1. Много мудно - непрекъснато има някакво усещане, че нещо по-съществено предстои да се случи, но си оставаме само с усещането. Ако пък има някоя по-значима сцена, то тя е изиграна набързо и сякаш надве-натри. Пример: Сцената с гроба на Лазар - би трябвало да е по-драматична, по-смразяваща. Те разбутали две буци пръст/ясно е, че от там човек не може да излезе/ и после Божана първо трябваше да е ужасена, после да се върне въпреки страха си- изиграха го като сценка от ученически театър - без много да се вживяват.
2. Нереалистични образи. Какво е това село, в което всеки говири на различен диалект? Майката на Божана изглежда подходяща като за ролята си, но има разминаване между визия и говор. Малко трябваше да смекчи този архаичен начин на говорене - нито й се отдава, нито й отива. Това е говор на 90 годишна баба с бастунче. Лазар пък нали е от село - какви са тези аристократични обноски? Чак пък да става прав при всяко влизане на млада жена? Не е било прието това. Отделно толкова свойски ползва кола, китара и други съвременни джаджи - можеха някак да го направят по-учуден и объркан.
3.Природните сцени- ами за мен не са достатъчно красиви. Да, природата е невероятна в района, но не са заснети достатъчно добре и монтирани също. Има много какво още да се желае. Трябваше да намалят сцените с отварянето и затварянето на вратите на колите и да наблегнат на по-мащабни сцени с дронове например.
4. Продуктовото позициониране. Стая, сумрак и бам лекарство или хляб осветени така добре, че да им прочетеш и дребния шрифт на етикета. Ми смешно е.
Иначе младите актьори не ме дразнят - даже според мен, не е в тях винатата, че нещо не са изиграли както трябва. Режисьорът е този, който гледа отстрани и би трябвало да настоява да се преиграе докато е добре.