Мама по МОЛ-овете митка,ЯНУАРЧЕТО във кенгурото ритка !!!

• 11 786
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Мисля,че е най-правилно е да отнесеш въпроса си към педиатри,специалисти (има ги и тук в форума),а на мненията от кърмаческия да гледаш информативно,но не и абсолютно отговарящо на истината.

Моето мнение е, че точно педиатрите не са в час с кърменето.
Ива 81, обърни се към Хедра на лични. Тя е корифей - ще ти изясни възможностите.

# 166
Не всички педиатри не са в час с кърменето,даже повечето са много наясно.
Предпочитам съвет от специалист,добър в професията си и мнение на опитен,но при всички случай първо бих пробвала съвета на специалиста и ако бебето ми не реагира добре и мнението на опитен.

# 167
Ние сме само на кърма, но смятам че си положила всички усилия за добър старт в живота на твоето бебче. Според мен / лично мнение/ адаптираните млека също много добри. Така че не се упреквай че неможеш да кърмиш, не винаги става така както искаме и причините не винаги са в нас. На твоето бебче му трябва не само кърма но и спокойна и отпочинала майка.
Азсъм кърмена три месеца и поссле на кисело мляко - пак съм порастнала/ макар и само 160 см/ Laughing

# 168
  • София
Ла Лече Лига е за вас, ако:
•   Очаквате бебе и искате да знаете повече за това, как да кърмите
•   Вече кърмите и искате помощ за някои особени предизвикателства
•   Имате нужда от информация за въвеждане на твърдите храни или отбиване
•   Искате да срещнете други кърмещи майки и да споделите опит
•   Се интересувате да прочетете повече за кърменето, раждането и родителството

История и цел на ЛЛЛ:
Ла Лече Лига (La Leche League) е международна организация с клонове по цял свят, основана преди 50 години, за да дава информация и подкрепа, най-вече чрез лична помощ, на всички майки, които искат да кърмят бебетата си.
Мисията на Ла Лече Лига е да помага на майки по целия свят да кърмят, чрез подкрепа от майки за майки, насърчаване, информация и обучение и да подпомогне по-доброто разбиране на кърменето като важен елемент от здравословното развитие на бебето и майката.

Ла Лече Лига Лидери

Ла Лече Лига Лидерите са майки, които са кърмили собствените си бебета и са акредитирани от Ла Лече Лига Интернешънъл. Те осигуряват информация и подкрепа по електронна поща или телефона, и водят местните срещи за дискусии за майки.

Ла Лече Лига осигурява:

•   Помощ по телефона
•   Ежемесечни неформални дискусионни срещи
•   Възможност да споделите опит с други кърмещи майки
•   Библиотека с книги и брошури за кърмене и родителство

Ла Лече Лига е заинтересована в подкрепата и насърчаването ви в опита ви в кърменето и майчинството. Някои от идеите може да са нови за вас. Чувствайте се свободни да подберете това, което ви изглежда правилно за вас, и оставете останалото.

ЛЛЛ вярва, че майките познават бебетата си най-добре. Ние предлагаме идеи от нашия опит и този на много други майки. Ако има нещо, с което не сте съгласни, моля пак елате и продължете да участвате. Ние всички имаме различни идеи и мнения, и вашите са добре дошли на тези срещи.

# 169
  • София
Е ще има ли среща днес, че и аз съм от тези със сложните процедури по цедене,  #Crazyстерилизиране и ми трябва повече време за подготовка  ooooh!, и на мен ми минават грешните мисли за постепенно преминаване на АМ, newsm43  но докато тече от цицата ще се мъча, no пък и имам резерви във фризера.  Crazy
А да се оплача сега и аз от Борис три нощи яде към 11 и после иска пак в 4 #Cussing out, а до скоро спеше от 9 до 6. Confused В 11 си изяжда само половината, и сигурно огладнява по-бързо? Ама защо така реши да прави  Tired, пак съм недоспала  smile3507
А между другото мойто педи нали ми беше казала като станем на три месеца да започна със сокче на Хип #2gunfire, да ама вчера случайно гледам в магазина, че всичките им сокчета са от 4 месеца Naughty. Е намерих си оправдание да не давам  Mr. Green

# 170
  • София
Момичета, дайте да не се караме и конфронтираме (това дали така се пише  newsm78 ) за теми, които са обсъждани многократно и за които има цели отделни форуми създадени.

Аз лично вярвам, че едно дете не може да е щастливо с вечно изнервена, болна, мрънкаща, ревяща и недоволна майка. Да, понякога сме такива, но не и като правило. Също така вярвам, че кърменето и изобщо храненето на детето в никакъв случай не трябва да се случва насила нито за майката, нито за детето. Не само в ранна кърмаческа възраст, но и в последствие.

Т.нар. злояди деца според мен са просто деца, чиито родители искат да им наложат стандарти, а не да послушат инстинктите си и инстинктите им (едната ми сестра беше заклеймена като такава, майка ми се чудеше как оцелява изобщо това дете, а аз знаех - тя тайно си похапваше, когато никой не я вижда директно от хладилника и директно от тавата с ръце - толкова, от колкото имаше нужда). Вярвам, че ние се раждаме животни и като такива много правилно се ориентираме от какво имаме нужда, без да го обуславяме теоритично. Но покрай стандартите и продуктите, които ни налага "цивилизацията", забравяме да слушаме себе си.

Та в този ред на мисли кърменето е напълно естествено, но ... не на всяка цена. След като една жена може да бъде оставена сама да вземе решението дали да задържи бременността си или не, как да роди и кога, то нека я оставим да реши и как да храни детето си.

Моля ви, нека не се караме по фундаментални въпроси. Зрели жени сме или поне вече ни е време да узреем. Всички знаят какво е http://www.google.com както и вече всички би следвало да са разбрали, че има Кърмачески форум.

Не знам защо ви го пиша всичкото това, но ако в най-скоро време не се видим да ви нацелувам и напрегръщам наживо, ви обещавам, че ще пиша дори още по-дълго и отегчително и ще държа после да ми давате цитати в знак на това, че сте ме прочели.  Laughing Аре молИм ви се, че изтрещех, а е едва 9 сутринта.

# 171
  • София
Само да кажа, че горните ми разсъждения са в следствие на проблеми с храненето, които експириънсвах в последните седмица - 10 дни. Седнах, мислих, мислих и се вглеждах в лицето на заспалото си дете. И стигнах до изводите, които ви изложих.
В резултат вчера бях спокойна и уверена, мъжът ми каза, че съм изглеждала невероятно в тоя стар наповръщан анцунг, имала съм била блясък в очите и пак завършихме вечерта невероятно.  Laughing

Изтрещеееееееееееееееееееееееееееех!  Crazy

# 172
Добро утро   bouquet

Днес ще ходя най-накрая на гинеколог.Дано всичко е ОК. Praynig

# 173
  • София
Ним,обмислям възможноистта след горния ти постинг да хвана едно такси и да дойда да те нацелувам в Надежда. Laughing
Мими,стискаме палци.

# 174
  • София
Даже май маршрутка 39 или 29 също ти върши работа.  Hug Чакам те на двора с изстудена бира.  Laughing От днес вече съм пианде отново!  Joy

# 175
Даже май маршрутка 39 или 29 също ти върши работа.  Hug Чакам те на двора с изстудена бира.  Laughing От днес вече съм пианде отново!  Joy

Идвамееееее hahaha hahaha hahaha

# 176
  • София
Не минава покрай мене. Wink

# 177
  • София
Абе нямате грижи! Само да се разлисти лозата и да направи сянка, че сега навън си е пек! Верно можем да го обмислим това, ако сте навити.

# 178
  • София
Хйаде, чакаме лозата и идваме на градинско парти. Имате ли барбекю? Ще донесе всеки някакви мръвки и ще ги пекнем. Може да го направим и с мъжете, да се включат по-късничко. Laughing
Я да ви забия един въпрос - Какво ще правите 4 почивни дни?

# 179
  • София; Дружбето
Аз утре си заминава при мама да ме глези Mr. Green Mr. Green
Мойта хубавица в пощата започна да гука на най-хубавият батко там и той няма на къде почна ни се усмихва. Ей, от сега с добър вкус Joy

Общи условия

Активация на акаунт