Мамник - Тема № 3 🪶

• 7 154
  • 245
  •   14
Отговори
# 135
Аз пък се отказвам да гледам... нямам излишен 1 час седмично да си губя времето с тази боза... През цялото време имах една топка в стомаха, едно напрежение няма ли да свършва вече тази мъка. Едно безкрайно бродене по горите, вечно опуления поглед на Божана и абсурдната реклама на антивирусния препарат. И въобще няма връзка с това дали съм чела книгата. 80% от историята съм я забравила и със стаен дъх чакам да видя какво ще стане и то нищо не става. Каква е тази бавна и мудна история. Всичките там са с някакви неприятни говорни дефекти, мрънкат и дуднат през цялото време. Някой по-назад беше писал, че му харесва играта на Гринго, на Владо Пенев и на ДИРЕКТОРА НА ДОМА!! Сметнете за какъв смешен каст става дума, щом незначителната роля на директора на дома е върха на актьорската игра. Та така де.. аз приключвам с гледането на този резил. Тъжно, много тъжно...

# 136
И аз се дразня, че във всеки сериал/филм трябва да има романтика. Има ли жена като по-главна героиня, тя задължително трябва да е красива и мъжете около нея да я искат - тайно или не. Никога не може просто да имаме много добро и дълбоко приятелство и да се фокусираме върху мистерията/ужаса/историята. Чак и Камен го направиха тайно влюбен в Божана, въпреки че в книгата няма изобщо такива намеци.

И сега, наясно съм, че в сериала не казват годините на Божана, но си личи че е около ранни 20те, докато Камен и Митко визуални са си хора към 40-45 годишни. И какво искат да ни кажат, че когато примерно Камен е бил на 20 е бил влюбен в  5 годишно момиченце?

По-скоро е типичен проблем на кастинга в актьорските среди, не само в България. Всичките изброени герои трябва да са на едни години, но мъжете все се приемат за младеещи, или поне приличащи си на годините, а жените за дърти чанти, тоест как ще кастнат 40-годишна дъртачка да играе 40-годишна героиня? Я да турим 25-годишното момиче Grinning но както казах не само в България. Тия дни се навършваха еди си какъв юбилей от излизането на Little Miss Sunshine и актьорът, който играе синът каза, че много се е притеснявал, че бил на 21, а трябвало да играе момче, което е още в гимназията, а пък актрисата, която играеше майка му отвърна "еми, аз пък бях едва на 32, а играх майка на 21-годишен актьор" Grinning

# 137
И аз се дразня, че във всеки сериал/филм трябва да има романтика. Има ли жена като по-главна героиня, тя задължително трябва да е красива и мъжете около нея да я искат - тайно или не. Никога не може просто да имаме много добро и дълбоко приятелство и да се фокусираме върху мистерията/ужаса/историята. Чак и Камен го направиха тайно влюбен в Божана, въпреки че в книгата няма изобщо такива намеци.

И сега, наясно съм, че в сериала не казват годините на Божана, но си личи че е около ранни 20те, докато Камен и Митко визуални са си хора към 40-45 годишни. И какво искат да ни кажат, че когато примерно Камен е бил на 20 е бил влюбен в  5 годишно момиченце?

Почти във всеки филм и сериал има романтика, не може без това.  Единствената романтична линия е между Божана и Лазар.
М  не глупости, те тримата с на една възраст и Камен и Митко не са изпитвали романтични чувства към нея. Камен не може да я диша, а Митко е като брат. Би трябвало да така да го представят. Ама….Явно в сериала тя се маже с  крем да е по млада,плюс живота на село и планината 😆

Хаха да, ама защо планинския въздух действа само на нея 😆 Трябваше да изберат актриса на възрастта на Божана в книгата.

Само да кажа, наясно съм, че няма нищо любовно от Камен към нея, но в сериала усещам, че се опитват да ни го пробутат това точно защото не могат да се сдържат да не направят всички влюбени в главната героиня. Да вземем например Хари Потър книгите. Хари и Хърмаяни са само приятели и няма никакви сцени между тях, които да намекват нещо повече и това е супер. Така трябваше да си го оставят и в Мамник - Митко и Божана = най-добри приятели, Божана и Лазар = романтика, Почекаин и Божана = споделено презрение.

# 138
Чак и мен ме дразни леко че във всеки сериал има поне по една любовна история . Сякаш не може да се мине без някой да се влюби и без да има връзка с някой . За Митко и Камен бях сигурна че си падат по Божана . С това дразнене и подмятане на епитети от Камен бях сигурна че се опитва да го прикрие , както и този загрижен и мил поглед на Митко всеки път към нея . Но честно казано тук друго ми е важно .

# 139
Въпрос на гледна точка. Според мен един сериал не е само главните герои, а и малките роли, които са реалистично представени. Както писа някои, и циганетата се справиха много добре. Но в крайна сметка наистина е по-добре човек да не гледа нещо, което го напряга и не вижда смисъл и нищо позитивно.

# 140
За мен най-добрата игра е на Ръсин, най-естествено му се получава на него. Лазаревска ми е  най-зле милата, много неподходящ избор. И това много ме дразни, защото ми стои супер нелепо и не на място, все едно е телепортирана там. Играта и, визията, погледа, походката, говора, абе всичко ми е не на място за филма.
Иии за филма, ако не бях чела книгата със сигурност нямаше да гледам, защото нямаше да разбера нищо от смисъла и историята. Двама гранични полицаи, куче и възкръснал обикалят гори и дерета.

# 141
Мен ме дразни че постояно е нацупена и груба към Лазар . Човека все се спича когато тази нещо му се ядоса и му отправи предупреждение . Иначе е хубаво момиче , но защо всеки път от новите лица на киното играта им трябва да е тросната и кахърна ? Така ли ги учат в натфиз ?? Забелязвам го в редица актриси не само при Лазаревска.

# 142
  • В полите на Пирин планина
Може би така разбират идеята да се "вкара" "драматизъм" в ролята.
Аз харесвам Божана от книгата, заедно с интровертността и странността ѝ, но не харесвам екранната Божана, която е точно една тросната и недоволна тийнейджърка, която не знае за какво аджеба се сърди.

# 143
  • Димитровград
На мен ми харесва сериала. Повече от прехвалената книга, която прочетох, за да видя какво толкова и харесват.
Очакванията ми са, че сериалът е по мотиви от книгата и напълно съвпадат.
Разочарованите почитатели на книгата- това не е екранизация по нея, абстрахирайте се и си гледайте за кеф.

# 144
Мен ме дразни че постояно е нацупена и груба към Лазар . Човека все се спича когато тази нещо му се ядоса и му отправи предупреждение . Иначе е хубаво момиче , но защо всеки път от новите лица на киното играта им трябва да е тросната и кахърна ? Така ли ги учат в натфиз ?? Забелязвам го в редица актриси не само при Лазаревска.

Просто Лазаревска не го играе добре. Божана в книгата е компетентен професионалист, резервирана емоционално и е “no bullshit” характер (любимият ми), леко прасната е в устата - но защото е компетентна, не е въздух под налягане. Но в сериала Лазаревска излиза леко като грубиянка.

# 145
Понеже не съм чела книгата, ето как на мен ми изглежда Божана:
Жена в малко село, която се е отказала от амбиции и никога не ги е имала. Живее с майка си и като повечето полицаи с малко съвест, обикновено е угрижена от чужди проблеми, а загубата на баща ѝ също е натежала.
Екранната Божана е красива без да е правена, има си дори солидни бедра, не някаква слаба селска убавица. Подчертава всяка дума, докато говори, но го отдавам на близостта със сръбската граница (хора от района действително говорят така).
Харесвам я и ми е съвсем на място.

Това имах да кажа.
Айде, Айрън!

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 12:25 от .Hazel.

# 146
  • Галифрей
Според мен ако бяха сложили по хубава музика, като показват природата, по ефекно щеше да е. По хубав джънгъл. а не звук на крава.  Лазаревска се страе, но и мене ме дразни с погледа си и гласа си,сякаш ще се разреве. За Гринго нямам забележки от негова страна усещам химия, а от нейна страна не. Кисела като лимон тийн държание. Тази сцената с бръсненето ми беше кридж,изобщо развалиха я.
Екранна Божана няма нищо общо в тази в книгата по държание.

# 147
  • Пловдив
Важното е, че "костюмите" са дело на Кремена Халваджиян Joy Close тая къде ли не я навряха?!

# 148
Важното е, че "костюмите" са дело на Кремена Халваджиян Joy Close тая къде ли не я навряха?!
Те добре че не са набутали Семейство Джеферович. Тогава вече щях доста да се ядосам . Ее как без Кремена нали е жена на Магърдич не може без нея да мине тя да не направи костюмите. Но обаче от като не е стилист на Гала от на " На кафе " тя се облича доста по добре без нея. Липсва ми Вина честно казано , този сериал не ми носи и на половината усещане като емоция и като игра на актьорите както го правеше Вина . Тук един се троска , друг фъфля , трети преиграва , друг постояно говори на диалект. Добре че са хората от дома и старата школа да гледам една хубава игра от тях.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 12:39 от Жасмина 94

# 149
Аз мога да си обясня троснатото отношение на Божана към Лазар с това, че може би се страхува от пораждащите се чувства към него, та като един резервиран и свит човек, почти му е гневна, че с тези чувства й развали комфорта Grinning но проблемът е, че това кисело и троснато поведение на практика го демонстрира и с майка си, което ме кара да мисля, че просто актрисата така си играе и няма дълбок умисъл. Тя реално само с онзи шеф, който все й звъни по телефона се държи по-топло. Ако не сте казвали в книгата каква е любовната нишка, щях да търся под вола теле и да си мисля, че това омекване с него има някакъв подтекст Grinning

Общи условия

Активация на акаунт