Бактерии в урината

• 169 392
  • 423
  •   1
Отговори
# 180
Не смятам,че сте закъснели,защото бактериите се лекуват.Лошо  за бебка,че се е наложило да изтърпи такъв кошмар-висока Т и сто доктори да я преглеждат и сега да пие АБ.Лошо и за нас,че трябва да търпим невниманието на джипитата и докторите към децата.
Скорошно оздравяване! Praynig

# 181
  • София
red - е.коли-те си е бактерия, която си е нормална да я има в изпражненията...или е било в  много голямо количество, че ви е притеснило тогава????

На моя син на 4 месеца като беше му откриха е.коли в урината, което вече си се води пикочно инфекция и за една седмица на АБ се изчисти...но той високи Т така и не вдигна месец преди това все поддържаше 37,2-37,3 и накрая реших, че  термометъра не е в ред, но явно е било от инфекцията....
А ехограф правихте ли? Всъщност на нещо видя ли се нещо притеснително...
Всъщност това длаи сте закъснели не може да се каже преди да ви излезе стерилна урина, посявка...и .н....всъщност лошо е ако отиде инфекцията към бъбреците  ...но не вярвам за 4-5 дни да се е стигнало до там....наистина се надявам да мине по най-лекия начин и скоро Магдалена да си е наред. Hug

# 182
  • София
bubu_to, много ти благодаря за съпричасността  Hug
Да, е-колито в изпражненията беше в по-голямо от нормалното количество.
За инфекцията сега правихме ехограф, но това, което ме притеснява е, че след ходене по толкова много доктори, детето вече беше обезумяло от страх Sad, и така се дърпаше, че едвам я прегледаха на ехограф.
Резултатът е: "леки дренажни смущения в десен.... (тук не разчитам)". С думи прости лекарката ни обясни, че се вижда леко възпаление в десния бъбрек.
Иначе след един прием на антибиотик - вчера, от тази сутрин Магдалена няма Т - засега.
Чакаме, дано мине по-леко.
  bouquet

# 183
Иначе след един прием на антибиотик - вчера, от тази сутрин Магдалена няма Т - засега.

Явно е само бактериална инфекция, без да се е стигнало до пиелонефрит. При него има и повръщане. Значи не сте закъснели  Wink Бързо оздравяване на детенце.

# 184
Здравей Mushanga!
Ще съм ти много благодарна ако ми дадеш телефона на д-р Сотирова. Бременна съм и ми изолираха бактерии в урината. Още не съм си изследвала стерилна, но ако и в нея ми открият сигурно ще ми изпишат антибиотик, а хич не ми се ще да пия.
Благодаря ти!

# 185
Здравей Mushanga!
Ще съм ти много благодарна ако ми дадеш телефона на д-р Сотирова. Бременна съм и ми изолираха бактерии в урината. Още не съм си изследвала стерилна, но ако и в нея ми открият сигурно ще ми изпишат антибиотик, а хич не ми се ще да пия.
Благодаря ти!

Имай предвид, че е много важно за бебето, което носиш да се отървеш от бактериите, тъй че колкото и да не ти се иска, по-добре го пий. Предполагам, че са съобразили антибиотика със състоянието ти, тъй че не се притеснявай.
Аз имам много горчив опит от нелекувани бактерии по време на бременността ми - отрази се на детето ми.

# 186
Днес си пуснах стерилна урина. Резултатите ще излязат в събота и тогава ще разбера дали ще ми изпишат антибиотик и какъв.

# 187
Здравейте,

и аз се причислявам към редиците на мамите чийто бебоци имат бактерии.

На дъщеричката ми 8 месеца и открихме преди месец бактерии е-коли. Първото ковто направихме е да отидем на нефролог, Д-р Миленков от Пловдив, той я гледа на ехограф и каза че няма никакви проблеми с бъбреците или пикочния мехур.
Изписа ни 10 дни Аугментим и още 10 дни Суметролим.
Изпихме ги.
Пуснахме урина и ПАК!
Понеже днес видях резултата още не съм я водила на лекар а и мисля поне още две урини да пусна и тогава да я водя.
Д-ра беше абсолютно сигурен че ще изчезнат защото нямаме никакви оплаквания.
Нищо не я боли, щастливо бебе, вечно усмихнато, редовно си ака, няма темп., наддава на тегло нормално, на височина също абе общо взето по абсолютно нищо не можем да разберем че й има нещо.
Ако не бях пуснала контролна урина и кръв на 6 месеца въобще нямаше да разберем че й има нещо.

Кажете ми какво да правя?

Забравих да кажа че по кръвната й картина казаха че също нищо й няма и ако било някакъв сериозен проблем щяло да си проличи и по кръвната картина.

Стойностите са E.Coli 10/5

Благодаря ви  Peace

# 188
  • София
А аз да кажа за продължението при нас.
Значи най-странното е, че спешната следобедна стерилна урина, която пуснахме миналата седмица даде резултат, че няма бактерии Shocked
Обаче, цитирам, можело и да има отклонения. Пълна дивотия. Детенце се наложи да пие антибиотика, който определено реши проблема и свали температурата почти веднагически. Според лекарите след като има повлияване от антибиотик, значи все пак е имало бактериална инфекция.
Незнам вече, надявам се, че детето не е пило антибиотика напразно.
Днес бяхме на контролен преглед. Предписаха да пие Нелидикс 20 дни като продължение на лечението, след това преглед на ехограф + изследвания на урина.
Нещо много странно ми звучи цялата работа, това е "насляпо" лечение според мен.  ooooh! Обаче в момента няма какво друго да направим - и да пусна урина, няма да са вярни резултатите след антибиотика.
 Sad
Иначе детето е добре.

# 189
Здравейте всички! Babmbi, написах ти лично съобщение, но ето телефона на д-р Сотирова и за всички останали, които се интересуват:0887438903. Още веднъж се извинявам, че чак сега реагирам, но не бях влизала във форума известно време. Ако вече не е късно, звънни й възможно най-бързо. Тя може и по телефона да ти каже какво да правиш, без да ходиш до кабинета й. Просто ще те разпита малко.

Моята Ния е добре, гадинките вече месец и нещо ги няма, онзи ден приключихме и фоновото хомео-лечение и от вчера ходи на детска градина. С д-р Сотирова ще се виждаме на 18-ти януари. Този път ще си говорим за моите здравословни проблеми:-)

# 190
Днес си пуснах стерилна урина. Резултатите ще излязат в събота и тогава ще разбера дали ще ми изпишат антибиотик и какъв.

Bambi, виждам, че всъщност резултатите ти ще излязат утре. От стерилната урина, ако има бактерии, ще разбереш точно какви са. За нея това е най-важното на първо време - на нас така ни каза - да разберем каква точно е бактерията, за да никаже как да я морим:-) Наистина те съветвам веднага след това да се обадиш на Сотирова. Така ще можеш още утре да си вземеш от аптеката (на ул. Чаталджа 13) каквото ти предпише, за да махнеш бактериите максимално бързо. Успех!

# 191
Здравейте,

досега не съм писала тук. Днес излязоха резултатите на 2 месе4ното ми бебе- има ентеробактерии над 10/5 . Някой има ли идея каква е тази бактерия? не ми дадоха информация...

предварително благодаря

# 192
mimi22 тази бактерия е по скоро от външно замърсяване. Най-удачно в случая е да пуснете още една стерилна урина за да не се подведете от този резултат и да пие детенцето ти излишно АБ!
Успех! И не се притеснявай!  Peace

# 193
Благодаря ти много!
Бях се ошашкала, макар и д-р.Буева да каза, че няма да минем към АБ докато не направим и втора стерилна-дано да е било от недобро измиване или...
Той се роди с едно бъбрече и е важно да пазим другия от инфекции...днес направооо се оцъклих.

Наистина ме успокои малко.

# 194
Разбира се! Успокой се  Simple Smile Ако се случи някоя друга бактерия със това високо микробно число, например E-coli, тогава би могла да се притесниш!  Hug
Ентеробактера обикновено е от външно замърсяване!
А ако евентуално ти се говори със други майки имащи деца със сходни (бъбречни) проблеми като вашия, заповядай във тази тема! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=241320.0

Общи условия

Активация на акаунт