Бактерии в урината

• 169 395
  • 423
  •   1
Отговори
# 165
здравейте,всички,ние пихме 10 дни Суметролим и уж нямахме бактерии,а на втората проба пак д10^5.
Във вторник сме при ЛИлова в Токуда.За съжаление и пишката пак се възпали,явно от бактерията.
Чували ли сте за гащочките от Данет?Дали акосменя памперса стях за през ноща ще има разултат.Идеята ми е дали гащетата ще предотвъртят този кръговрат на бактерии ,както правят пампите newsm78

# 166
Здравейте, майчета! Виждам, че тук отдавна не е писано, но силно се надявам да се върнете в темата, защото имам какво да ви кажа по въпроса за е.коли.

Преди около месец открихме бактерията при дъщеря ми, която е на 2г. и 11м. Симптомите: повръщане до откат, температура, отпадналост, чести позиви за пишкане, силна жажда. Преди още да е ясно каква точно е бактерията, нашата лекарка ни предписа Суметролим. Нещата не само не се оправиха, но и се влошиха. Поне от ехографа се видя, че няма изменение на бъбреците. Междувременно бях разговаряла по телефона с д-р Сотирова - хомеопат. Тя искаше само да знае каква точно е бактерията. Когато разбрахме каква е, вече ни бяха дали направление за хоспитализация в Токуда за антибиотично лечение. Бях изправена пред много труден избор: дали да влизаме в болница, или да послушам д-р Сотирова и да се лекуваме с хомеопатия. Никога не съм била привърженик на антибиотиците, но се замислих, защото инфекцията очевидно беше сериозна. Д-р Сотирова много ясно ми даде да разбера, че изборът си е мой, но от антибиотик няма смисъл и бактерията е напълно унищожима с хомеопатично лечение. Тя ми вдъхна много кураж и аз предпочетох нейния метод. И към този момент не съжалявам. Детето видимо се оправи още на първия ден от лечението - температурата спадна с едно рязко изпотяване, а после ден след ден жаждата изчезваше, пишкането се върна към нормалната си честота, дъщеря ми хвърчеше като виелица вкъщи. 
5 дни подред пиеше хомеопатични капки - казват се по същия начин, както и бактерията. След това 5 дни не пихме нищо, за да видим ще се върне ли някой симптом. След тези 5 дни д-р Сотирова беше сигурна, че бактерията е унищожена. Днес получих резултатите от стерилната урина, която направихме преди 3 дни. Няма и помен от бактерии! Сега ни предстои  "фоново" хомеопатично лечение, което днес ще уточним какво точно ще представлява и каква е целта му.
Много се надявам, че сме на прав път и че резултатите ще са трайни, както и че това, което споделям тук с вас ще ви даде смелост да търсите алтернатива на антибиотиците и да изберете по-нежен и ефктивен начин . За тези близо 3 години дъщеря ми е взимала антибиотик само веднъж, преди да се запозная с хомеопатията.

Стискам палци така или иначе дечицата ви вече да са се справили с гадинката и ако ви интересува още нещо, пишете.

# 167
Здравейте!
Как сте всички?Надявам се,че вече няма дечица с бактерии! Praynig
Mushanga,изключително много се радвам за успешното лечение,дано никога повече не се появявят.
При нас нещата хич не са розови,бактериите продължават да си стоят.Сега чакаме  резултатите от последната стерилна урина,но почти съм сигурна,че гадините още са там.Вече незнам какво да правя,много сериозно се замислям и аз за хомеопатично лечение.

# 168
При нас нещата хич не са розови,бактериите продължават да си стоят.Сега чакаме  резултатите от последната стерилна урина,но почти съм сигурна,че гадините още са там.Вече незнам какво да правя,много сериозно се замислям и аз за хомеопатично лечение.

Не съм изчела темата, но водили ли сте детето при детски уролог или нефролог?
Понякога има сериозни причини за тези бактерии. Не бих се насочила към хомеопатично лечение, преди да установя, дали не се крие някаква конкретна причина.

# 169
ЗДРАВЕИТЕ И ОТ МЕН!  ТАЗИ ТЕМА  БЕШЕ ,Е И ОЩЕ МЕ ВЪЛНУВА. ЗАБЕЛЯЗАХ СЛЕД КАТО ИЗЧЕТОХ ВСИЧКИТЕ СТРАНИЦИ ,ЧЕ МАИКАТА ,КОЯТО Я Е ЗАПОЧНАЛА САМО ТЯ СЕ ВКЛюЧВА СЕГА. КАДЕ СА ДРУГИТЕ МАМИ?ПО ОТНОШЕНИЕ НА БАКТЕРИИТЕ ГОЛЯМОТО МИ ДЕТЕ ОТ28 СИ ДЕН ДО КЪМ 4 .5 ГОД ПИЕШЕ НОН СТОП АНТИБИОТИЦИ ,СУБСТАНЦИИ ВЕНОЗНИ АБ ,ХОМЕАПАТИЧНИ И КАКВО ЛИ НЕ.СЕГА НЯМА ГАДИНИ ОТ 6 ГОД. НА САМ .НЕ ЗНАМ КАКВО ГИ УБИ НО! 1СПАЗВАНЕ НА ЛЕКАРСКИТЕ ПРЕПОРЪКИ 2 АБСОЛюТНА СТЕРИЛНА ХИГИЕНА
3 НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО БАСЕИНИТЕ И ОЩЕ 1000 САВЕТИ! ЗАЩОТО ПОСЛЕДСТВИАТА МОЖЕ ДА СА  ЛОШИ.ЕДНО МАЙ Е ИСТИНА  ЗДРАВА ИМУНА СИСТЕМА. СЕГА ЗА ВТОРА ГОДИНА ПИЯТ ИМУНОБОР И СЪМ ДОВОЛНА. НА КРАЯ ТОПЛИ КРАКА ПРЕЗ ЗИМАТА. : Grinning

# 170
Здравейте!Открихме Е.коли преди около 1 година.Стерилната урина е 10на5.Дъщеря ми е на 2,7 години.Не ползваме памперс  от доста време.Открихме ги след като беше вдигнала температура.Пи 2 антибиотика ,които не помогнаха.Тя се чувства добре,яде ,спи спокойно,не вдига температура.Индикацията е само по това ,че урината и мирише.Препоръчаха ми Доцент,Лилова от Токуда.Направи ехограф,не намери аномалии,но поиска да и погледне влагалището.На мен ми е правило впечатление,че срамните устни са и много слепени,но...Лилова,каза ,че има -Синехии на малките срамни устни.Изпрати ни при гинеколог да и цепнат влагалищния отвор.Процедурата е за 2минути.Сега дъщеря ми я е страх да пишка,защото при първото пишкане я защипа много и се травмира.Започна да се напикава в гащите ,когато вече не може да стиска.Не поясних,че от слепването, там се задържа урина и се образуват бактериите.След 15 дена сме на контрола,сега я мажа с АБ.Ще дадем стерилна  за да видим има ли резултат.Дано е от това,че другите изследвания са по-сериозни.

# 171
Здравейте отново!
В отговор на Н а т и : ние правихме редица изследвания. Ходихме и на ехограф. Нямаше индикация за някакви изменения и анатомични дефекти. При Лилова отидохме в деня, в който бяхме започнали хомеопатичното лечение. Тя беше категорична, че детето е за болница - за да е под наблюдение, и ако е нужно да се сменят антибиотиците, докато не се повлияе бактерията. Както вече споделих, експериментите с антибиотици са нещо, което бих искала да избегнем с оглед на нетрайните резултати и страничните ефекти. Не съм убедена, че ако след няколко дни бях отишла при Лилова с обяснението, че хомеопатичното лечение не дава резултати тя щеше да ни приеме за болнично лечение. Знаете с какво око лекарите гледат на всякакви алтернативни начини на лечение.
Доколкото разбирам за хомеопатите е от значение точно каква е причината за бактерията, а не бактерията сама по себе си. Така нашата д-р Сотирова ми обясни защо, въпреки че сме изчистили бактерията, е необходимо да продължим с "конституционално" хомеопатично лечение. Тя ме предупреди, че по време на това лечение някои симптоми могат отново да се проявят в лека форма, защото се предизвиква реакция, но каза да не се притеснявам от евентуална температура, например. От днес започваме, ако ви е интересно, ще ви държа в течение. Аз самата съм доста окуражена, макар и да не съм минала по мъчителния път на някои от майчетата тук. Ilenia, стискам палци!

# 172
Здравейте мамчета!
И ние го имаме същия проблем.Преди два мес.моето слънце започна да се изпуска на гащичките и да се напишва нощем(тя е на 3г.10м. и вече не е с памперс).Аз започнах да се ядосвам и да и се карам.Но тя милата докато кажеше,че и се пиша вече беше пуснала.забравих да кажа,че урината миришеше лошо,имаше тъмен цвят и утайка и  чести позиви за пишане.Заведох я на личната,а тя ми изписа лекарство без да я прегледа.Реших да отида на хомеопат.Прегледаха я и и дадоха SEPIA.Не помогна.Пак отидохме-увеличиха потенцията.На третия път пуснахме урина и ни дадоха PULSATILA.След няколко дни урината се изчисти и нещата почти си дойдоха на местата.Само понякога се напишваше нощем.От два дни насам пак се оплаква,че я боли като пиша,изпуска се(вчера 3 пъти през деня и два пъти през нощта)Пак ще я заведа на хомеопат дано този път да се оправи напълно.

# 173
Здравейте мамчета!
И ние го имаме същия проблем.Преди два мес.моето слънце започна да се изпуска на гащичките и да се напишва нощем(тя е на 3г.10м. и вече не е с памперс).Аз започнах да се ядосвам и да и се карам.Но тя милата докато кажеше,че и се пиша вече беше пуснала.забравих да кажа,че урината миришеше лошо,имаше тъмен цвят и утайка и  чести позиви за пишане.Заведох я на личната,а тя ми изписа лекарство без да я прегледа.Реших да отида на хомеопат.Прегледаха я и и дадоха SEPIA.Не помогна.Пак отидохме-увеличиха потенцията.На третия път пуснахме урина и ни дадоха PULSATILA.След няколко дни урината се изчисти и нещата почти си дойдоха на местата.Само понякога се напишваше нощем.От два дни насам пак се оплаква,че я боли като пиша,изпуска се(вчера 3 пъти през деня и два пъти през нощта)Пак ще я заведа на хомеопат дано този път да се оправи напълно.

Заведете детето си на детски уролог или нефролог!

# 174
Благодаря.
Дано само не се налага да и давам АБ. Praynig

# 175
  • София
Не се отказвайте от хомеопатията, защото тя дава по- трайни резултати, но следете положенито с традиционната медицина- излседване на урина, ехограф, преглед при нефролог. За да знаете какво се случва. Wink

# 176
Охххх!И аз не искам да се отказвам,но е факт,че ни повтаря болестта.Иначе и дъщеричката ми по-добре възприема хапченцата,дори ги яде със желание.Не е като сиропите и АБ. baby_neutral

# 177
  • София
И аз се включвам в темата  Sad
Накратко: миналата седмица в четвъртък дъщеря ми започна да вдига температура.
Говорих с личната лекарка по телефона, каза ми да идем на другия ден, ако детето има висока температура.
В петък Т поспадна, в събота сутрин нямаше никаква.
Обаче в събота вечер - изведнъж 39.6. цяла нощ панадол, Т ту се качва ту се спада. В неделя хукнахме по доктори. В Пирогов сметнаха че е вирус, но нищо повече не ни казаха.
Личната отново не прояви особено внимание. Вчера (понеделник) уж всичко затихваше, вечерта лека Т, и тази сутрин наново 39.2.
Оттук - изследване на кръв и урина, ехограф при Лилова (обаче бебка такъв рев, такова неистово страдание, че не можа да се види в големи подробности какво се случва  Sad), повторна урина, стерилната ще излезе в четвъртък.
Сега Панцеф и чакаме дали до два дни ще има ефект, ако не - влизаме в болница.
Много съм притеснена най-вече защото не отреагирахме веднага. По-точно една камара лекари не отреагираха.
Почетох в темата, но в момента съм адски изтощена след няколко нощи в които не сме спали.
Считате ли, че безобразно много сме закъснели с лечението след 5 дни с температура и респективно проявена инфекция?

# 178
Считате ли, че безобразно много сме закъснели с лечението след 5 дни с температура и респективно проявена инфекция?

Притесняваш се да не е бактериална инфекция и пиелонефрит ли?
Обикновената урина показа ли наличието на бактерии?
И защо се насочихте към детски нефролог, а не отдадохте температурата на вирусна инфекция?

# 179
  • София

Притесняваш се да не е бактериална инфекция и пиелонефрит ли?
Обикновената урина показа ли наличието на бактерии?
И защо се насочихте към детски нефролог, а не отдадохте температурата на вирусна инфекция?
Най-напред решихме, че е вирусна инфекция. Обаче никакви странични симптоми, нито хрема, нито кашлица, нищичко. И когато след уж оправяне, днес- шестият ден Магдалена пак вдигна 39.2, ни пуснаха кръв и урина. Изследванията показват всички изменения характерни за такива инфекции (в момента не мога да цитирам, уморена съм наистина), и да - наличие на бактерии.
Между другото като едномесечно бебе дъщеря ми имаше Е.коли, само че в изпражненията. В някакъв момент организмът като че ли се самоизчисти ( като че ли, защото 3 различни лаборатории даваха различни резултати ooooh!, но това е друга тема). Затова наистина се притеснявам.
Още повече, че цял ден някой ме кара аз да решавам - искате ли ехограф или не, искате ли да останете в болница или не... Вече съвсем се обърках. В крайна сметка не съм лекар Cry
Затова питам препатилите хора тук дали сме позакъснели.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт