Бактерии в урината

• 169 397
  • 423
  •   1
Отговори
# 150
Sunsunny,наистина страхотна новина!Много се радвам!
Ние за съжаление още сме с бактерии,онзи ден излязоха резултатите.По-малко са от предните две изследвания и са единични колонии.Можело и да е от замърсяване и затова сега няма да пием нищо и слд 3 седмици пак изследване.Само се притеснявам да не станат пак по-много. Weary
pomba11,стискам ви палци!

# 151
Ilenia, не се притеснявай може наистина да е от замърсяване. Щом сладураната няма оплаквания значи всичко ще е наред. Вие последно какъв антибиотик пихте?

# 152
Ilenia, не се притеснявай може наистина да е от замърсяване. Щом сладураната няма оплаквания значи всичко ще е наред. Вие последно какъв антибиотик пихте?

Ами незнам дали всичко е наред,защото доста често казва,че я боли стомаха-понякога е защото й се ходи до тоалетна,понякога незнам защо е .Даже си мисля,че когато иска да й обърнем внимание казва,че я боли.Вече не знам какво да правя.
Последно пихме Нелидикс.

# 153
Ох, напълно ти разбирам притесненията Ilenia. И ние в един момент се чудехме какво да правим и затова отидохме в София, където се консултирахме с д-р Буева - детски нефролог. Сега й следваме лечението и ще видим какво ще стане. Според нея причината при нас е запека, който има дъщеря ми.
 Вас гледаха ли ви на ехо?

# 154
Да,гледаха я .Лекарят каза,че има малко песъчинки,но не видя нищо друго обезпокоително.Незнам колко би я боляло,ако тръгне да изхвърля някоя песъчинка.Една сутрин плака около час и половина,свива се ,направо плаках с нея,даже се бяхме запътили към бърза помощ,но тогава се изпиша и спря да я боли.

# 155
pomba11 , Ilenia , чакам от вас само добри новини  вече Hug
Ilenia добре са ви гледали бъбречетата, но миционна снимка не ви ли правиха ???? Щом има болки при пишкане и я боли коремче... може инфекцията да е по пикочните канали  newsm78 А това на ехограф не се вижда доколкото знам и затова правят микционна снимка да видят да не би там да е проблема  newsm78

# 156
Sunsunny ,не са ни правили такава снимка.Какво точно представлява тя?
Всъщност болката не е  при пишкането,а просто казва,че я боли коремчето.

# 157
Ilenia при микционната снимка слагат катетър на пишето и оттам вкарват някаква цветна течност. След това с рентген правят снимки по време на самото изпишване. Не знам дали не се правят и преди и след изпишването снимки. Целта е да се види дали има връщане на урина към бъбречетата и да се установи евентуално степен на ВУР /везико уретерален рефлукс, т.е. степен на стеснение на пикочния канал/. Обаче разбрах че е доста травмиращо за децата, а и има облъчва с рентген, та... лично аз предпочитам да го избегна, но ако кажат че трябва - няма как. Тези неща трябва да се видят на време.

# 158
здравейте на всички! Не успях да прочета всичко, но направо ще питам! Дъщеря ми имаше пиелонефрит а сега някакви е- коли или нещо от сорта! Трябват ми координати на доктори които могат да ми помогнат. Доктори от които сте доволни! Защото ми писна от некадърници!

# 159
# 160
ако може по подробно- адрес, телефон

# 161
ако може по подробно- адрес, телефон

Копирам поста на Sunsunny няколоко страници по-назад:
Иначе ето координати на лекари нефролози:

Доц. Анадолийска – детски нефролог – 0888941012, МЦ Борола ул.''Цар Симеон'' № 52
Тел. номер регистратура 02-9836203

Д-р Буева – детски нефролог - 0887992911 - приема и във 2-ра градска болница, 30лв. преглед, вторник и четвъртък от 14.30 до 17.00 ч. В поликлиниката преглежда само от 9 до 10 във вторник.

д-р Лилова /детски нефролог/ 0888869480, Болница ТОКУДА - 02-542347

Др. Русинов – детски нефролог - работи в нефрологията на Педиатрията, но не дава консултации в поликлиниката към болницата, а в МЦ "Детско здраве", във вторник след 14 ч. телефони на центъра - 952 42 97, 952 57 37, 0888 22 30 62, адресът на МЦ "Детско здраве" е - ул. "Ами Буе" Nо 27-29

# 162
Здравейте,
отдавна несъм писала в темата..
При нас,за сега,нещата са под контрол..
Спряхме антибиотика,преди две седмици(панцеф) и
от тогава насам,всяка ве4ер,пием Фуролин(ще го приемаме 2м)
Повреме на антибиотика,пускахме урина, сега -десет дни след приема на имуностимулатора,пак изследвахме стерилна урина и
нямаме бактерии..дано и за вбъдеще,нещата се задържат така..
Желая ,много здраве на децата ви и успешна борба с бактериите..
При нас първона4ално,беше открита бактерия -протеусмилифика,
както и калциеви оксалати,но след изследване хими4ният състав на калция и креатина,се оказаха урати,което е по-добрият вариант.....

# 163
Ilenia, благодаря за infoto

# 164
Здравейте, някой знае ли добър детски нефролог в Пловдив?

Общи условия

Активация на акаунт