегнати ръцете към тялото.

Това с разходката на студено и на чист въздух и аз го практикувах, добре завито бебето в количката, заспиваше доста бързо.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 20:47 от кукумицинка

# 18
Да, посетете детски гастроентеролог. В Пловдив има само един, за София не знам. Има голяма вероятност да е АБКМ, дъщеря ми беше така и ревеше точно като Вашето бебе. Тестовете за алергия не се заплащат от касата, нашите не показаха алергия, но е факт че от противоалергичното мляко нещата се оправиха. Настоявайте да Ви изпишат мляко.

# 19
Съчувствам ти. Ще повторя останалите, че трябва да търсиш причината, а тя може и хич да не е очевидна - в новородения период на сина ми, бебето на приятелско семейство се сдоби някак с урологична инфекция. На кого въобще му дойде на ум да тестват урина не разбрах, но детето се успокои след лечение. Явно при теб проблемът не е такъв, щом е от месеци, а не от дни, но трябва да елиминираш всички дискомфорти.

В моя случай синът ми се съдираше от рев, понеже слушах разбирателите, че трябвало да го храня на 3 часа и през нощта да правя 6 часа пауза. Да де, ама той искаше да яде на час и половина. Когато започнах да следвам неговият ритъм, нещата се укротиха. Опитай всичко: по-топла или по-хладна стая; по-светло или по-тъмно; друго мляко - напълно възможно е първоначално избраното да не е най-удачния избор. Всеки педиатър си препоръчва един вид и все едно други не съществуват - а в съседният кабинет ще препоръчат друго. Смени перилния препарат за дрешките или ги изплаквай допълнително. Въоръжи се с търпение и гушкай бебето, защото в този период имат нужда от прегръдка, колкото и от въздуха. Посети и ортопед, за да изключиш категорично болка или дискомфорт от проблем с кости и стави.

# 20
Дами записах си преглед за доктор Йорданка Паскалева гастроентеролог. Някой да има мнение за нея?

Ние бяхме при нея лятото с проблемен стомах на 3 месеца. Мила е, назначава подробни изследвания и лечение. Прави ехография задължително. Аз съм доволна.

# 21
Моето момче (на малко по-малко от 2 месеца е) напоследък също започна да плаче и нищо не помагаше. Подобрение имаше като го къпем - в банята не плаче, след баня също като че ли е по-спокоен. При нас го отдавам на колики, сменяме вече трети вариант капки и се надявам да се оправи.

Малко странен съвет, но имам подарък една аз и викам ританка ама май се казва ромпър - зимно цяло космонафтче , не зная дали правилно обяснявам, отвън рошавко, бебето облечено в него прилича на малко меченце. Та тая ританка конкретно е на Зара, пише , че е за деца между 0-1 месеца, виждам че му е голяма на ръчичките и краченцата, обаче дали защото е по-плътна или някак си тялото му застава в някаква поза, която го облекчава, но като го облека в нея, спира да плаче и заспива. Прикачих снимка, че съм зле с обясненията и ми е първо дете и вероятно и терминологията ми бяга. С мъжа ми и викаме “усмирителната ританка”.

# 22
  • София
Има едни като пелени дето завиват ръцете и детето не може да се "стряска" с тях. Вероятно и при вас се е получил същият ефект.

# 23
Ами той по принцип може да мърда и така ама като че ли една идея по ограничено, а конкретно в тая поза самичък си застана. Не зная причината ама е факт, че помага, дано продължи 😂

Има едни като пелени дето завиват ръцете и детето не може да се "стряска" с тях. Вероятно и при вас се е получил същият ефект.

# 24
  • София
Може и да му е кеф и да знае, че ще излиза навън. Моята малка дъщеря като я сложех в космонавта и докато излезнем беше заспала. Много обичаше да спи навън. Буквално цял ден сме били навън с количката и доста се успокояваше така.

# 25
Аз така разбрах, че действа по тоя начин. Облякох го да го водя на гости на нашите и на мига заспа.

Навръщане също в момента в който го сложих в нея, от едната до другата стая вече беше заспал. Спа в колата и докато изкачим 5 етажа до вкъщи и после като го съблякохме щ, се събуди.

И наскоро след продължително реване се сетих и реших да пробвам и вкъщи и взе, че подейства ….

# 26
Тази история с "усмирителната" дрешка ми напомни, че за пръв път у дома тишина и спокойствие се появи, когато на третия месец се пречупих да дам на сина ми залъгалка. Бях си дала дума, че няма да го приучвам и не бях купувала, но имах една като част от комплект шишета на Филипс Авент. Като му я дадох чак се ококори и се усмихна. В този момент поставих под съмнение всичките си представи за това как трябва да се отглежда бебе. На следващия ден купих още 4. От тогава до сега вкъщи без залъгалка не съм оставала. Напоследък ги търси все по-рядко, понякога за приспиване, понякога се успокоява като е нервен - след ваксина примерно, но предвид възрастта от година и половина, нещата закономерно отиват към край. Живот и здраве, ако имам и друго бебе, хич няма да се мъчим взаимно.

# 27
Дъщеря ми ползва едно приложение huckleberry, в което въвежда часовете за спане на малката и то и показва кога приблизително е следващият час за спане. Това много и помагаше да наблюдава  бебето за признаци за умора. Когато бебето е преуморено се случваха такива ревове от преумора, затова много внимаваше да спазва часовете за слагане в креватчето.

Общи условия

Активация на акаунт