Ревливо дете

• 451
  • 17
  •   3
Отговори
# 15
При нас беше същото положение (не стигнахме до херния, слава,Богу) - обикаляхме на прегледи и казваха, че всичко е нормално, но аз си усещах, че нещо не е ок и толкова рев не е нормален. Продължих да обикалям лекарите - дъщеря ми се оказа се с непоносимост към белтъка в кравето мляко, а беше изцяло на АМ и при всяко хранене агонизираше. Открихме много трудно проблема, но оттогава детето си реве нормално, в началото не млъкваше ДЕНОНОЩНО!
Може ли да ми кажете как разбрахте? Дори да ми препоръчате специалист при, който сте ходили?
Да, пръцка си, има проблем със съня и вероятно това го тормози, но не е всеки ден. Трудно заспива понякога, принуждавам се и го извеждам на студа за по 20 минути да се унесе и вкъщи се буди пак започва борбата. Когато има запек поне знам защо реве.

При нас в неонатологията в Софиамед ни помогна др Нада Зауи (аз раждах там и ходехме в началото на прегледи към пакета от раждането). Преди това бях пробвала безлактжзно мляко, ама не беши в лактозата проблемът. Та тя ни посъветва да општаме и това и пробвахме Aptamil Allergy Digestive Care и детето веднага се успокои, коремът спря да скърца динонощно, започна да се изхожда поне 1 път дневно, видимо имаше подобрение още от третия ден .

# 16
Дами записах си преглед за доктор Йорданка Паскалева гастроентеролог. Някой да има мнение за нея?

# 17
Според мен не са колики, да има, но има деца които страдат тройно повече от него. Пие си капките, провят му се масажи не сменяваме млякото. Възможно е всъщност и това до някаква степен да му влияе, но по-скоро най-много му тежи съня. Когато му се доспи изпада в истерия, то е едно ръмжене, един рев. Заспива чак след като се преумори, спи по 20-30 мин и отначало. Нито бял шум, нито тъмнина, прегръдка или каквото и да е не могат да го успокоят. Но това не е всеки ден, случва се 2-3 пъти в седмицата.

Може да пробваш преди да му се е приспало много да го слагаш да легне на спокойствие и тишина, да не е твърде преуморено и превъзбудено. Виж и за повиването, при много от децата помага, ако са им пристегнати ръцете към тялото.

Това с разходката на студено и на чист въздух и аз го практикувах, добре завито бебето в количката, заспиваше доста бързо.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 20:47 от кукумицинка

Общи условия

Активация на акаунт