Справяте ли се сами, когато са повредени домакински уреди?

• 144
  • 10
  •   4
Отговори
Например успявате ли да си смените лампите сами или да поправите телевизора, ако възникне проблем? Познавам някои жени, които се справят и сами. Например някои мъже вкъщи успяват да ремонтират някои неща без да викат сервиз.
Тази сутрин взе да стане късо и нямах електричество, останах без ток, щото нямаше как да се справя. Но има и оправни дето веднага отиват да вдигат шалтерите.

# 1
Сега, между това да си смениш крушката/да преместиш шалтера и да си оправиш сам при повреда последния модел плосък телевизор, пък и въобще телевизор... има разлика.

# 2
Нищо не разбрах. Ако не съм специализиран техник няма как да си поправя сама телевизора или пералнята.
Има ли още толкова безпомощни хора, които не могат да сменят крушка или да вдигнат с пръста едно шалтерче?

# 3
Справям се с вълшебната дума: "Мило, повреди се... еди какво си". Действа, всичко се поправя на магия!

# 4
  • София
Смяната на крушки е много сложна дейност, дано не ми се наложи, но телевизори поправям и на сън.

# 5
  • Пловдив
Чак пък да поправим телевизора...
Крушка се сменя лесно, особено ако няма плафон за сваляне.

# 6
  • София
Общо взето да. Живея сама и трябва да се оправям. Знам къде ми е бушона, който пада и го вдигам.
Крушките ми се смеят лесно. Имам едни трудни луни, за тях чакам брат ми.
На пералнята вече й научих мурафета - вадя филтъра и чистя.
Телевизора е ок, за телевизия и интернет звъня на оператора.

# 7
  • София
Не, има си сервизи. Хората с това се занимават и влиза в гаранцията. На майстор Тричко няма да се правя.

# 8
  • София
Мога да се справя с крушка, запушен канал, счупен кран. Елементарно лепене, обичам да боядисвам, мога да сглобявам по-дребни мебели по схема.
Приятелят ми е много сръчен и е като домашен майстор. Въпреки това от няколко години предпочитам да се викне майстор или специалист. В това число включвам и голямото пролетно или есенно почистване - викам фирма да изближе всичко и си продължавам с живота.

# 9
Ако е някаква по-сериозна повреда, не, не мога да поправя сама, каквото и да било, защото не съм веща в тези неща. Ако е нещо дребно да. Мога да завинтя два винта, не ми е проблем. Мога да сменя крушката. Мога да изчистя филтрите на климатика, абсорбатора и пералнята. Всичко останало не ми е работа да пипам, има си кой да го поправи. Дори и сама да живееш, викаш роднини, съседи или познати. Ако не, техници и разни други специалисти.

# 10
Беше изгоряла крушката в кухнята на майка 😂, реших да я сменя и го направи, но при слагането на плафона го направих на сол 😂😂😂 , та мога, но не отговарям за крайният резултат.
Ел.уреди не бих се пробвала дори да поправям, резултатът от опитите да отстранят повредата е ясен. Обаче обичам да извършвам строително - монтажни дейности, там се справям значително по-добре 😂. Покрай опитите ми да изкъртя старите плочки в кухнята установих, че не е проста и лесна работа и колкото и злоба да бях вложила, в крайна сметка ми се наложи да изчакам майстора да си свърши работата.

Общи условия

Активация на акаунт