Мамник - Тема № 3 🪶

• 8 239
  • 269
  •   10
Отговори
# 240
На мен ми харесва сериалът, различен е, бавен. Страхотна природа. Не съм била в този край, но ще отида да видя с очите си.
Любими са ми Божана и Почекаин. Божана заради необикновената красота на актрисата. Почекаин заради страхотната игра и изцепките. Очаквам като види мамника да се изцепи... Абе, къв си ти бе, аре бегай оттука! Simple Smile
Малко ме разочарова петия епизод. Една седмица го чакам и накрая едно нищо. В цялата история някак си няма нищо страшно. Не знам, като че ли самите актьори не успяват да предадат емоцията страх. Добре че са зимната гора, пустошта и музиката че да е леко напрегнато.

# 241
Почекаин
Очаквам като види мамника да се изцепи... Абе, къв си ти бе, аре бегай оттука! Simple Smile

Ааа, не съм толкова сигурна Joy

# 242
Нямах намерение, ама май за да разбера сериала накрая ще се наложи да прочета книгата Joy

# 243
Понеже не бях гледала трейлъра за сериала и днес попаднах на него, имам питане към челите книгата:

СПОЙЛЕР!!!

Скрит текст:
Показаха, че и Емил е "белязан", нещо за което няма индикации до момента. Това има ли го в книгата и откъде идва, ако го има?

# 244
  • София
EmBrother, 👍🏻!
Мнението на TEREZA83 е обосновано , но ма други, които хвърлят само етикети 😉.
Мен “Мамник” ме привлече с любопитството към нашата митология.  Самодиви, върколаци и змейове съм възприемала само като приказни герои - откъде идват, как са възникнали…🤔 / пък за мамник не бях и чувала. 😂
До тук ми липсва мистиката за сметка на криминалистиката / не, че детективската работа много я има 😜/, но любопитството ме води напред - curiosity kills the cat…
Джасте, много готин този дзвер 😍. Сигурна ли си, че през нощта не се превъплъщава в нещо друго?😉

# 245
Pticasprujina, ако си готова за повече разкрития, инак няма как да обясня:
Скрит текст:
Емил се усеща, че всичко идва от Венета, жената в стаята им и я предизвиква, като споделя или на бай Георги, или на бай Венци, не помня точно, но така, че Венета да го чуе, че и той е участвал в събитията довели до белязването на другите мъже и тя се вързва и Мамника го белязва. Инак няма нищо общо с Мамника и белязаните мъже. Идеята е да я разкрие и да се отърват от Мамника.
Пп Almadji, тъй невинно изглежда дзверо Heart Eyes, ама е котка луда по цялата си дължина. Joy

# 246
Почекаин им изкарва 90% от сериала. Просто е жесток!

# 247
  • България
Много е некоректно поместването на информация от книгата, дори и в скрит текст. Някои искаме все пак да се насладим на интригата.
Предупредени сте, не го отваряйте. JoyJoyJoy

# 248
Аз не бях чела книгата и си я изтеглих в pdf. Прегледах я по диагонал, видях много разлики и предпочитам да си догледам сериала без да го смесвам с книгата.
Предполагам, че тук има фенове на книгата и просто ги дразни различния сценарий.
Владо Пенев също много ми харесва в тази роля.
Лазар ми е абсолютен бастун, а пък романтика между него и Божана грам не виждам. Не знам докъде ще я докарат двамата. Сцената с бръсненето любовна ли трябваше да бъде... добре че не му ряза и ноктите на краката. Simple Smile

# 249
Хахахаха, с глас се смея.
Смятам следващия епизод да запиша всички лафове на Почекаин. Предния много се смях като каза "Митака, ся май не сте двойка с Божанчето, а?", или нещо подобно, глухо ми е звученето от телевизора, а Митака каза - "Не сме и тройка!"

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 19:46 от Mometo*

# 250
И аз да се включа с малко хейт. Наистина исках да не се вторачвам в отрицателното, но просто нещата, които са както трябва са много малко. Не съм чела книгата и не е това причината, че някои неща ме дразнят.
1. Много мудно - непрекъснато има някакво усещане, че нещо по-съществено предстои да се случи, но си оставаме само с усещането. Ако пък има някоя по-значима сцена, то тя е изиграна набързо и сякаш надве-натри. Пример: Сцената с гроба на Лазар - би трябвало да е по-драматична, по-смразяваща. Те разбутали две буци пръст/ясно е, че от там човек не може да излезе/ и после Божана първо трябваше да е ужасена, после да се върне въпреки страха си- изиграха го като сценка от ученически театър - без много да се вживяват.
2. Нереалистични образи. Какво е това село, в което всеки говири на различен диалект? Майката на Божана изглежда подходяща като за ролята си, но има разминаване между визия и говор. Малко трябваше да смекчи този архаичен начин на говорене  - нито й се отдава, нито й отива. Това е говор на 90 годишна баба с бастунче.  Лазар пък нали е от село - какви са тези аристократични обноски? Чак пък да става прав при всяко влизане на млада жена? Не е било прието това. Отделно толкова свойски ползва кола, китара и други съвременни джаджи - можеха някак да го направят по-учуден и объркан.
3.Природните сцени- ами за мен не са достатъчно красиви. Да, природата е невероятна в района, но не са заснети достатъчно добре и монтирани също. Има много какво още да се желае. Трябваше да намалят сцените с отварянето и затварянето на вратите на колите и да наблегнат на по-мащабни сцени с дронове например.
4. Продуктовото позициониране. Стая, сумрак и бам лекарство или хляб осветени така добре, че да им прочетеш и дребния шрифт на етикета. Ми смешно е.

Иначе младите актьори не ме дразнят - даже според мен, не е в тях винатата, че нещо не са изиграли както трябва. Режисьорът е този, който гледа отстрани и би трябвало да настоява да се преиграе докато е добре.

# 251
Докато изясняваме кой е прав и кой е крив , вижте хората какво правят .

# 252
Очаквам да се разрази сериозен мърч по книгата/фирмата. Плахо вече се предлагат първите продукти - книгоразделител с мамника и цитат от песента за него.

# 253
Вече е пусната книгата отново в Хеликон. До колкото разбрах отново се взима като топъл хляб заради сериала . Лош или добър сериала буди интереса на зрителя . Позволих си да публикувам тук тези картини защото са красиво нарисувани . Ето още малко от тях . Не знам кой ги е правил но искам да му стисна ръката . Божана Дарк .

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 22:22 от Жасмина 94

# 254
  • Бургас
Добре им се е получило!

Има хора с много свободно време!

Общи условия

Активация на акаунт