Мамник - Тема № 3 🪶

• 5 175
  • 200
  •   22
Отговори
# 90
Ще изброя нещата в епизода, които ми харесаха, за недостатъците се присъединявам към всички вас.
1. Чухме го поне мамника - тракането му на клюна като "кастанети" и разярения вой
2. Венета беше изобразена точно в образ.
3. Лафовете и ролята на Почекаин
4. Зарастването на раната на Лазар - визуално добре го направиха.

# 91
Изпуснах днес да гледам епизода.
Не го намирам на сайта на БНТ. Ако не бяха прецакали торентите, щях да си го дръпна от Замунда. Но сега?
Къде може да го гледам?

# 92
YouTube, но след ден.

# 93
Сякаш чакаш нещо да се случи , и имаш надежда следващият епизод да е интересен , но пак почти не се случва нищо . На половината сериал сме вече почти и има някакво минимално развитие . Сцената между Лазар и Божана беше силна , очаквах да стигнат до целувка , но и така ми хареса .

# 94
На мен епизодът горе долу ми допадна, въпреки че очаквах повече развитие, но това което продължава да ми боде очите е как основното действие в промото за следващия епизод все се случва почти в края на самия епизод, което си е практически огромен спойлер, а не просто загатване какво ще се случи Grinning разкриването на Лазар като платеник беше показано в промото, а реално се случи в последната сцена от епизода. Сега сближаването на Лазар и Божана също се случи почти в самия край. Очаквам и сцената на Емил с Мамника и "аре, покажи ми бедро" също да е последното действие от следващия епизод.

Цели епизоди шикалкавене, че накрая да стигнем до сцената, която вече са ни показали почти основно в промото.

# 95
Да се включа и аз, давам шанс на "всичко българско и родно..." и още гледам сериала, само защото е "Made in BG" продукция, ако беше чужд, да съм го зарязал на 3-ти епизод. Нарочно не чета книгата, за да ми е интересно, а то най-интересното досега са спойлерите, които пускате. Не всички герои играят лошо, което ми говори, че не НАТФИЗ е проблема, просто си трябва сериoзен кастинг и талант. Ако всички в сериала бяха като Почекайн и Савов, щеше да е много по-добре, но уви... за главната героиня - няма значение в какъв образ влизаш, в реалния живот е биологически невъзможно на човек, да изрази различни емоции по съвсем един и същ начин, с едно и също изражение и една и съща интонация. То бива "образ-темерут" да изиграеш, но съгласете се, че емоциите й бяха почти същите като разбра, че Лазар е съживен мъртвец и после като имаха (уж) романтичен момент. С Митко спора им почти същия вайб ми донесе. Е как аз като зрител, да се разчувствам и развълнувам. Не обичам да критикувам, предпочитам да давам предимно позитивни коментари, но тук вече не можах, да се сдържа. И сега? Хайде пак цяла седмица чакаме заради промото и накрая 45 минути скука в следващия епизод. Инат съм, ще го догледам, но вече нямам надежди, че ще ми хареса, надявам се книгата да е по-добра... 

# 96
  • София
Аз забравих, че го има днес. Сега върнах да го гледам. Лазаревска все повече ме дразни, не ми харесват физиономиите й, много се пули като говори. В кратките интервюта не съм го забелязала, значи така играе Божана... Сцената със скалите и реката беше романтична, не помня такъв момент в книгата. Но явно не съм внимавала много и в нея, защото ми се губят чак толкова пропуснати важни сцени. Ясно е, че ще попретупат и променят някои моменти.

# 97
Не знам как е Божана в книгата . Но Екатерина вече леко започва да ме дразни с това троснато поведение . Лазар се държи възпитано и джентълменски с нея , тя непрекъснато е грубовата и кисела спрямо него . Иначе я гледах миналата седмица във Вечерното шоу и там беше съвсем различна от киселата Божана Дарк.

# 98
В действителност Лазаревска е с най-слаба игра от актьорите. Не знам не я ли заболява врата от напрежение и цъклене на тези очи.
Към актьорите, които естествено влизат в образ, освен Йордан Ръсин и Владо Пенев, слагам и директора на дома. Да, малка му е ролята, но я играе добре. Лазар - горе-долу.

# 99
Аз не бързам да обвинявам актрисата, може и такива да са напътствията, които получава по сценарий и от режисьора. Предполагам няма да знаем, докато не я видим друга в роля и да отсъдим дали продължава да играе по същия начин, но да, и на мен ми идва кисела като лимон. Предполагам се опитаха с връщането в болезнените детски спомени за котето и подигравките на Митко и Камен да ни покажат защо е толкова резервирана и дори гневна, не беше лошо изиграно, но все пак тя е най-добра приятелка с Митко, логично е да помислим, че с годините той се е реабилитирал за миналото си поведение, та някак това влиза с противовес с гневното й кисело отношение към всички. Би трябвало да е намерила някакъв мир в това, че основен източник на скръбни думи от миналото й се е доказал като добър приятел, но не си личи. Все гневна, кисела и на ръба.

# 100
  • Галифрей
Няма такава сцена на скалите в книгата.

# 101
  Последен коментар по темата и спирам от уважение към всички, които харесват сериала, а и към труда на екипа. То от клавиатурата лесно акъл се дава...
  Стана ми малко гузно за критиката ми към Лазаревска, а виждам, че и вас почва малко, да ви дразни. Но за да бъдем обективни... тя може и да си е много талантлива актрисата, но да е подходяща за съвсем друг тип роли. И това не е нейна грешка, а на "шефовете" й, като са я избрали, да са го мислили... и нещо друго много важно - ами като снимаш сцена - гледаш, като се е получило театрално, правиш втори дубъл, после трети, после пак и пак, докато стане. Някои сцени по над 100 дубъла трябва да им се правят, защото са най-емоционалните, но не... важното е, да си покажем рекламите, да ни не мрънкат спонсорите, а сцените, които трябва да развълнуват зрителите, можем и да ги претупаме. Е няма как с такива приоритети, да правим топ продукции на високо ниво.

# 102
  • София
Жан-Люк Годар е мразил дублите и снима еднократно - каквото такова. Правил е най-много по 2 дубъла общо.
И вижте само как играят франзуците и то преди 60 години.
Талант + школовка.
В НАТФИЗ не ги учат на кино, а на театър. Крайно време е всички динозаври да се разкарат от там.

# 103
Да се включа и аз, давам шанс на "всичко българско и родно..." и още гледам сериала, само защото е "Made in BG" продукция, ако беше чужд, да съм го зарязал на 3-ти епизод. Нарочно не чета книгата, за да ми е интересно, а то най-интересното досега са спойлерите, които пускате. Не всички герои играят лошо, което ми говори, че не НАТФИЗ е проблема, просто си трябва сериoзен кастинг и талант. Ако всички в сериала бяха като Почекайн и Савов, щеше да е много по-добре, но уви... за главната героиня - няма значение в какъв образ влизаш, в реалния живот е биологически невъзможно на човек, да изрази различни емоции по съвсем един и същ начин, с едно и също изражение и една и съща интонация. То бива "образ-темерут" да изиграеш, но съгласете се, че емоциите й бяха почти същите като разбра, че Лазар е съживен мъртвец и после като имаха (уж) романтичен момент. С Митко спора им почти същия вайб ми донесе. Е как аз като зрител, да се разчувствам и развълнувам. Не обичам да критикувам, предпочитам да давам предимно позитивни коментари, но тук вече не можах, да се сдържа. И сега? Хайде пак цяла седмица чакаме заради промото и накрая 45 минути скука в следващия епизод. Инат съм, ще го догледам, но вече нямам надежди, че ще ми хареса, надявам се книгата да е по-добра... 
Точка така. Аз се чудя дали играе шок и дали е тъжна и иска да се разплаче. Сякаш се напъва да изрази нещо, а гледа по един същ начин и аз трябва да се опитам да разбера какво иска да изрази. Драматургията разбира се подсказва, но ако не беше тя, и гледах без звук, никога нямаше да разбера в какво състояние е. Толкова далеч от актьорска игра. Просто рецитиране и опит за твърдост в характера, който се свежда до малко по-тросната емоция в репликите, което само по себе си също не е акттоьрска игра.

# 104
Направо като ви чета все едно аз гледам друго 😀  На ПП не обръщам внимание.
Хареса ми серията, раздвижват се нещата...
Много ми допада как Йордан Ръсин изиграва ролята на Почекаин. Евала!

Точно на мястото, където Лазар разказваше легендата за влюбените Елица и Рангел, имаме снимка с мъжа ми като гаджета през един приказен есенен ден.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 00:04 от Jupiter sea

Общи условия

Активация на акаунт